ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2021: Πρόσωπα και έργο. Καταλληλότερος δήμαρχος. Ανεμογεννήτριες και διαδίκτυο...

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis, διεξήχθη από 14 μέχρι 17 Ιουλίου 2021, σε όλη την Άνδρο. Είναι η ένατη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στην Άνδρο από το 2010 μέχρι σήμερα. Είναι η έκτη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία πρόβλεψε σωστά ποσοστά για νικητή και ηττημένους και το 2014 και το 2019. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Υπάρχει μεγάλη αλλαγή του πολιτικού κλίματος στο νησί. Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που άλλαξε το πολιτικό κλίμα και είναι θετικό σε όλο το νησί. Η διοίκηση Γλυνού είχε να αντιμετωπίσει ένα αρνητικό κλίμα της τάξης του -68%, έναντι θετικού κλίματος +19%. Στη διοίκηση Σουσούδη το αρνητικό κλίμα κυμάνθηκε από -73% (2016) μέχρι -65% (2019), έναντι θετικού κλίματος από +18% (2016) μέχρι +26% (2019). Η δράση της διοίκησης Λοτσάρη αντέστρεψε την τάση και το 2020 το θετικό κλίμα σκαρφάλωσε +38% έναντι αρνητικού κλίματος -48%. Και τώρα ανατρέπονται πλήρως τα δεδομένα και το θετικό κλίμα κυριαρχεί με +56% έναντι του αρνητικού κλίματος -30%. Δύο στους τρεις λένε πως πάμε καλά.

Στον παραπάνω πίνακα βλέπουμε πως δύο στους τρεις (+62%) αξιολογούν θετικά το έργο του σημερινού δημάρχου έναντι μόνο 26% (ένας στους τέσσερις) που το αξιολογεί αρνητικά. Ο σημερινός δήμαρχος επιτυγχάνει θετικό ισοζύγιο της τάξης του +36% και πολύ μεγάλη αποδοχή σε όλη την Άνδρο. Το νησί γύρισε σελίδα ουσιαστικά και επενδύει σε πολύ μεγάλα ποσοστά στο έργο του σημερινού δημάρχου. 

Η σημερινή διοίκηση επιτυγχάνει μεγάλα ποσοστά στα θέματα της καθημερινότητας. Η εξυπηρέτηση των δημοτών  είναι στο +60%! Ο πολιτισμός στο +52%, οι κοινωνικές υπηρεσίες στο +49%! Και η καθαριότητα στο +48%! Σαρωτικό και το θετικό ισοζύγιο γνωμών (θετικές-αρνητικές) στην εξυπηρέτηση των πολιτών με 43%, στον πολιτισμό με +40, στις κοινωνικές υπηρεσίες με +38%. Και πολύ καλό θετικό ισοζύγιο στην κάποτε χωλαίνουσα καθαριότητα με +17%! Θετικό το ισοζύγιο και στα άλλα θέματα, αλλά με μικρότερα ποσοστά. Εξαίρεση οι συγκοινωνίες...   

 

Σταθερά καθοδική και με σταθερά αρνητικό το ισοζύγιο γνωμών η παρουσία του Θ. Σουσούδη στην αντιπολίτευση. Στην περσινή δημοσκόπηση είχε -45% αρνητική αξιολόγηση και +39% θετική. Ήτοι στο -6% αρνητικό το ισοζύγιο. Στην εφετινή οι αρνητικές γνώμες είναι στο -42% και οι θετικές +33%. Το ισοζύγιο έγινε αρνητικότερο φτάνοντας στο -9%. 

Θετικό το έργο του επάρχου Δ. Λάσκαρή. Το 41% τον βλέπει θετικά. Και το ισοζύγιο είναι επίσης θετικό στο +10%. Και τώρα ξεκινά τα έργα των ασφαλτοστρώσεων και των βελτιώσεων των επαρχιακών δρόμων αξίας πάνω από 2.000.000 ευρώ. Οι προοπτικές του είναι πολύ θετικές. 

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Στο ανοικτό ερώτημα του καταλληλότερου δήμαρχου το 37% των ψηφοφόρων της Άνδρου επιλέγει αυθόρμητα τον Δ.Λοτσάρη, έναντι μόλις 14%, που τον Θ. Σουσούδη και 4% τον Γ. Καπάκη!  Η διαφορά μεταξύ του σημερινού δημάρχου και του πρώην δημάρχου είναι πλέον στο 23%!!!

Το +23%  υπέρ του σημερινού δημάρχου προέρχεται από τις δημοτικές ενότητες Γαυρίου (+67), Μπατσίου (+54%) και Κορθίου (+39%). Και στις τρεις παραπάνω ενότητες ο Θ. Σουσούδης είναι είτε δημοσκοπικά εξαφανισμένος (Μπατσί 2%, Γαύριο 5%) είτε υστερεί εμφανώς (Κόρθι 24%).

Στην περιοχή της Χώρας ο Δ.Λοτσάρης βρίσκεται καθηλωμένος στο 17%. Τόσο όσο πήρε και στις εκλογές του 2019 (18%). Όμως, η Χώρα δίνει στον Θ. Σουσούδη μόνο 18%!!! Το 6% επιλέγει τον Δ. Γιαννίση!!! Το 17% των ψηφοφόρων δεν επιλέγει κανέναν και το 23% δεν ξέρει, δεν γνωρίζει.

Η Χώρα είναι το πολιτικό Βατερλώ του πρώην δημάρχου, ο οποίος βλέπει από το 45% που κέρδισε στον πρώτο γύρο των εκλογών το 2019 να κατακρημνίζεται στο 18%!!! Δηλαδή σκοράρει -27% μονάδες! Μετά την δραματική πτώση Σουσούδη κατά 27% μονάδες το 55% των ψηφοφόρων της περιοχής εμφανίζεται για την ώρα αμήχανο (κανένας 25%) και αναποφάσιστο (δεν ξέρω 30%).

Ο Γ.Καπάκης αποτελεί δείγμα πολιτικής εξαφάνισης με μόνο 4% σε όλη την Άνδρο! Τον επιλέγει το 1% στη Χώρα! Το 1% στο Γαύριο! Το 5% στο Κόρθι! Και το 14% στο Μπατσί όπου ψηφίζει η ομάδα της Πλούσκας, που τον έχει πολιτικά υιοθετήσει...

Σε όλες τις κατηγορίες φύλου και ηλικιών ο Δ.Λοτσάρης κυριαρχεί. Στις προτιμήσεις και ανδρών και γυναικών είναι μακράν πρώτος με 34% στους άνδρες και 39% στις γυναίνες έναντι του Θ.Σουσούδη που έχει 11% στους άνδρες και 17% στις γυναίκες!!! Ο Λοτσάρης κυριαρχεί απολύτως και στις νέες ηλικίες 17 - 44 ετών με 44% έναντι 3% του εξαφανισμένου σε αυτές Σουσούδη!!! Χαοτική επίσης είναι η απόσταση τους στις ηλικίες 55-65 όπου το 40% επιλέγει Λοτσάρη έναντι μόλις 13% που επιλέγει Σουσούδη!!! Στις ηλικίες 45-64 και άνω των 65 η κατάσταση εξισορροπείται αν και προηγείται σταθερά ο Λοτσάρης με 4% και 8%.

ΑΝΕΜΟΓΙΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Στην περσινή δημοσκόπιση το 52% ήταν θετικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην εφετινή δημοσκόπιση το ποσοστό των θετικών γνωμών έχει ανέλθει στο +70% και των αρνητικών έπεσε στο -24%. Θετικό και ισοζύγιο υπέρ των ΑΠΕ που από +13% πέρσι ανήλθε στο +46% εφέτος!!! Αυτό κάτι λέει...

Στο συγκεκριμένο ερώτημα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα τρία μέρη που έχουν ήδη εγκριθεί οι απαντήσεις είναι σαφώς θετικές. Στον Καμπανό υπέρ είναι το 51% και κατά το 31%. Στο Φραγάκι υπέρ είναι το 50% και κατά το 38%. Και στο Καλυβάρι υπάρχει μηδενικό ισοζύγιο 43%-43%...

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ 

Η κοινωνία της Άνδρου χρόνο με τον χρόνο αυξάνει τα ποσοστά ενημέρωσης της από τα τοπικά sites/blog. Τον Οκτώβριο του 2016 μόνο το 58% ενημερωνόταν από το διαδίκτυο, ενώ το 42% δεν το επισκεπτόταν. Τον Ιούλιο του 2021 το ποσοστό αυτών που ενημερώνονται από το διαδίκτυο έχουν πλέον εκτοξευτεί στο 85%!!! Ενώ οι μη ενημερωνόμενοι από το διαδίκτυο έχουν πέσει στο 15%. Μια μεγάλη επικοινωνιακή/ενημερωτική επανάσταση συνέβη στην Άνδρο αυτή την 5ετία. 

Στην επανάσταση της ενημέρωσης καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Εν Άνδρω. Το 2016 το Εν Άνδρω είχε το 40% των προτιμήσεων έναντι 14% του Περίγυρου, που ακολουθούσε. Το 2018 το ποσοστά ανέβηκαν στο 44% για το Εν Άνδρω και 15% για τον Περίγυρο. Το 2019 το Εν Άνδρω σκαρφάλωσε στο 47% έναντι 10% του Περίγυρου. Το 2020 βρέθηκε στο 43% έναντι 12% του Περίγυρου. Και το 2021 είναι στο 56% έναντι 9% του Περίγυρου.

Τα άλλα σάιτ κινούνται σε "χαμηλές πτήσεις" χωρίς δημοσιογραφικές αξιώσεις και επιδόσεις στην ενημέρωση. Έτσι, το Andros Portal, που πρόσκειται στην ομάδα Καπάκη, κινήθηκε διαχρονικά από το 4% το 2016 μέχρι το 7% που έφτασε εφέτος. Και η Ανδριακή Press, που πρόσκειται στον Θ. Σουσούδη, κινήθηκε από το 1% το 2016 μέχρι το 5%, που έφτασε εφέτος! 

Η αναγνωρισιμότητα του Εν Άνδρω στο Μπατσί είναι 92%, στο Γαύριο 76%, στη Χώρα 61%  και στο Κόρθι 59%. Ο Περίγυρος αντιστοίχως έχει αναγνωρισιμότητα 37% στη Χώρα, 32% στο Κόρθι, 21% στο Μπατσί και 14% στο Γαύριο.  Το Εν Άνδρω κυριαρχεί και στις γυναίκες με 73% των γυναικών και στους άνδρες με 64%. Η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του Εν Άνδρω είναι στις νεότερες ηλικίες 17-44 όπου έχει 78% έναντι 39% του δεύτερου Περίγυρου. Τα άλλα δύο σάιτ (το Andros Portal και Ανδριακή) έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά αναγνωρισιμότητας σε όλη την Άνδρο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και όμως αληθινό... Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με την βούλα του Καπάκη. Τρομακτικό και όμως αληθινό... 4%

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσουδης εχει πεθανει πολιτικά στη Χωρα. Εχει μια στενη-στενομυαλη ονειροπαρμένη παρέα, που ζουν στον κόσμο της Φρουτοποιίας

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα σημάνουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηγεσίες της μείζονος και ελασσονος αντιπολίτευσης, που πίστεψαν ότι με το «όχι σε όλα», στρεφόμενοι έτσι ενάντια στα συμφέροντα του νησιού, θα κατάφερναν να φθείρουν και να απαξιώσουν τον εκλεγμένο Δήμαρχο.
Φαίνεται ότι οι «ζαβαντριώτες» δεν τρώνε άλλο κουτόχορτο και εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο και την προσπάθεια του Δ.Λοτσάρη και των ακάματων συνεργατών του, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι και με την φόρα που έχει πάρει, φαίνεται ότι δεν θα έχει αντίπαλο που να μπορεί να τον απειλήσει στις εκλογές σε δυο χρόνια!
Όσον αφορά την οριακή έστω αποδοχή των Ανεμογεννητριών που εγκαθίστανται στο Βορρά και στον Νότο του νησιού, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, φαίνεται ότι η κλιματική αλλαγή που δεν είναι πιά προ των πυλών, αλλά τις έχει προ πολλού ξεπεράσει, έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, πλην των γνωστών οικολογούντων οπαδων του λιγνίτη που εξακολουθούν να ζουν στον φαντασιακο τους κόσμο και στους διαρκείς «αγώνες» που δίνουν σαν σύγχρονοι δονκιχώτες κατά των ανεμόμυλων.
Πάντως ποτέ δεν είναι αργά για λίγη ενδοσκόπηση και αυτοκριτική, που είναι ίδιον των καλλιεργημενων και σκεπτόμενων ανθρώπων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγνώμη αλλα η δημοσκόπηση είναι εντελώς ανακριβής....σίγουρα κάποιο λάθος έχει γίνει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ακόμη νοημωνες άνθρωποι που να ψηφίζουν 14% Σουσούδη και 4% Καπάκη.
Δύο τινά συμβαίνουν , ή τυφλοί και άσχετοι είναι ή έχουν προσωπικά συμφέροντα σε εκκρεμότητα.

This comment was minimized by the moderator on the site

1 Κιβώτιο Σόδα Σάριζα στους Καμηλιέριδες να στείλετε για την Χώνεψη !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μένοντας στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μόνο για την περιοχή της χώρας διαπιστώνουμε τα εξης:1.Ο δήμαρχος δεν μπορεί να ανέβει δημοσκοπικα παρότι υπάρχει η καθίζηση σουσουδη και καπάκη. 2.Ο Γιαννισης παρότι τρέχει σαν τον Βέγγο ούτε και αυτός καταφέρνει κάτι αλλά ούτε δίνει και στον λοτσαρη την βοήθεια που χρειαζετε.3.Οι συνεργάτες του στις περιοχές γαυριο μπατσι κορθι φαίνετε ότι δουλεύουν εξερετικα κάτι που δεν συμβαίνει στην χώρα και αυτο φαίνετε από τους αναποφάσιστους της περιοχής. Συμπέρασμα δικό μου λοιπόν.1 Ο δήμαρχος πρέπει να κοιτάξει και λίγο προς ανατολικά κυρίως στα χωριά.2 Η αντιπολίτευση πρέπει να σοβαρευτεί για.το καλό του νησιού (μια καλή και σωστή αντιπολίτευση μόνο καλό μπορεί να κάνει). Ελπιζουμε ολοι να παει ακομα καλυτερα για το καλο ολων μας αλλα να δει και τα καμπανακια και να μην καβαλησει καλαμι γιατι ειναι και λιγο βαρυς

This comment was minimized by the moderator on the site

Γελάει και η μπαμπακοπιτα...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιάννη η μπαμπακόπιτα γέλαγε και το 2019. Και τα γέλια της βγήκαν ξινά. Γέλαγε και στα συμβούλια που οι Καπακής-Σουσούδης τίναζαν στον αέρα έχοντες πλειοψηφία κι οδηγούσαν την Άνδρο στο γκρεμό. Όμως η Άνδρος δεν έπεσε. Άντεξε. Άρχισαν τα έργα κι άρχισε κατρακύλα των πρώην...
Άρα προσοχή στην γελαστή μπαμπακόπιτα που και σας βγήκε ξινή...
ΥΓ Μάλλον έχεις κάτι με τον υφυπουργό Ανωτάτης Παιδείας Άγγελο Συρίγο. Αλλιώς δεν εξηγείται που δεν είδες πως ήρθε στην Άνδρο και μίλησε πρώτη φορά δημόσια σε ανοιχτή συγκέντρωση για το βιβλίο "Άνδρος 200 χρόνια". Και καθήλωσε όλη την πλατεία Καΐρη.
Δεν πρόσεξες πως υπήρχε σιγή σε όλη την πλατεία όσο μιλούσε. Από τον Πλάτανο και τη Νοσταλγία μέχρι το Notre όλοι πρόσεχαν τι έλεγε ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Αθηνών και καθηγητής πανεπιστημίου.
ΥΓ2 Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά που ήταν παρών έλεγε στον ίδιο τον υφυπουργό στο τέλος πως ήταν ενθουσιασμένος με αυτά που άκουσε και που συναντηθήκανε. Εσύ όμως Γιάννη κοίταζες τα περιστέρια μάλλον.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης δείχνουν αυτό
Που όλοι αφουγκραζόμαστε ολόγυρα..
Πάει πολύ καλά ο Δήμαρχος και η ομάδα του.
Είναι γενικά αποδεκτός από τον πολύ κόσμο που βλέπει ότι
Επιτέλους κάτι γίνεται σε αυτό το Τόπο.
Η Αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη.
Αναλώνονται σε μικροπολιτικά τερτίπια, ύβρεις και κακοήθειες. Κάποιοι δεν θα χωνέψουν ποτέ ότι
Ο Λοτσάρης είναι Δήμαρχος. Αυτό βέβαια που κυριολεκτικά
Τους κάνει να χάνουν εντελώς την Ψυχραιμία τους , (Βλέπε Μιάσματα..) είναι ότι
Όχι μόνο κατάφερε να εκλεγεί, αλλά παράγει και έργο
αξιόλογο, δυναμικό με ουσία ως τώρα.
Είναι αδιανόητο για αυτούς..

Ευχόμαστε καλή και παραγωγική συνέχεια στην Δημοτική Αρχή με γνώμονα το καλό της Άνδρου!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλως τυχαίως τα συμπεράσματα είναι όπως τα γουστάρεις....

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όλως τυχαίως τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων του 2010 που εκλεχτηκε ο Γλυνός, του 2014 που εκλεχτηκε ο Σουσούδης και του 2019 που εκλέχτηκε ο Λοτσάρης, καθώς και τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν όπως τα προβλέπαμε...
Είδες τι κερδίζουμε για να ξέρουμε να διαβάζουμε σωστές δημοσκοπήσεις. Όλες με δημόσιο χαρακτήρα όλες από το 2013 μέχρι σήμερα στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
Όλως τυχαίως τα συμπεράσματα και των 9 δημοσκοπήσεων της Metron Analysis ήταν όπως τα αναλύαμε. Και χαιρόμαστε που το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να χαχανίσεις σαν χάχας μπροστά στη σημερινή πραγματικότητα της Άνδρου, που δεν βλέπεις...
ΥΓ οι 550 αναγνώστες που διάβασαν την ανάρτηση σε δύο ώρες ίσως να μην χαχανίζουν όπως εσύ...
ΥΓ2 δημοσκόπηση με την opinion έκανε και ο Θ.Σουσούδης και δεν την δημοσίευσε. Γράψαμε σχετικά γι' αυτήν. Ας δημοσιεύσει τα συμπεράσματα της...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro