Ξεκίνησε η επικεράμωση του μον...
Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του ιστορικού ναού του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Κορθίου. Πρώτη εργασία η επικεράμωση του τρούλου και των σκεπών του με βυζαντινού τύπου κεραμίδια και κονιάματα. Εργασία απολύτως απαραίτητη για να στεγαστεί και μονωθεί σωστά ένα από τα σπουδαιότερα πρωτοχριστιανικά μνημεία της Άνδρου.
8ος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών...
  Οκτώ νέα παιδιά από διάφορα μέρη της Έλλαδας το Σάββατο και την Κυριακή διαγωνίστηκαν στο πιάνο στην Χώρα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω). Από το 2001 μέχρι το 2018 ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου έχει διοργανώσει 8 πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Δεν είναι λίγο για έναν μουσικό σύλλογο ενός νησιού να καταφέρνει κάτι τέτοιο κυρίως με την βοήθεια χορηγών ιδιωτών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε Σάββατο 6/10 κι ολοκληρώθηκε Κυριακή 7/10. Ο διαγωνισμός διοργάνωνεται στην Χώρα κάθε δύο χρόνια. Μερικές φορές όμως ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στην τριετία. Κάτι που συνέβη και εφέτος.
Πανελλήνια κραυγή για τον πύργ...
  Από τον Βαγγέλη Παπαδάκη λάβαμε δύο σημαντικές δημοσιεύσεις που έγιναν χθες 2 Οκτωβρίου 2018 στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" από την Κατερίνα Ροββά και την ιστοσελίδα "in.gr" από τον Βαγγέλη Στεργίοπουλο που αναφέρονται στην δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ιστορικός πύργος Μπίστη-Μουβελά στις Στενιές της Άνδρου, τις οποίες και αναδημοσιεύουμε σήμερα προς πληροφόρηση των ανδριωτών.
BLUE ENIGMA: μια μοναδική στάσ...
 To Blue Enigma (ή Μπλε Αίνιγμα) στ' Αποίκια είναι μια μοναδική γωνιά για την Άνδρο και την Ελλάδα. Ένα ιδιότυπο ξενοδοχειακό συγκρότημα με πίστα για σκέιμπορντ και ποδήλατο επιδείξεων. Κάτι σπάνιο που υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά σπανίζει στην Ελλάδα. Κάτι που αναζητούν οι φαν (οι πιστοί) του είδους με... φανατισμό! Και όταν το βρίσκουν - κυρίως μέσω ίντερνετ - ξεκινάνε από την άλλη άκρη της Ελλάδας ή του κόσμου για να κάνουν σκέιτμπορντ ή ποδήλατο σε μια σπάνια, ξεχωριστή και πανέμορφη γωνιά του κόσμου. Και μια τέτοια υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στ' Αποίκια της Άνδρου... (φωτ. Εν Άνδρω).
Μιχάλης Ράλλης: ακάματος και φ...
Μια εικόνα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Οξειδωτικό Στρες που διεξάγεται στην Χώρα της Άνδρου από 6/6/2018 μέχρι 9/6/2018 (φωτ. Εν Άνδρω). Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 6/9 στη Χώρα της Άνδρου το 8ο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες. Το συνέδριο γίνεται στο δημοτικό θέατρο της Χώρας και συμμετέχουν 169 σύνεδροι οι 100 περίπου είναι από ξένα κράτη. Οι χώρες με τους περισσότερους σύνεδρους (5-6) είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία κλπ.
ΜΠΑΤΣΙ: Βραβεύσεις σε τουρίστε...
 Πρώτη έκπληξη: τα βραβεία των τουριστών που έρχονται στο Μπατσί επί 20 χρόνια συνεχώς τα εμπνεύστηκε ο χρυσοχόος και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μπατσίου Ευτύχης Τσιβουράκης από το σήμα του Εν Άνδρω. Μάς ευχαρίστησε για την ίδέα που εισάγαμε στο νησί πριν πέντε χρόνια. Απαντήσαμε πως ήταν δική μας ευχαρίστηση κάτι που κανείς ποτέ πριν δεν αξιοποίησε - κι εμείς το φέραμε στο κέντρο της κοινής προσοχής - τώρα τείνει να αναγνωριστεί ως σήμα κατατεθέν της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).
Ήταν η μεγαλύτερη μάζωξη παραδ...
"Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο..." Κάπως έτσι τραγουδώντας και χορεύοντας με τους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες/μουσικούς του νησιού οι άνδριώτες και το γλέντι κράτησε μέχρι τις 7 το πρωί στον Φελλό!!! Είναι ίσως το μεγαλύτερο ιδιωτικό γλέντι του καλοκαιριού. Δηλαδή, δεν γίνεται από σύλλογο ή άλλο μαζικό φορέα, αλλά από μια ταβέρνα της Άνδρου. Και γίνεται κάθε χρόνο. Μαζεύει όλους τους γνωστούς παραδοσιακούς μουσικούς της Άνδρου. Που μια φορά τον χρόνο παίζουν όλοι μαζί. Είναι το «παραδοσιακό ανδριώτικο γλέντι» που γίνεται «στο στέκι του Αντρέα» στον Φελλό.
Γαύρος μαρινάτος: μικρές καλοκ...
Πολλοί βρίσκουν την Άνδρος σχετικά ακριβή για το μέσο βαλάντιο. Η απάντηση μας είναι: εξαρτάται! Από τι εξαρτάται; Από τι θέλεις να γευτείς και σε ποιο σκηνικό μέσα. Αν θες να φας μπέικα ή θες να γευτείς κάτι ραφινάτο στην έξοδο σου.
Αυλαία με "Βάτραχους" του Αρισ...
Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ Μόνο στην Ελλάδα, μου έλεγε στο Λονδίνο το 1984 ο Μάρτιν Έσλιν, ένας εκ των μεγαλύτερων θεατρολόγων του 20ου αιώνα, χάρη στον Κουν, η αρχαία κωμωδία πέρασε στη νέα ελληνική κουλτούρα μέσα από το λαϊκό θέατρο. Και για τον λόγο αυτό είναι δεκάδες χιλιάδες οι θεατές που συρρέουν να δουν τις παραστάσεις της. Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο εξωτερικό. Συμβαίνει όμως στην Ελλάδα και συνέβη και χτες στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου που γέμισε ασφυκτικά και είχε και ορθίους για να δουν τους "Βάτραχους" του Αριστοφάνη... (φωτ. Εν Άνδρω).