ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Οι καλύτερες παραλ...
 ΤΗΣ ΒΑΛΥΣ ΒΑΪΜΑΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - TRAVEL Γ Άχλα, Άνδρος/Photo: Shutterstock Ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά της Ελλάδας, η πανέμορφη Άνδρος, δεν διαθέτει μόνο κοσμοπολίτικο εκτόπισμα, υπέροχα αρχοντικά που διατηρούν ζωντανό τον αέρα μίας άλλη εποχής, αλλά και μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γκαλερί.
Πρωτομαγιά στην ολάνθιστη Άνδρ...
Ώρα 7:30, πρωινό Πρωτομαγιάς. Η γιορτή της άνοιξης, που με τα γεγονότα του Σικάγου έγινε και γιορτή της εργατικής τάξης. Αυτό όμως δεν αναιρεί την γιορτή της Άνοιξης. Πόσο μάλλον αν είσαι στην Άνδρο αυτή τη μέρα, αυτή την εποχή, αυτό το μαγικό πρωινό. Βγήκαμε στο κτήμα και φωτογραφίσαμε ένα υπέροχο ήπιο πρωινό πάνω από την υπέροχη βενετική και νεοκλασική Χώρα της Άνδρου. Ένα πραγματικά μαγικό πρωινό βγαλμένο από τον χρωστήρα ενός ουράνιου ζωγράφου. Αρμονία, γαλήνη, χρωματισμοί ήπιοι, μέρα ήσυχη, καιρός μοναδικός. Η άνοιξης είναι εδώ. Η Άνδρος είναι εδώ, η πρωτομαγιά είναι εδώ...
Έστρωσε χαλάζι στην Άρνη!...
Σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 6 Απριλίου σε πολλά μέρη της Άνδρου μαζί με την βροχή έπεσε και χαλάζι! Ο αναγνώστης μας Μπάμπης Τράμπελης από την Άρνη έστειλε σειρά φωτογραφιών κι ένα βίντεο με το χαλάζι να πέφτει σαν βροχή. Μαζί με τις φωτογραφίες και το βίντεο έστειλε και ένα σημείωμα όπου καταγράφει την έκπληξη του...   Μας γράφει: "Καλησπέρα δεν είδαμε χιόνι μας ήρθε το χαλάζι ανοιξιάτικα στην Άρνη!!!" Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες από το μπαλκόνι του ρίχνει χαλάζι παντού... Ενώ τα βουνά πέρα μακριά είναι βαρυφορτωμένα με σύννεφα, ενώ οι βροντές και οι αστραπές είναι πολλές. Χειμώνιασε για λίγο μέσα στον ξανθό Απρίλη στην Άνδρο. Ευτυχώς της Θεοσκεπάστου μάς έκανε καλό καιρό... "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Έκτακτο δε...
ΘΕΜΑ: «Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». 
Η Άνδρος στα 7 καλύτερα νησιά ...
Άνδρος, Πάρις Πρέκας 1983 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου που προσφέρονται για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες βρίσκεται η Άνδρος σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Wanderlust Marriage που εξειδικεύεται σε μη συμβατικούς προορισμούς και διαβάζεται από χιλιάδες ζευγάρια στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία https://wanderlustmarriage.com/great-islands-culture-nature/.
Κόβονται οι δύο 30μετρες αροκά...
Το κόψιμο των δύο 25-30 μέτρων ύψους αροκάριων του Νειμποριού ξεκίνησε νωρίς την Κυριακή 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει περίπου 4 μέρες. Τα δύο τεράστια δέντρα έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνα - όπως γνωμάτευσαν οι ειδικοί - γιατί τόσο λόγω του ύψους, του βάρους τους, αλλά και των ριζών τους απειλούν πλέον και γειτονικά κτίσματα. Το κτήμα Φαρακούκη κάποτε ήταν στην εξοχή. Τώρα είναι στο μέσο του οικισμού του Νειμποριού. Στο κτήμα αυτό - που είναι εντός σχεδίου - ο Δ. Στεφάνου σχεδιάζει να κτίσει ξενοδοχείο υψηλών απαιτήσεων. Όμως η προκαταρκτική έρευνα έδειξε και για τα δύο δέντρα πως έχουν ήδη καταστεί επικίνδυνα. λόγω ύψους, ριζών, ηλικίας, βάρους και γειτνίασης με τον οικισμό, που υπάρχει σήμερα. 
Ανταλλαγή διεθνούς εμπειρίας γ...
Δελτίο Τύπου Μονάδα Κομποστοποίησης, Κόρθι: Επίσκεψη διεθνούς εταίρου, ανταλλαγή τεχνογνωσίας Την ευκαιρία να παρατηρήσει την διαδικασία Κομποστοποίησης και ν’ ανταλλάξει τεχνογνωσία με τους Έλληνες είχε ο κ. Ahmad Alnoubani, μηχανικός και Τεχνικός Σύμβουλος του EDAMA, Ιορδανικού εταίρου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα SIRCLES, το οποίο υλοποιείται με συν-εταίρους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Οργάνωση ΓΗ»  και τον Δήμο Άνδρου.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡ...
Το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου και του ΣΕΔΑ σε περιπολία στα βουνά της Άνδρου. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Άνδρος, 07/02/2023
ΤΡΙΤΗ 7/2: Παγετός στις χιονισ...
ΚΟΥΒΑΡΑ - ΠΕΤΑΛΟ Μπορεί οι δρόμοι να μην έκλεισαν από το χιόνι όμως οι κορυφές των ορεινών όγκων της Άνδρου άσπρισαν για τα καλά από τη νύχτα της Δευτέρας 6/2 προς Τρίτη 7/2. Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται πίσω η Κουβάρα, η ψηλότερη κορυφή της Άνδρου με υψόμετρο 997 μέτρα και μπροστά ο ορεινός όγκος του Πετάλου ντυμένες στα κατάλευκα. Το χιόνι απλώνει κατά μήκος της κορυφογραμμής του Πετάλου μέχρι τα όρια του Πιτροφού και των Στραπουριών και συνεχίζει και πιο κάτω. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου, με την Ιωάννα Σαραβάνου του ΣΕΔΑ, συνεχίζει και σήμερα τις περιπολίες και τον έλεγχο των δρόμων.