Συναυλία εν πλω του Μακεδόνα σ...
Αργά το απόγευμα της Κυριακής 23/6 το Superferry έφυγε από Άνδρο για Ραφήνα. Ανάμεσα στους επιβάτες ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας με το μουσικό συγκρότημα του. Επέστρεφαν από την Άνδρο όπου τους είχαν στείλει για μια μέρα με 100 ακροατές του ραδιοσταθμού "Ελληνικός". Πήγαν το πρωί, πέρασαν τη μέρα στο νησί, και επέστρεφαν. Και κάπου μετά τον απόπλου ανέβηκαν στο πάνω ανοιχτό κατάστρωμα ο Κώστας Μακεδόνας και το συγκρότημα του και έστησαν τα όργανα. Εκατοντάδες επιβάτες ανέβηκαν και μέσα σε λίγα λεπτά ξεκίνησε μια μοναδική συναυλία εν πλω!!!
ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ: Οι ναύτες το...
 Της Κατερίνας Πουλοπούλου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: iefimeriga.gr Στο έργο του Τσαρούχη εκφράζεται κυρίως η χαρά και το θαύμα της ζωής. Οι πρωτοποριακοί πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη περικλείουν αφομοιωμένα πολλά λαϊκά και λαογραφικά στοιχεία ενώ είναι ο καλλιτέχνης που ανέδειξε τους ναύτες σε αγαπημένους ήρωες των έργων του.
Η Ελλάδα στο Γαύριο με τον Χορ...
 Σχεδόν όλη η Ελλάδα βρέθηκε στο Γαύριο χτες βράδυ χάρη στον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας. Σε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό θέαμα και ακρόαμα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ένα σπουδαίο νεανικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και 150 χορευτές από την Άνδρο χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα ταξιδεύοντας τους εκατοντάδες θεατές σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια.
Το Μπατσί άπλωσε μεταξύ λεμονι...
Το Μπατσί δεν έμεινε στη γιορτή λεμονιού που την άπλωσε σε όλη την μικρή πόλη. Έκανε ένα ακόμα βήμα όπως μεταδίδει ο φίλος (και "ανταποκριτής") Γ.Θ. και επιχείρησε να συνδέσει μια αγροτική αναφορά της Άνδρου με την ανάγνωση και την επαναχρησιμοποίηση των παιδικών βιβλίων. 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2019: Με Πάριο...
  Από την παρουσίαση του προγράμματος του 5ου Φεστιβάλ Άνδρου την Πέμπτη 13/6. Από αριστερά ο χορηγός του Φεστιβάλ Αλκιβιάδης Τάττος, ο έπαρχος και νέος δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Παντελής Βούλγαρης και ο χορηγός της μουσικής συναυλίας του Γιάννη Πάριου πρόεδρος του Ιδρύματος Μωραΐτη και Κυδψνιέως Νίκος Σιγάλας (φωτ. Εν Άνδρω).  "Σε τέσσερα χρόνια το Φεστιβάλ Άνδρου έχει παρουσιάσει 50 παραστάσεις και συναυλίες στην Άνδρο", όπως είπε ο Παντελής Βούλγαρης που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του. Και συμπλήρωσε πως "στην  Άνδρο από 31 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2019 θα συναντηθούμε στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας περιμένοντας να αρχίζουν να σβήνουν τα φώτα, να αφήσουμε στη μέση μία φιλική κουβέντα για να ακούσουμε το ρυθμό της καρδιάς μας να συναντάει τις πρώτες στιγμές της νυχτερινής  εμπειρίας". Και κατέληξε πως "νιώθουμε περήφανοι γι' αυτά που έχουμε καταφέρει στα χρόνια της έντασης και της αμφισβήτησης."
Αγία Ειρήνη Αποικίων: ένα σημα...
Είχα καιρό να πάω στη Μονή Αγίας Ειρήνης στ' Αποίκια. Την τελευταία φορά ολοκληρώνονταν οι εργασίες στα κελιά και σε ένα σταύλο, που ο Λευτέρης Πολέμης, ο μέγας χορηγός του έργου, είχε μετατρέψει σε μικρά καλαίσθητα δωμάτια. Σκεφτόταν να επικοίσει το μαναστήρι και με κάποιους μοναχούς. Του είπα μετ' επιτάσεως πως η Άνδρος έχει μοναστήρια εν λειτουργία. Και χρειάζονται στήριξη. Σε τι θα ωφελούσε ένα ακόμα. Και συζήτησα μαζί του την ιδέα μου για ένα πολιτιστικό κέντρο στ' Αποίκια. Έκτοτε όταν τον έβλεπα επανέφερα την ιδέα του πολιτιστικού κέντρου. Μέχρι που μου είπε πως κάποιοι είχαν εξαιρετικές ιδιωτικές συλλογές και του είχαν πει να τις στεγάσει μόνιμα στο παλιό μικρό κουκλίστικο μοναστήρι. Ήταν το πρώτο βήμα... 
Ίδρυμα Γουλανδρή: Ντίκος (Κων...
Καλοκαίρι. Η εποχή των εκθέσεων. Το Ίδρυμα Γουλανδρή αυτή τη χρονιά παρουσιάζει έναν σημαντικό Έλληνα ζωγράφο της διασποράς. Τον Ντίκο Βυζάντιο, που έφυγε από την Ελλάδα το 1945 σε ηλικία 21 ετών με το θρυλικό πλοίο Ματαρόα που μετέφερε στην Γαλλία 200 από τους επιφανέστερους Έλληνες καλλιτέχνες και διανοούμενους - με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης - σε μια προσπάθεια να σωθούν από τον Εμφύλιο Πόλεμο που ξεκίναγε εκείνη την εποχή.
ΑΝΥΦΑΝΤΡΑ...
Της Άννας Φράγκου Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου   Θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα αληθινό παραμύθι για μια παλιά ξεχασμένη τέχνη, την τέχνη της Ανυφάντρας. Το 1920 στο Κοχύλου γεννήθηκε η Αικατερίνη Ασούτη. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και αναγκάστηκε το 1936 να κλειστεί στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας) πάνω από το Μπατσί. Εκεί έμεινε επί 4–5 χρόνια, χωρίς να πάρει το σχήμα της Μοναχής. Κύριος σκοπός της ήταν, να μάθει την τέχνη του αργαλειού, η οποία διδασκόταν στο μοναστήρι για επαγγελματική σταδιοδρομία των γυναικών.