Νεώτερα λόγω της κρίσης για το φεστιβάλ Άνδρου, την έκθεση Κυδωνιέως και το Θερινό Πανεπιστήμιο Άνδρου

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν και επίπτωση στο φεστιβάλ Άνδρου. Ορισμένες από τις μεγάλες εκδήλωσεις του επανεξετάζονται από τους διοργανωτές. Υπάρχει μια κατ' αρχή άποψη να δουν πως μπορεί να γίνουν ορισμένες από αυτές ώστε να μην δοθεί η εντύπωση του "κενού" στην κοινωνία της Άνδρου τέτοιες δύσκολες μέρες.

Το "εν Άνδρω" επικοινώνησε με σειρά ανθρώπους που έχουν σχέση και διαπίστωσε σκεπτικισμό και τάση αναμονής. Όλοι περιμένουν τις εξελίξεις που δρομολογούνται αυτές τις μέρες και κοιτάνε την επόμενη Δευτέρα περιμένοντας το τι θα γίνει με τις τράπεζες. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες εξελίξεις του ελληνικού ζητήματος στην Ευρώπη.

Συνάμα επικοινωνήσαμε και με υπεύθυνη πηγή του Ιδρύματος Κυδωνιέως και μας είπε πως η προετοιμασία και τα εγκαίνια της εκθέσεως θα προχωρήσει κανονικά. Ήδη οι διοργανωτές εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία και να προχωρήσουν μην σκύβοντας το κεφάλι μπροστά στις καλοκαιρινές δυσκολίες που προέκυψαν από την κρίση και την αναστολή εργασιών στις τράπεζες. Θεωρούν πως έχουν χρέος απέναντι στην κοινωνία της Άνδρου να μην αφήσουν κενό στις καλοκαιρινές πολιτιστικές δραστηριότητες του νησιού μας.

Τέλος οι διοργανωτές του Θερινού Πανεπιστημίου Άνδρου (πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων) του οποίου τα μαθήματα αρχίζουν την Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 19 Ιουλίου αποφασίσαν να προχωρήσουν και αυτοί κανονικά. Όλοι οι συμμετέχοντες, διδάσκοντες και φοιτητές, θα έρθουν κανονικά στο νησί την Κυριακή 11 Ιουλίου και το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα εκτελεστεί όπως προβλέπεται. Όπως είπε στην κρίσιμη σύσκεψη που πάρθηκε η απόφαση η υπεύθυνη του προγράμματος: τα πανεπιστήμια δεν σταματάνε ούτε σε καιρό πολέμου!!!

 

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet