Χαμογελώντας στην τρικυμία

Οι μέρες είναι δύσκολες. Στο "εν Άνδρω" προσπαθούμε με νηφαλιότητα να σας πληροφορήσουμε για όσα συμβαίνουν. Δώσαμε μια σειρά από εικόνες της Άνδρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Με ψυχραιμία. Χωρίς ακρότητες και φανατισμούς. Αποφύγαμε τα φοβικά σύνδρομα των ημερών. Και τον εφησυχασμό των αδαών. Είμαστε εδώ. Και πορεύομαστε σε ατραπούς πρωτόγνωρους. Όλοι μαζί περάσαμε από τον χαρτογραφημένο βάλτο του χτες στα αχαρτογράφητα νερά του σήμερα. 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μόνη μας αναφορά η γνώση, η περίσκεψη, η ψυχή και η καρδιά μας. Αλλά και το χιούμορ μας. Γιατί η ζωή συνεχίζεται. Δεν τελειώνει μπροστά στα ΑΤΜ, όσο και αν δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά. Δεν τελείωσε με το δημοψήφισμα, όσο κι αν ξαφνιαστήκαμε με αυτό. Δεν τελειώνει με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, όσο κι αν μας κρατούν σε αγωνία. Πέρα από την κρισιμότητα μπροστά στην ξαφνική ακινησία της χώρας μας είμαστε ακόμα εδώ. Πάμε στις δουλειές (όσοι έχουμε), κυκλοφορούμε, γράφουμε και σκιτσάρουμε τις μέρες μας. Και χαμογελάμε με την καθημερινότητα της ζωής μας. Χαμογελάμε με τα σκίτσα που σατιρίζουν τις αγωνίες του σήμερα και τις αντιθέσεις του χτες. Χαμογελάστε, λοιπόν, κι εσείς μια στάλα με τα μεγάλα. Αλλά και με τα μικρά.

Χαμογελάστε με την ξινή κυρία της Αγοράς. Θα είναι πάντα εκεί με ύφος υπεροπτικό αποζητώντας την μάταιη καταξίωση στον μικρόκοσμο της. Χαμογελάστε με την άλλη που μοιράζει γύρω της κακίες για να ισοφαρίσει  την άγνοια και το κενό μέσα της. Χαμογελάστε με όσους ειρωνεύονται τους άλλους ...εκτός από τον περιούσιο εαυτό τους! Αγωνίζονται να απαξιώσουν τα καλά μέταλλα για να φανούν καλύτερα τα φτηνά μπακίρια. Χαμογελάστε με τους πικρόχολους λέγοντας με χιούμορ: "ένα γέλιο θα σας θάψει"...

Χαμογελάστε με τον φίλο που σας ειδε στενοχωρημένο και πήρε τρία τηλέφωνα να δει αν είστε καλά. Χαμογελάστε στους καλούς ανθρώπους της γειτονιάς. Χαμογελάστε στο παληκάρι που κοιτά ξαφνιασμένο τις αντιθέσεις της Αγοράς. Χαμογελάστε στις κοπέλες που κοιτούν πέρα από τις σημερινές δυσκολίες γιατί το μέλλον τους ανήκει. Χαμογελάστε με όσους έχουμε ακόμα κάτι οικονομίες στις κλειστές τράπεζες. Χαμογελάστε με αυτούς που έχουν καλούς λογαριασμούς έξω και αγανακτούν με την χασούρα της σεζόν. Χαμογελάστε με τα ψέμματα και τις αλήθειες των ημερών. Χαμογελάστε στην στριφνή Γερμανία των τραπεζών λέγοντας της: "δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη"! 

"εν Άνδρω"