Αντώνης Κοντός: από το Συνετί ...
  Απόβραδο Κυριακής. Στο τηλέφωνο ο παπά-Μανώλης από το Συνετί. Άνθρωπος ανοιχτόκαρδος, ευθύς, σοβαρός. Όπως οι περισσότεροι κρητικοί. Παπάς στο Συνετί αρκετά χρόνια. Σε θέλω. Έχουμε στο Συνετί ένα παλληκάρι, τον Αντώνη Κοντό, που διακρίνεται στο βιολί και στο τραγούδι. Πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο Voice και πήγε πολύ καλά. Θέλουμε να γράψεις για την επιτυχία του. Η Άνδρος πρέπει να τον μάθει και να τον στηρίξει…
Χρειάζονται σήμερα οι εφημερίδ...
Του Διαμαντή Μπασαντή   Εισήγηση του Δ. Μπασαντή, Δρ. Επικοινωνίας, συγγραφέα, δημοσιογράφου, διαχειριστή ιστοσελίδας Εν Άνδρω στο 23ο Συνέδριο Κυκλαδικού Τύπου που έγινε στη Μονή Παναχράντου της Άνδρου στις 16 Ιουνίου 2018 υπό την αιγίδα του Επαρχείου και του Δήμου Άνδρου. Με αυτό το προκλητικό ερώτημα ξεκίνησα την εισήγηση μπροστά σε δεκάδες εκδότες του έντυπου Κυκλαδικού Τύπου. Ένα ερώτημα καίριο σε μια εποχή που οι εφημερίδες φθίνουν διαρκώς σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Σε μια εποχή που οι περισσότερες εφημερίδες των Κυκλάδων αποτελούν κατάλοιπα πλέον ένος κάποτε "ένδοξου" παρελθόντος. Ήμουν ο μόνος διαχειριστής ηλεκτρονικού εντύπου.
#My_Andros: ΤΟΠΙΑ & ΑΝΘΡΩΠΟΙ (...
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: iefimerida.gr Τοπία και άνθρωποι της Ανδρου αποτυπώθηκαν στον φακό των φωτογράφων-instagramers για μια έκθεση με τίτλο «#Μy_Andros». Το φωτογραφικό πρότζεκτ, που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη, εγκαινιάζεται  στις 18/11 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς και παρουσιάζει ολοκληρωμένο το φωτογραφικό πρότζεκτ τους. 
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδε...
Αρχιτεκτονικό σκίτσο Αγίας Τριάδας Κορθίου Η απήχηση του δημοσιεύματος για το Πολιτιστικό Κέντρο Όρμου Κορθίου και το νέο κτήριο του Μουστακείου υπήρξε μεγάλη. Είχε όμως και μια «παρενέργεια». Κορθιανός φίλος που ζει σε ένα από τα πανέμορφα καταπράσινα με ελιές χωριά του Κορθίου πήρε ξαφνικά ένα πρωί τηλέφωνο στο site λέγοντας: Με συγχωρείτε, αλλά μέχρι τώρα το Εν Άνδρω έχει μια σοβαρή παράληψη στις εξαιρετικές παρουσιάσεις του για την Άνδρο. Ακόμα μεγαλύτερο έργο από τα δύο εξαιρετικά κτίρια που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε ο Γιάννης Γλυνός είναι το έργο του εκπαιδευτικού κέντρου της Αγίας Τριάδας στο Κόρθι. Απορώ πως δεν το έχετε αναδείξει…
Δύο ορόσημα για το Κορθι: το ν...
Ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό κτίριο (αρχιτεκτονικά, λειτουργικά, περιβαλλοντικά) στην Πίσω Μεριά όπως ήταν η θέληση του Π. Μπουστάκα (φωτ. Εν Άνδρω). Παρελήφθη επισήμως το νέο κτίριο του Μουστακείου Κληροδοτήματος στην Πίσω Μεριά Κορθίου στις 16/10/18. Μετά από πολλές περιπέτειες παρελήφθη ένα κτίριο που υπήρξε όραμα του δημάρχου Κορθίου Γιάννη Γλυνού και το οποίο το ξεκίνησε σε συνεργασία με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Θεοχαράτο. Αρχικός στόχος να γίνει χώρος για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα στόχος που χάθηκε στην πορεία.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύ...
 Το Εν Άνδρω σας είχε παρουσιάσει πέρσι το ημιτελές Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Εφέτος σας το παρουσιάζει σχεδόν τελειωμένο. Μια εστία πολιτιστικής πνοής για το Κόρθι και την Άνδρο και ένα όνειρο ζωής του πρώην δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού ολοκληρώθηκε. Μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες και η Άνδρος για πρώτη φορά θα διαθέτει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, μια εστία πολιτισμού στο Κόρθι... (φωτ. Εν Άνδρω).
Ξεκίνησε η επικεράμωση του μον...
Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του ιστορικού ναού του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Κορθίου. Πρώτη εργασία η επικεράμωση του τρούλου και των σκεπών του με βυζαντινού τύπου κεραμίδια και κονιάματα. Εργασία απολύτως απαραίτητη για να στεγαστεί και μονωθεί σωστά ένα από τα σπουδαιότερα πρωτοχριστιανικά μνημεία της Άνδρου.
8ος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών...
  Οκτώ νέα παιδιά από διάφορα μέρη της Έλλαδας το Σάββατο και την Κυριακή διαγωνίστηκαν στο πιάνο στην Χώρα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω). Από το 2001 μέχρι το 2018 ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου έχει διοργανώσει 8 πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Δεν είναι λίγο για έναν μουσικό σύλλογο ενός νησιού να καταφέρνει κάτι τέτοιο κυρίως με την βοήθεια χορηγών ιδιωτών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε Σάββατο 6/10 κι ολοκληρώθηκε Κυριακή 7/10. Ο διαγωνισμός διοργάνωνεται στην Χώρα κάθε δύο χρόνια. Μερικές φορές όμως ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στην τριετία. Κάτι που συνέβη και εφέτος.
Πανελλήνια κραυγή για τον πύργ...
  Από τον Βαγγέλη Παπαδάκη λάβαμε δύο σημαντικές δημοσιεύσεις που έγιναν χθες 2 Οκτωβρίου 2018 στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" από την Κατερίνα Ροββά και την ιστοσελίδα "in.gr" από τον Βαγγέλη Στεργίοπουλο που αναφέρονται στην δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ιστορικός πύργος Μπίστη-Μουβελά στις Στενιές της Άνδρου, τις οποίες και αναδημοσιεύουμε σήμερα προς πληροφόρηση των ανδριωτών.