Το Andros Trail Race 2018 κόντρα στον... "Ζορμπά"!

To Andros Trail Race 2018 διεξήχθη μέσα στην βροχή και κατά διαστήματα μέσα στην ομίχλη. Ο "Ζορμπάς" ή μάλλον οι άκρες του κυκλώνα έφτασαν στην Άνδρο με την βροχή και την ομίχλη. Πάντως οι δρομείς (λιγότεροι, αλλά γενναιότεροι, από κάθε άλλη φορά) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ανάμεσα τους αρκετοί από το εξωτερικό και την Αθήνα στα 24 χιλιόμετρα και πολλοί από την Άνδρο στα 10 χιλιόμετρα. Στην φωτογραφία από την παραμονή του αγώνα στο μοναστήρι της Παναχράντου δύο αθλητές (ένας νέος και μια νέα που θα έτρεχαν στα 24 χιλ.) ποζάρουν - σαν να πετάνε - ψηλά από μια βεράντα της Μονής χαμένοι στην ομίχλη (φωτ. Εν Άνδρω) 

 Με τον δύσκολο καιρό που επικρατούσε στα βουνά της Άνδρου στα 10 χιλ. και στα 24 χιλ. έτρεξαν τελικά οι πλέον αθλητικοί και γενναίοι. Στα 10 χιλ. έτρεξαν γύρω στους 50 και στα 24 χιλ. κοντά 30  (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το συνεργείο που θα γύριζε βίντεο για τον αγώνα (από την Αθήνα) την παραμονή του αγώνα ήταν στην Πανάχραντο - που ήταν μέρος της διαδρομής. Εκεί έκανε λήψεις για το τρέιλερ. Ευτυχώς που οι λήψεις για το τρέιλερ έγιναν Σάββατο μεσημέρι γιατί την Κυριακή έβρεχε. Ο καιρός τα χάλασε και εμπόδισε πολλούς που ήταν να έρθουν από μακριά μιας και μεταξύ Τετάρτης και Κυριακής είχε 2 απαγορευτικά, το πρώτο για 48 ώρες και το δεύτερο για 24 ώρες (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Ο αγώνας των 10. χιλ. σε εξέλιξη. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης από το Κόρθι περνά πρώτος πολύ μπροστά από τον δεύτερο από το Επισκοπιό προς την Λαρδιά (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο πρώτος Γαυριώτης στα 10 χιλ. περνά από Επισκοπιό με κατεύθυνση την Λαρδιά πανηγυρίζοντας (ήταν δεύτερος εκείνη τη στιγμή) και χαιρετώντας χαρούμενος (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο χωραΐτης Σταμάτης Κουλουμπής περνά από τους πρώτους κατηφορίζοντας προς την Λαρδιά. Η θέα του όρμου πανοραμική. Η επόπτρια του αγώνα χειροκροτεί και ενθαρρύνει... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Ο πρώτος στα 24 χιλ. Ένας Ιταλός που πέρασε κατηφορίζοντας προς τα Διποτάματα πολύ μπροστά από τους άλλους με εκπληκτικό τρέξιμο. Ανάμεσα στους πρώτους ήταν τρεις Ιταλοί, ένας Ουκρανός, δύο Έλληνες, ένας Γάλλος, ένας Κύπριος. Κάτι που δείχνει της πολυεθνική συμμετοχή στον αγώνα (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Από τους πρώτους Έλληνες. Κοτσονάτος και δυνατός ο κύριος της φωτογραφίας. Με αδιάβροχο και αστειευόμενος (φωτ. Εν Άνδρω).

Από τους πρώτους Έλληνες ο νεαρός από την Καλλιθέα (Χαροκόπου) πέρασε άνετος και με αδιάβροχο κι αυτός. Τι να κάνουν οι άνθρωποι έβρεχε ο "Ζορμπάς", έτρεχαν αυτοί... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο πρώτος Γάλλος του αγώνα. Από τις Γαλλικές Αποικίες των νησιών του Ινδικού. Και ο πρώτος ερωτευμένος του αγώνα. Ήρθε για διακοπές. Έπεσε πάνω στον αγώνα και στον κυκλώνα. Και έτρεξε κόντρα στον καιρό. Η φίλη του τον περίμενε στην κατηφόρα προς τα Διποτάματα για ένα φιλί. Κάτι που δεν αρνήθηκε βεβαίως ο "ερωτευμένος Γάλλος εραστής" υπό τα χειροκροτήματα δασοπυροσβεστών και πυροσβεστών που επέβλεπαν την στροφή... (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Παρόντες δασοπυροσβέστες, πυροσβέστες, ΕΚΑΒ... και ο Τύπος!!! Όλοι κάτι έκαναν. Όπως εδώ ο πυροσβέστης που δείχνει στους ξαφνιασμένους δρομείς την κατεύθυνση.  Ήταν που ήταν δύσκολη η διαδρομή στους Γερακώνες ήρθε και η βροχή και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Μια σκηνή από τον τερματισμό στο Κόρθι των 5 χιλ. που έγινε το Σάββατο 29/9 με καλό καιρό. Τόσο καλό που κάποιοι νόμισαν πως ο "Ζορμπάς¨μάς ξέχασε... (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Άλλη μια σκηνή από τον παιδικό δρόμο του ενός χιλιομέτρου. Έτρεξαν παιδάκια από το Κόρθι και από τον Ναυτικό Όμιλο. Εδώ χαιρετούν λίγο πριν την εκκίνηση (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια σκηνή κατά τον τερματισμό των 5 χιλ. και λίγο πριν ξεκινήσει ο δρόμος 1 χιλ. για παιδιά στην πλατεία του Όρμου. Σχετικά περιορισμένος ο κόσμος που συμμετείχε και εδώ. Ο καιρός προφανώς τους τα χάλασε. Ακόμα και όταν δεν ήταν ιδιαίτερα κακός όπως το απόγευμα του Σαββάτου 29/9 όπου ήταν ένα συννεφιασμένο φθινοπωρινό απόγευμα. Το περίεργο για το Σάββατο το απόγευμα ήταν πως δεν ήταν πολλοί Κορθιανοί στο event (φωτ. Εν Άνδρω).   

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"