Επιχειρηματική κινητικότητα στ...
  Το ξενοδοχείο Aegea Blue στο Ζόργκο. Από τα ξενοδοχειακά κοσμήματα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω). Ανακατατάξεις συμβαίνουν αυτή την εποχή στον ξενοδοχειακό χώρο της Άνδρου, οι οποίες αποκαλύπτουν τις τάσεις της τουριστικής αγοράς σε ένα νησί που αν και κάνει προσπάθεια παραμένει ακόμα στα όρια του τουριστικού περιθωρίου. Οι τουριστικές ανακατατάξεις του χειμώνα είναι αυτές που καθορίζουν το καλοκαίρι. 
Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυρ...
  Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα (προαιρετικά) τις Κυριακές στην Άνδρο από 1η Απριλίου 2019 μέχρι 31η Οκτωβρίου 2019. Αυτό ορίζει σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη η οποία μιλά για προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Τα Superferry "σκατζάρουν" 25 ...
Στη μεγάλη πέτρινη δεξαμενή του Ο.Λ.Π. βρίσκεται το SUPERFERRY II για τον ετήσιο δεξαμενισμό του. Σύμφωνα με την εταιρεία το αγαπημένο πλοίο των Ανδριωτών θα επιστρέψει στα δρομολόγια του στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2019.
Δύσκολος χειμώνας στην ακτοπλο...
Ραφήνα (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Σάββατο απομεσήμερο στο λιμάνι της Ραφήνας. Συζητάμε με την Άννα Δούλη, που έχει το ομώνυμο πρακτορείο. Η Άννα είναι στην Ραφήνα εδώ και 15 χρόνια.
Μήνυμα από το Μπατσί......
  (Από τον Γραμματέα του Σωματείου Επαγγελματιών Μπατσίου λάβαμε το παρακάτω ενθουσιώδες γράμμα για την εξαιρετική παρουσία της Άνδρου στην ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2019. Το δημοσιεύουμε ενθουσιωδώς κι εμείς! ΕΝ ΑΝΔΡΩ). Αγαπητό Εν Άνδρω καλησπέρα, Στέλνω το παρακάτω γράμμα με αφορμή την πολύ επιτυχημένη γαστρονομική παρουσία της Άνδρου στην ΕΞΠΤΡΟΦ 2019.
Στα αζήτητα το "Πηνελόπη"......
Το Πηνελόπη φεύγει για τελευταία φορά από την Ραφήνα με ρυμουλκό...
Ξεκινούν οι ανεμογεννήτριες τη...
Χάρτης του Google-Earth πάνω στον οποίο σημειώνεται με πορτοκαλί χρώμα το σημείο με τις ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ που ξεκινούν μέσα στο 2019 (επεξεργασία χάρτη Εν Άνδρω). Ξεκινούν σειρά έργων της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανάμεσα τους και έργο της ΔΕΗ στον Καμπανό της Άνδρου.  Το έργο του Καμπανού εντάσσεται σε πρόγραμμα που ξεκινά εντός του Μαρτίου και στόχο έχει να προχωρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ.
O ελληνόκτητος στόλος αξίζει $...
 Του Μηνά Τσαμόπουλου Ανδριώτικο φορτηγό περνά ανοιχτά στην Χώρα της Άνδρου και χαιρετά την πατρίδα του πλοιοκτήτη του (φωτ. Εν Άνδρω). (Η Άνδρος ένα ναυτικό νησί. Κάποτε ναυτιλιακά πρώτο στην Ελλάδα. Αλλά και σήμερα σε πολύ καλή θέση. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες και μαζί τους και οι Άνδριώτες δίνουν κάθε μέρα εξετάσεις σε παγκόσμια κλίμακα και τα καταφέρουν απέναντι σε χώρες οικονομικούς κολοσσούς και σε εταιρείες που εκπροσωπούν οικονομίες με τεράστια παραγωγική και εξαγωγική ικανότητα. Κι όμως ο ελληνόκτητος στόλος όχι μόνο κυριαρχεί, αλλά ξεπέρασε σε αξία του «φράγμα» των 100 δις. δολαρίων. Αυτά μας πληροφορεί στο Πρώτο Θέμα ο Μηνάς Τσαμόπουλος. Από εκεί και η σημερινή αναδημοσίευση μας – Εν Άνδρω)
Το εντυπωσιακό "παλάτι" που νο...
Ένα πραγματικό… παλάτι! Ένα από τα ωραιότερα σπίτια στις Κυκλάδες νοικιάζεται φέτος το καλοκαίρι στην Άνδρο μέσω του Airbnb και η σχετική καταχώρηση με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, που δημοσιεύεται ήδη στις σχετικές ιστοσελίδες, κάνει θραύση στο διαδίκτυο!