Εικόνα διάλυσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου! Αδύναμη συμπολίτευση, ανύπαρκτη αντιπολίτευση και στα... «προσεχώς» το κλειστό του Γαυρίου!!!

(Επειδή μερικοί αμνήμονες νομίζουν πως ξεχάσαμε τι έκαναν μόλις πριν ένα χρόνο αναδημοσιεύουμε στα ΘΕΜΑΤΑ του Εν Άνδρω το εκτενές ρεπορτάζ του Ιανουαρίου 2019 για το τι έπρατταν ο Γ. Καπάκης και η ομάδα συμβούλων που επηρέαζε ο ίδιος τότε στα δημοτικά συμβούλια εμποδίζοντας ακόμα και στην κατάθεση προτάσεων για το κλειστό του Γαυρίου ξεσηκώνοντας τον κόσμο! Αναδημοσιεύουμε το τότε ρεπορτάζ και τις επώνυμες διαμαρτυρίες πολιτών εναντίον του!!! Όλως περιέργως και πέρσι κι εφέτος πρωταγωνιστής - μπλοκάροντας τα πάντα όταν μπορεί - ήταν και παραμένει ο Γ. Καπάκης!!! Οι περσινοί τίτλοι του ρεπορτάζ "Εικόνα διάλυσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου! Αδύναμη συμπολίτευση, ανύπαρκτη αντιπολίτευση..." ταιριάζουν γάντι κι εφέτος. Τα ίδια που έκανε πέρσι τα ίδια κάνει και εφέτος ο κ. Καπάκης!... Κάποιοι ξέχασαν όλα εκείνα που ήταν σε βάρος της Άνδρου και συνεργάστηκαν μαζί του και στις εκλογές και σήμερα στην αντιπολίτευση...)

Εικόνες διάλυσης στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου. Η μειοψηφική συμπολίτευση και η ανύπαρκτη αντιπολίτευση αδυνατούν να συνεννοηθούν. Και τελικά το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου θα ψηφιστεί... «προσεχώς»!!!…

Τις πληροφορίες λάβαμε μετά από κοινοποίηση σχετικού διαλόγου στα social media του αναγνώστη Δημήτρη Πιπεργιά χτες αργά το απόγευμα (30/1). Το θέμα ήταν η μη προσέλευση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2019 με αποτέλεσμα να μην γίνει η συνεδρίαση, η οποία είχε μερικά σημαντικά θέματα. Αναρτούμε προς πληροφόρηση των αναγνωστών μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις περιμένοντας κάποια απάντηση από τους υπεύθυνους για το θέμα.

Επισημαίνουμε πως ανάμεσα στα θέματα ήταν και η έγκριση για το κλειστό του Γαυρίου για το οποίο ακούμε από το 2014 και φτάσαμε στο 2019 για να ακούσουμε πως μπήκε ως θέμα στο ΔΣ της Άνδρου.

Δυστυχώς έχουμε επισημάνει εδώ και δύο χρόνια την πολύ κακή κατάσταση στην λειτουργία του ΔΣ της Άνδρου. Μια δυσλειτουργία για την οποία ευθύνες βαραίνουν πολλούς. Είναι γνωστό πως η διοίκηση Σουσούδη λόγω άστοχων χειρισμών έχασε την πολιτική πλειοψηφία εδώ και δυόμιση χρόνια και έχασε και την την αριθμητική πλειοψηφία εδώ και ένα χρόνο.

Έκτοτε διοίκηση και αντιπολίτευση - σε επίπεδο επικεφαλής - είτε συγκρούονται είτε αδιαφορούν είτε καταφέρνουν οριακά να συνεννοούνται, όπως έγινε στον προϋπολογισμό εφέτος.

Είναι πλέον τόσο κακή η διαχρονική κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο (προσωπικές επιθέσεις, ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις της κάποτε πλειοψηφίας, αποψίλωση της αντιπολίτευσης κλπ) που όπως πολύ σωστά σχολιάζει ο κ. Κ. Δαμάσκος: «δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν παρευρίσκονται σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου, αποδεικνύοντας ότι είναι εκπεφρασμένη η στάση τους να μη συμμετέχουν σε συνεδριάσεις, εφόσον η πλειοψηφούσα παράταξη δε δημιουργεί από μόνη της απαρτία».

Συνεπώς η προχθεσινή πλήρης απουσία της αντιπολίτευσης είναι δυστυχώς απλώς ένα ακόμα επεισόδιο στο πλέον ταραγμένο δημοτικό συμβούλιο που είχε ποτέ η Άνδρου. Οι διαχρονικές ευθύνες όλων για την όλη εξέλιξη είναι μεγάλες. Όμως τις συνέπειες της πληρώνει η Άνδρος.

Στην περίπτωση μάλιστα των απουσιών του προχθεσινού συμβουλίου θα τις πληρώνει με μια ακόμα καθυστέρηση στην πολύχρονη διαδρομή του κλειστού γυμναστηρίου του Γαυρίου που το έχει τόσο ανάγκη…

ΥΓ. Αναγνώστης στον διάλογο που ακολουθεί αναφωνεί: «Ένας δημοσιογράφος δεν υπάρχει εν Άνδρω να γράψει για αυτά τα χάλια;»

Του απαντάμε:

(α) Έχουμε γράψει δεκάδες φορές "για αυτά τα χάλια". Είναι αυτό είναι γνωστό,. Όμως στο Εν Άνδρω ΔΕΝ υπάρχουν τόσοι δημοσιογράφοι όσοι τα θέματα της Άνδρου. Γιατί το site είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ. Αυτό σημαίνει πως κι ΕΣΕΙΣ πρέπει να στέλνετε αυτά που θεωρείτε ειδήσεις. Αν δεν ήταν ο κ. Δ. Πιπεργιάς που έστειλε την παραπάνω είδηση απλώς ΔΕΝ θα την είχαμε. Από την μεριά μας λοιπόν να ρωτήσουμε: «δεν υπήρχε κάποιος πέραν του Δ. Πιπεργιά να στείλει την είδηση στο Εν Άνδρω;»

(β) Ο Δήμος Άνδρου ως γνωστόν (κατά το πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μιλάει και δεν πάει στον ΣΚΑΙ) δεν στέλνει τίποτα στο Εν Άνδρω. Είναι θυμωμένος μαζί μας. Εμείς καλύπτουμε - όσο μπορούμε - τις παρεμβάσεις του δημάρχου μόνοι μας. Στο συγκεκριμένο θέμα το μάλλον διακοσμητικό κι ακριβοθώρητο γραφείο τύπου του Δήμου δεν έστειλε ΤΙΠΟΤΑ από όσα συνέβησαν στο επίμαχο ΔΣ. Και βέβαια η αντιπολίτευση – που κι αυτή δεν στέλνει πολλά - τι να στείλει αφού απουσίαζε;

Ευτυχώς στο τέλος πάντα υπάρχουν φίλοι, αναγνώστες και συνεργάτες, που μας πληροφορούν. Ώστε να πληροφορήσουμε κι εμείς εσάς…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Vasilis Batis

19 ώρες

Προς έγκριση η υποβολή αιτήματος για το Κλειστό Γαυρίου ήταν χθες και δεν πάτησε κανεις !Για σας που δεν πήγατε το λέω !Για σας που εχετε βγει και βαράτε τις πόρτες για ψήφους για το καλο του τόπου

Dimitris Pipergias Κάποιος να μας ενημερώσει τι έγινε ακριβώς? Και τι μέλλει γενέσθαι με το κλειστό?

Dimitris Pipergias Vasilis Batis να ενημερωθούμε ποιοι δεν πήγαν στο συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την νεολαία του τόπου.

Yiannis Tziotis Dimitris Pipergias γράφει η ανακοίνωση.
Όλοι πλην Μανώλη Βάμβουκα.

Σταύρος Βελιώτης Τόσα χρόνια ακούω για το κλειστό αλλά κλειστό δεν βλέπω.....Ποιος είναι ο λόγος που δεν πάτησαν στο δημοτικό συμβούλιο θα πει κανείς??

Dimitris Giginis Εμπρός λοιπόν εσείς οι νέοι βγείτε μπροστά.
Συνεργαστείτε αλλάξτε νοοτροπίες.
Σας εμπιστευόμαστε!

Giannis Mamais Bασίλη, μήπως έπεπε να είχαν σταλεί προσκλήσεις με το πάρα πάνω logo? Πέρα όμως από το καλαμπούρι, δεν μας έχουν χαρακτηρήσει άδικα σαν ζαβαντριώτες και τον οποίο χαρακτηρισμό τον έχουμε κατοχυρώσει παλαιόθεν.

Mixalis Tziotis Μπορούμε να μάθουμε τα ονόματα όσων απουσίαζαν; Ένας δημοσιογράφος δεν υπάρχει εν Άνδρω να γράψει για αυτά τα χάλια;

Dimitrios Bonis Αυτά είναι όλοι θέλουμε κλειστό γήπεδο του γαυριου και κάνεις Δεν παραβρέθηκε στο συμβούλιο όπως έχει προαναγγείλει..Ελλάς το μεγαλείο σου!

Κώστας Δαμάσκος Vasilis για του λόγου του αληθές κοίτα πόσο συμβατικά θέματα είχαν να περάσουν. Σύσσωμη απουσίαζε η αντιπολίτευση -πλην του κ. Μανώλη Βάμβουκα, ο οποίος ήταν παρών- στο προγραμματισμένο για την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:15, Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου. Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Άνδρου και μόλις 9 δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, καθώς για την απαρτία πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 11 δημοτικοί σύμβουλοι.
Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν παρευρίσκονται σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου, αποδεικνύοντας ότι είναι εκπεφρασμένη η στάση τους να μη συμμετέχουν σε συνεδριάσεις, εφόσον η πλειοψηφούσα παράταξη δε δημιουργεί από μόνη της απαρτία.
Υπογραμμίζεται ότι στην -προγραμματισμένη για χθες- συνεδρίαση υπήρχαν 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση και ψήφιση βρίσκονται καίρια και σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία του Δήμου, την προώθηση και δρομολόγηση έργων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ορισμένα από τα θέματα:
1. Έγκριση υποβολής αιτήματος πρότασης ένταξης της πράξης «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Άνδρου» και αποδοχή της συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Φιλόδημος ΙΙ».
2. Έγκριση υποβολής αιτήματος πρότασης «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο Άνδρου» και αποδοχής συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για οριστική ένταξη, ως μεταφερόμενο έργο μετά την πρόσκληση V του Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων», με φορέα χρηματοδότησης το ΥΠ.ΕΣ.
3. Έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών.
4. Έγκριση μελέτης και ένταξη πράξης «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Άνδρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.
5. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
6. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.
7. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για «πρόταση αναβάθμισης προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία σε παραλίες».
Παράλληλα, στη λίστα των προς συζήτηση θεμάτων βρίσκονται:
8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Κατασκευή Νέου Γηπέδου 5Χ5 Δήμου Άνδρου» και η αποδοχή χρηματοδότησής του.
9. Καταβολή υπόλοιπου ποσού για τη χρηματοδότηση των μελετών: α) «Ανέγερση κτιρίου παιδικού σταθμού Χώρας Άνδρου» και β) «Εκσυγχρονισμός και επέκταση δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου», από ιδίους πόρους.
10. Τροποποίηση ΟΕΥ για ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και σύσταση θέσεων.
11. Σύσταση πάγιας προκαταβολής και ορισμός διαχειριστικού υπολόγου με τον αναπληρωτή του.
12. Ορισμός υπεύθυνου δέσμευσης λογαριασμού και ορισμός διαχειριστικού υπολόγου και η κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές Δ’ δόση 2018

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για όλα αυτά και πολλά άλλα οφείλει να απολογηθεί όχι
ο κ. Καπάκης αλλά ολοι αυτοί που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο του και συνεχίζουν και σήμερα να τον στηρίζουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι ο Καπάκης φταίει για όλα ας λειπανε και μερικοί σύμβουλοι του σουσουδη από το συμβούλιο τότε.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Λείπανε οι σύμβουλοι του Σουσούδη περί τον Βώσο!!! Που ήταν περί τον Καπάκη!!! Καλά δεν θυμάσαι τίποτα. Κι όταν γράφεις για σανό να ξέρεις πως τα αποτελέσματα των εκλογών κάτι έδειξαν σε εσάς που έχετε κάνει το ΟΧΙ σε όλα επάγγελμα... 83% πήγαν κοντρα στα ΟΧΙ σας...
ΥΓ Εμείς μιλάμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. Εσείς απλώς λέτε αοριστίες για να καλύψετε τα ακάλυπτα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Καπακης είναι επικυνδυνος .Τον είχαν πιστέψει και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι του Σουσουδη και τους παρέσυρε. Ευτυχώς και είχε την Βασιλοπούλου και στεκόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάνει πολύ κακο στην Άνδρο διότι δεν ξέρει τι του γίνεται

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ( δημοσιευση στο facebook )
ο κ. Βασιλης Μπατης Vasilis Batis που ενδιαφερεται για το καλο του τοπου ολως τυχαιως ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ οτι ελειπε η αντιπολιτευση αλλα και απο την συμπολιτευση οι κυριοι- προεδρος του δημοτικου συμβουλιου Ελευθεριος Μπαλλας και ο κ.Δημητριος Λασκαρης στη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου στις 29 Ιανουαριου 2019 που ένα απο τα θεματα του ηταν το κλειστο γυμναστηριο στο Γαυριο
Οπως και στη χθεσινη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ οι κ.κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΑΛΛΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ και ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΥ.
Οπότε Βασιλάκη οταν σου δινουν κειμενο να κοινοποιεις οι εντολεις σου να γραφεις ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και ΟΧΙ ΤΗ ΜΙΣΗ.
Επισης αφου ενδιαφερεται για το καλο του τοπου ας παει να μαζεψει απο τη παραλια του Αγιου Πετρου που εχει βρωμισει το διαλυμενο μπιτσομπαρο του απο το νοτια και ας αφησει και πεζοδρομιο μπροστα απο την εισοδο του μαγαζιου του για να μπορουν να περνουν οι μονιμοι κατοικοι των 365 ημερων στο Γαυριο.
Να μας πει επισης αφου τοσοοοο πολυ ενδιαφερεται για το καλο του τοπου πια ειναι η γνωμη του για τη οικολογικη και τουριστικη καταστροφη με το ΧΥΤΥ που ετοιμαζουν;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναμενόμενη εικόνα αγαπητό Εν Ανδρω. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα συννενόησης συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης, γιατί πώς είναι δυνατόν να συννενοηθούν με την άβυσσο που τους χωρίζει;
Ξεχνάει κανείς πόσο λοιδωρήθηκε και απαξιώθηκε η αντιπολίτευση από την συμπολίτευση; ξεχνάει κανείς τους εισαγγελείς που ακόμα και τώρα στέλνει η συμπολίτευση και οι "πρόθυμοι" άνθρωποί της εναντίον της αντιπολίτευσης; ξεχνάει κανείς υπό ποιές συνθήκες ανήθικου κατατρεγμού "έφυγε" ο ιδεολογικός πατέρας, οραματιστής και καθοδηγητής της αντιπολίτευσης; ξεχνάει κανείς την ανήθικη οικειοποίηση από την συμπολίτευση όλων σχεδόν των έργων και σχεδιασμών για το νησί που είχαν γίνει από τον οραματιστή της Ανδρου και τους ανθρώπους του;
Οι συνθήκες απαξίωσης, χλευασμού και εργαλειοποίησης που ακολουθεί ευλαβικά η συμπολίτευση απέναντι στην αντιπολίτευση, δεν είναι δυνατόν να έχουν κάποιο άλλο αποτέλεσμα.
Ο στοιχειώδης αυτοσεβασμός επιβάλλει κατά την άποψή μου αυτή τη στάση. Ή όπως λένε κάποιοι, όπως έστρωσαν, κοιμούνται.

This comment was minimized by the moderator on the site

"Ο Δήμος Άνδρου ως γνωστόν (κατά το πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μιλάει και δεν πάει στον ΣΚΑΙ) δεν στέλνει τίποτα στο Εν Άνδρω." ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο Λ Α ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ (ΠΛΟΥΣΚΑ...), ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Απόντες ήταν και από τη συμπολίτευση γιατί το κάνεις γαργαρα;Δώσε ονοματα αν μπορείς!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παρακακαλώ ΔΕΝ είμαστε εκεί ως εκ τούτου το όλο ρεπορτάζ στηρίχτηκε σε ότι γράφουν οι διαμαρτυρόμενοι. Στείλτε εσείς ονόματα αν ξέρετε. Και βεβαίως δεν δώσαμε ονόματα. Απλώς χρεώσαμε μόνο την συγκεκριμένη ευθύνη στους δύο επικεφαλής. Και διαχρονικά για την όλη κατάσταση στον δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο του. Και αυτά τα περί "γαργάρας" εκεί που ξέρετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Γαυριώτη αυτό ακριβώς σκεπτόμαστε και χαιρόμαστε που το είπες πρωτος εσύ. Μεγάλη αλήθεια. Αλλά ποιος θα την καταλάβει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς έτσι θα είναι και νέος Δήμος μετά τις εκλογές εκτός αν ο καινούργιος δήμαρχος οποίος και να είναι βρει τρόπο να μαζεύει τους συμβουλους....