25η Μαρτίου 2019: Η Άνδρος θυμήθηκε την Μακεδονία...

Η παρέλαση στην Χώρα και οι πολλαπλές αναφορές στην Μακεδονία 

 Ήταν μια ολόλαμπρη μέρα η 25η Μαρτίου 2019 στην Άνδρο. Πλήθος παιδιά πήραν θέση, από όλα τα σχολεία της Χώρας και των γύρω χωριών για την κατάθεση στεφάνων και την μαθητική παρέλαση. Ένα πολύχρωμο πλήθος: μαθητές, γονείς, κάτοικοι. Κυριαρχούσαν τα γαλανόλευκα. Στον πανηγυρικό της μέρας η αναφορά πως ήταν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου της Χώρας το 1821 ο Θεόφιλος Καΐρης που σήκωσε την σημαία της Επαναστάσεως στην Άνδρο. (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ήταν οι μαθητές, τα σώματα ασφαλείας, οι επίσημοι και οι ανεπίσημοι. Η Άνδρος μπορεί να μην θυμήθηκε τον ήρωα συνταγματάρχη Καμπάνη από το Κόρθι και την Μεσαριά που έπεσε επικεφαλής του συντάγματος του στην μάχη του Κιλκίς (όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 8.000 Έλληνες) για την Μακεδονία. Όμως θυμήθηκε με αρκετούς τρόπους σήμερα την Μακεδονία. Αυτή που ο ιερόσυλος και "διεθνοκάπηλος" (διεθνιστής των καφέ-μπαρ) υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς δήλωσε "πως δεν ήξερε κανένας"! (φωτ. Εν Άνδρω). 

Κατ' αρχή η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου παιάνιζε συνέχεια το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή". Σαν υπόμνηση πως κάποιοι διάβολε ήξεραν την Μακεδονία που δεν ήξερε ο "διεθνοκάπηλος" υπουργός Νίκος Παππάς, φίλος και του Μαδούρο και του Τραμπ και του Γιούνκερ και του Έβο Μοράλες!!! Διεθνοκάπηλος είπαμε ο κ. Παππάς (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Εδώ η Φιλαρμονική παίζει το "Μακεδονία ξακουστή". Να δείτε που ο Τσίπρας και ο Παππάς με τις ανοησίες, την ασχετοσύνη και την προκλητικότητα τους θα κάνουν το εμβατήριο στο τέλος "ύμνο" των καθυβριζόμενων από την κυβέρνηση Ελλήνων! (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Με μακεδονικές φορεσιές παρέλασαν και οι παραστάτες του χορευτικού της Χώρας Άνδρου!!! Ένας ακόμα τρόπος να πουν πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων stop στην πατριδοκαπηλεία που επιχειρεί η κυβέρνηση που θεωρεί μόνο τις δικές της επιλογές "πατριωτικές" και όλων των άλλων... "φασιστικές". Δυστυχώς κυβερνούν την χώρα πατριδοκάπηλοι και διεθνοκάπηλοι σε συσκευασία του ενός, οι οποίοι σπρώχνουν την κοινωνία στα άκρα (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Κατά τα άλλα η μέρα λαμπερή και ο κόσμος στους δρόμους. Μέρα δοξαστική... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη φωτογραφία τα σχολεία της Χώρας παρελαύνουν με εθνικές φορεσιές. Ευτυχώς ακόμα έχουμε παρελάσεις. Δεν ξεχνάμε πως το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ο κ. Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού σήμερα, συλλαμβανόταν τότε για επίθεση κατά της παρέλασης!!! (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Στην φωτογραφία το Ναυτικό Λύκειο Άνδρου παρελαύνει σήμερα στην Χώρα...  Όπως δεν ξεχνάμε πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε "φασιστικές" και τις παρελάσεις το 2012!!! Και πως θα τις σταματούσε ως κατάλοιπο των "φασιστών"!!! 

 Η τρίτη άμεση αυτή την φορά αναφορά στην Μακεδονία συνέβη όταν μετά την δοξολογία ο εφημέριος της Θεοσκεπάστου (μετά το "ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το έθνος" που φώναξε ο εφημέριος του Αγίου Γεωργίου) φώναξε: "Ζήτω η Μακεδονία. Κάτω η συμφωνία των Πρεσπών"!!! Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καπάκης απάντησε: "αυτά δεν είναι του παρόντος! Αυτές οι απόψεις διχάζουν τον λαό!" Και ο εφημέριος ανταπάντησε: "με τον τρόπο που συμπεριφερθήκατε τα ισοπεδώσατε όλα"... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Με το τέλος της παρέλασης γέμισε η Χώρα κόσμο. Χάρμα οφθαλμών αυτή η κίνηση. Έστω και αν οι επισκέπτες ήταν περιορισμένοι σχετικά... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και ο νέος πλάτανος στην θέση του παλιού στην πλατεία Καΐρη. Θες λόγω της ζέστης που έχει αρχίσει να υπάρχει κάποιες ώρες, θες γιατί ποτίζεται αδιάκοπα και το νέο πλατάνι έχει ήδη βγάλει φύλλα. Καλορίζικο (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και ο ευτυχής καταστηματάρχης του μεζεδοπωλείο Πλάτανος χαμογελαστός μπροστά στο νέο πλάτανο... (φωτ. Εν Άνδρω)

Η παρέλαση στο Γαύριο

 Από το πρωί σήμερα και το Γαύριο σημαιοστολισμένο. Μια λαμπρή μέρα γεμάτη σημαίες και σημαιάκια (φωτ. Εν Άνδρω).

 Σημαιοστολισμένο και το σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι (φωτ. Εν Άνδρω).

Με εθνικές φορεσιές και σημαίες και τα παιδάκια, Μνήμες πολύτιμες της παιδικής ηλικίας... (φωτ. Κ. Τομαράς)  

 Εικόνα δοξαστική τα μικρά παιδιά να παρελαύνουν στο λιμάνι της Άνδρου (φωτ. Κ. Τομαράς).

 Και ο κόσμος αρκετός. Και οι μικροί τυμπανιστές ρυθμικοί να δίνουν τον τόνο της μέρας και στο Γαύριο. Ίσως το πέρασμα τους ήταν η μεγάλη στιγμή της μέρας. Αν δεν υπήρχε και η παρέλαση με τις σημαίες και τα τύμπανα πως θα φάνταζε η μέρα άραγε. (φωτ. Κ. Τομαράς).

 

Καράβια, παιδιά, σημαίες, κόσμος στους δρόμους. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε όπως της έπρεπε και στο Γαύριο (φωτ. Κ. Τομαράς)

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"