1st ANDRUS BEER TRAIL RACE FES...
Η Andrus Beer Trail Race Festival, προκηρύσσει αγώνες ορεινού τρεξίματος και παράλληλων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στις 14 - 16/06/2024, στο καταπράσινο νησί των Κυκλάδων, την Άνδρο και στον παραδοσιακό οικισμό του Κορθίου.
ΧΡΥΣΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΝΙ...
Ο Νίκος Μασούρας δεξιά στην παραπάνω φωτογραφία μαζί με τον αντίπαλο που νίκησε στον τελικό. Το Νίκο Μασούρα από το Κυπρί τον γνωρίσαμε μέσω του Γιώργου Σιγάλα πέρσι όταν παρουσιάσαμε την επιτυχία τους στους πανευρωπαϊκούς της Βαρκελώνης όπου πήρε χρυσό μετάλλιο στο βραζιλιάνικο ζίου-ζίτσου. Ακόμα μια φορά ο Γιώργος Σιγάλας μάς τηλεφώνησε κι έστειλε φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο χρυσό μετάλλιο του Νίκου Μασούρα στους εφετινούς πανελλήνιους αγώνες Brazilian jou jitsu απέναντι σε έναν αντίπαλο με διεθνείς διακρίσεις.
Επανέρχεται με άλλη μορφή Andr...
(Μια ακόμα προσπάθεια για την αξιοποίηση των μονοπατιών της Άνδρου ξεκινά με την οργάνωση από την μπύρα Andrus ενός αγώνα δρόμου στα βουνά του νησιού. Ο αγώνας θα γίνει στις 14-16 Ιουνίου 2024 σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής της εταιρείας, η οποία υπόσχεται πως θα επανέλθει εν καιρώ με νέες ανακοινώσεις της - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο 56ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου επιβεβαίωσε το «The toughest race»  Με μία δύσκολη ιστιοδρομία από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι το Δύσβατο, η οποία εντυπωσίασε τους αγωνιζόμενους, ολοκληρώθηκε ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Το βαρύτιμο τρόπαιο άλλαξε εφέτος χέρια. Η ομάδα του «Aristofani – Diana Shipping Services S.A.», με κυβερνήτη τον Σίμο Καμπουρίδη, αναδείχθηκε νικήτρια στη γενική κατάταξη, με τον περσινό νικητή, το «Velos – Eurobank Private Bank», των Τάκη Μάντη - Παύλου Καγιαλή, να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Την εκκίνηση της τελευταίας κούρσας του αγώνα έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
Η εντυπωσιακή ιστιοδρομία της ...
Η ΠΡΩΙΝΗ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ Το πρωινό του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2023 επεφύλασσε μια εντυπωσιακή ιστιοδρομία με αφετηρία και τέλος τον φάρο Τουρλίτη της Χώρας Άνδρου. 17 σκάφη με ορθάνοιχτα ή μισανεβασμένα πανιά με ανέμους 25 μίλια την ώρα διαγωνίστηκαν από τον φάρο μέχρι την Θεοτόκο κι επιστροφή δύο φορές δίνοντας στους φίλους της ιστιοπλοΐας υπέροχες εικόνες, θαλασσινές συγκινήσεις και μεγάλο ενδιαφέρον. Πιο εντυπωσιακά τα μεγάλα σκάφη με τα "μπαλόνια" φουσκωμένα από τον δυνατό βοριά που τερμάτιζαν στον φάρο της Χώρας...  
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ιστιοδρομ...
Από την πρώτη ιστιοδρομία. Φωτογραφία Νίκος Ζάγκας.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου: Πρωτιά για τον Olympian Κώστας Μάνθος και το Giorgio Furuno 
Στις 31 Αυγούστου ο Διεθνής Ισ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντίστροφη μέτρηση για τον 56ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου  Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη ενός από τους σπουδαιότερους αγώνες ανοικτής θαλάσσης της χώρας, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Η 56η διοργάνωση θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου και έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν δύο εκκινήσεις, η μία θα είναι η κλασική διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Χώρα Άνδρου και η άλλη από τη Χίο μέχρι το ναυτονήσι των Κυκλάδων. Ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο της Άνδρου και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και, ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή κάποια από τα καλύτερα πληρώματα της Ελλάδος, με Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου.
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝ...
Γράφει ο Δημήτρης  Σταυρόπουλος Αναδημοσίευση από Militaire.gr  Πρόκειται για πόλεμο! Ακήρυκτο, ύπουλο, άγριο, βρώμικο με αφορμή ένα οπαδικό μίσος και βαθύτερα κοινωνικά αίτια. Οι συγκρούσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα είναι μια μορφή εκτόνωσης εκείνων που αναζητούν με λάθος τρόπους, διέξοδο στα κάθε λογής αδιέξοδα της ζωής τους. Ο δρόμος  που επιλέγουν είναι ολέθριος…