Μοναδική ευκαιρία για το λεμόν...
  Ευκαιρία για την Άνδρο να επιλεγεί μέσω Περιφέρειας πιστοποιώντας το μοναδικό λεμόνι της και το εξαιρετικό μέλι της. Ευκαιρία να κατοχυρώσει δύο προϊόντα του νησιού, να τα ξεχωρίσει και να τους δώσει σημαντική προστιθέμενη αξία. Ευκαιρία και για τους τελευταίους λεμονοπαραγωγούς ενός νησιού που διακρίθηκε για τα λεμόνια του στην Ελλάδα.
Black Friday η Fast Ferries στ...
Την Παρασκευή 29/11/19, λόγω Black Friday, θα υπάρξει 30% έκπτωση από την εταιρεία Fast Ferries στα δρομολόγια της γραμμής μας. Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Fast Ferries:
Τέλος εποχής, αρχή της αντοχής...
ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ Νειμποριός. Κάποτε θεοσκότεινος τον χειμώνα με εξαίρεση δύο μαγαζιά. Σήμερα έγιναν τέσσερα. Και όλοι μαζί θα δώσουν την μάχη του χειμώνα. Πρώτο το καινούριο καφέ-ζαχαροπλαστείο Dolce Mare που ξεκίνησε το καλοκαίρι και πάει για όλο τον χειμώνα. Γωνιά ζεστή και φωτεινή. Μετά την καλαίσθητη καλοκαιρινή αυλή μπροστά στο κύμα και η καλαίσθητη χειμερινή αίθουσα μέσα στο φως.
Αποσύρεται και ο "Θεολόγος" γι...
Είναι δρομολογιακά το πιο σταθερό πλοίο της γραμμής μας από το 2007 μέχρι σήμερα. 12 χρόνια το ίδιο δρομολόγιο τις καθημερινές και τα ίδια δρομολόγια το Σαββατοκύριακο. Και 12 χρόνια την ίδια περίοδο η απόσυρση για συντήρηση. Ο Θεολόγος είναι η άγκυρα της γραμμής Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Πάντα στην ώρα του και πάντα στους χρόνους του. Το ίδιο απογευματινό δρομολόγιο της Άνδρου και των άλλων νησιών. Από σήμερα το πρωί 29 Οκτωβρίου ο "Θεολόγος" της Fast Ferries αποσύρεται για την ετήσια συντήρηση του για 45 μέρες. Στη θέση του στις 17:30 κάθε απόγευμα το Andros της Fast Ferries μέχρι να επιστρέψει λίγο πριν τις γιορτές ο "Θεολόγος"... 
Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: πόσοι...
   Ήταν εφέτος το τελευταίο τριήμερο πριν τον χειμώνα που ξεκινά - ανεπίσημα - την 1η Νοεμβρίου κάθε χρόνο για τα νησιά της Ελλάδος. Η 1η Νοεμβρίου είναι το ορόσημο καθώς μπαίνουμε στο χειμερινό εξάμηνο. Το σηματοδοτεί η αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων (όσα δεν έχουν ακόμα αποχωρήσει). Τα πλοία της ακτοπλοΐας αποσύρονται σταδιακά για τη χειμερινή συντήρηση. Τα νησιά αρχίζουν να χειμωνιάζουν κι αυτά. Εφέτος η 28η Οκτωβρίου που έπεσε Δευτέρα αποτέλεσε το τελευταίο τριήμερο που όλοι περίμεναν να δουν κόσμο στους δρόμους και στα μαγαζιά τους. Και είδαν. 
Σταματά και το τελευταίο ταχύπ...
Το τελευταίο ταχύπλοο της γραμμής μας ολοκληρώνει για εφέτος τα δρομολόγια του στην Άνδρο την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019. Ξεκίνησε το Πάσχα και έφτασε μέχρι τέλος Οκτωβρίου εξυπηρετώντας και την Άνδρο όταν χρειάστηκε ή όταν τα άλλα ταχύπλοα άνοιξαν αργότερα ή έκλεισαν νωρίτερα τον θερινό κύκλο τους. Ήρθε πια η ώρα την Δευτέρα να αποσυρθεί κι αυτό για την χειμερινή σεζόν...
Η Seajeats πήρε το 16o ταχύπλο...
Αυτή την εποχή καθώς κλείνει η σεζόν 2019 και ενόψει του ΣΑΣ του Νοεμβρίου που όλες οι ακτοπλοϊκές ανοίγουν τα χαρτιά τους για τα δρομολόγια του 2020 έγινε γνωστό (site Nautilia.gr) η αγορά ενός ακόμη ταχύπλοου, του 16ου, από την Seαjets, του  Μάριου Ηλιόπουλου. Το νέο πλοίο της Seajets λέγεται - για την ώρα - OCEAN FLOWER 2.
Terra Jet: φθινοπωρινές επιτυχ...
Το Terra Jet στην Ραφήνα, Οκτώβρη μήνα! 'Ήρθε ξαφνικά το φθινόπωρο για μερικά Σαββατοκύριακα. Τέσσερα τον αριθμό. Και γέμισε σε όλα τα δρομολόγια του. Μερικές φορές πρωτόκολλο. Ο λόγος για το Terra Jet που έπιασε Ραφήνα και είχε επιτυχία. Απ' ότι φαίνεται κι απ' ότι λέγεται από την επόμενη χρονιά επιστρέφει Ραφήνα σε τακτική βάση. Και λέγεται πως θα συμπεριλαμβάνει και την Άνδρο στα καλοκαιρινά δρομολόγια του.
Ιστορίες για ψαράδες και ψάρια...
Συχνά όταν ταξιδεύει κανείς από Άνδρο για Ραφήνα με μπουνάτσα και είναι βράδυ βλέπει πλήθος αλιευτικά σε μια γραμμή με τα φώτα αναμμένα σε σειρά να ψαρεύουν στο Νότιο Ευβοϊκό. Είναι ο στόλος των αλιευτικών του Ευβοϊκού που πολλές φορές μερικά από αυτά καταλήγουν την μέρα στο λιμάνι της Ραφήνας. Μερικά ακόμα ξύλινα. Τα περισσότερα σιδερένια. Τα βλέπεις όλα μαζί δεμένα το ένα δίπλα στο άλλο όπως και στη θάλασσα που απλώνουν πάλι το ένα κοντά στο άλλο στις νυχτερινές πλεύσεις τους ψαρεύοντας για τον επιούσιον.