Επέστρεψε ο καπετάν-Τάσος ή Tressos is back again…

 

Στη γέφυρα του πλοίου σήμερα ο καπετάν Τάσος

καπετάν-Τάσος Τρέσσος επέστρεψε στη γέφυρα του Superferry την 1η Φεβρουαρίου 2017 μετά δυόμιση μήνες απουσίας. Ενδιαμέσως έδωσε εξετάσεις ανανέωσης διπλώματος στις νέες τεχνολογίες και μετά νάτος πάλι στη γέφυρα του πλοίου. Πριν φύγει ταξίδευε αδιάκοπα επί 23 μήνες. Αρχικά με το SuperFerry II και στη συνέχεια όταν ήρθε το Superferry συνέχισε με αυτό μέχρι 17 Νοέμβρη.

Εκεί παρέλαβε ο καπετάν-Θανάσης Χαλάς. Και κράτησε μέχρι προχτές 1 Φεβρουαρίου 2017 που ανέλαβε και πάλι για τη νέα σεζόν ο Καπετάν Τάσος. Ο καπετάν Θανάσης θα εμφανιστεί προσεχώς (τέλη Μάρτη) με το SuperferyII.

Μικρές αλλαγές θα πείτε. Μικρές ναι, αλλά για εμάς που πηγαινοερχόμαστε και έχουμε μια σχέση με τους καπεταναίους έχουν τη σημασία τους. Και μαζί με εμάς και όλοι στην Άνδρο αγαπούν αυτές τις μικρές λεπτομέρειες της ακτοπλοΐας που αποτελούν το αλατοπίπερο κάθε ταξιδιού. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει στην προβλήτα ή στα καφενεία να σχολιάζουν: γρήγορος ο Χαλάς, στην ώρα του ο Τρέσσος, σταθερή αξία ο Σκιαδάς, άνετος ο Κολίτσας.

Η ακτοπλοΐα είναι τα καράβια της και οι καπετάνιοι της. Οι νησιώτες δένονται και με τα καράβια και με τους καπετάνιους τους. Είναι οι γέφυρες τους με τον κόσμο. Είναι οι διαδρομές τους από και προς το νησί τους.

Ο καπετάν Τάσος δίνει οδηγίες. Πίσω ο καπετάν Αντώνης και ο τιμονιέρης εκτελούν...

Γι’ αυτό όταν φεύγει ένα καράβι ή ένας καπετάνιος από την γραμμή, είναι σαν να φεύγει ένας δικός μας στα ξένα. Υπάρχει μια αδιόρατη θλίψη. Κι όταν επιστρέφουν υπάρχει μια αδιόρατη χαρά. Έτσι αισθανθήκαμε βλέποντας μετά σχεδόν τρίμηνο πάλι τον καπετάν-Τάσο στη γέφυρα. Στο γνώριμο πόστο του. Κι άρχισαν τα αστεία:

-        -   Ώστε δεν σε έστειλαν μετεξεταστέο καπετάνιο;

-     -  Μα τι λες; Εγώ τους έστειλα αδιάβαστους. Κατά τα άλλα έκανα κι ένα ταξίδι στη Σαντορίνη να δω πως πάνε τα πράγματα στο σπίτι. Χάζεψα και με την εγγόνα. Έχω γίνει λίγο χαζο-παππούς…

Όλα καλά λοιπόν ή Tressos is back again. Καλές θάλασσες...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet