Η "διαίρεση" και οι "διαιρέτες...
  Το Γαύριο είναι η βασική πύλη της Άνδρου στον κόσμο. Κάθε αναβάθμισή του αναβαθμίζει την Άνδρο. Κάθε υποβάθμιση του υποβαθμίζει την Άνδρο. Κάθε λεκτική απαξίωση του συμβάλει στην υποβάθμιση του. Αν δεν προχώρησε πολύ το Γαύριο φταίνε πολλοί. Οι αιτίες είναι πολλές και βαθιές και οι αφορισμοί και τα αναθέματα δεν βοηθούν και δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Η αλήθεια είναι μια: οι άνθρωποι κάνουν τους τόπους... (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).
ΠΑΡΟΣ – ΑΝΔΡΟΣ 2 – 0! Ή, όπου ...
   Από τα εγκαίνια του κλειστού του Δήμου Πάρου το 2017. Είναι βαρετό να διαβάζουμε αστειότητες για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΛΕΤΗ του κλειστού γυμναστηρίου της Άνδρου. ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ υπήρξε μελέτη σε όλη την 5ετία Σουσούδη. Ότι υπήρξε ήταν ένα γενικό σκίτσο της ΓΓ Αθλητισμού (με την σφραγίδα της) σχετικά με τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του 2013! Και γενικά σχέδια της ΓΓ Αθλητισμού με τους τύπους κλειστών γηπέδων. Και ένα τοπογραφικό του χώρου. Ακόμα στην 5ετία έγινε και ένα εκτενές Τεχνικό Δελτίο (που έγινε δωρεάν προσφορά) για την κατάθεση της αίτησης χρηματοδότησης. Όμως μελέτη ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.
Τα νέα σχέδια για τις ΑΠΕ και ...
Την ώρα που εντείνεται η προσπάθεια σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα για στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) η Άνδρος αδυνατεί να προετοιμαστεί σοβαρά - πέρα από κραυγές και ψίθυρους - για την επόμενη μέρα. Κραυγές και ψίθυρους ορισμένων που ανακάλυψαν πολύ όψιμα τις από 15ετίας αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες που πήραν όλες τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις και εγκαθίστανται στα άκρα του νησιού. Μπορεί η Άνδρος να γυρίσει πίσω αυτές που ξεκινούν κι έχουν αδειοδοτηθεί πριν 15 χρόνια και πήραν όλες τις τελικές εγκρίσεις;
Άνθρακες ο θησαυρός"... για το...
  Το σχέδιο με τις προδιαγραφές του κλειστού που θεωρήθηκε "μελέτη" μια περίοδο... (Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι σήμερα το Εν Άνδρω έχει κάνει 5 δημοσιεύματα για το κλειστό του Γαυρίου λέγοντας πως δεν έχει γίνει τίποτα πέρα από λόγια. Στον φάκελο υπάρχει ένα προσχέδιο με τις προδιαγραφές και ένα τοπογραφικό κληρονομιά από την διοίκηση Γλυνού. Υπάρχει και μια προμελέτη/τεχνικό δελτίο επί Σουσούδη μόνο και μόνο για να κατατεθεί η αίτηση για χρηματοδότηση. Έκτοτε υπάρχουν ανακοινώσεις, αλλά στην πράξη δεν υπάρχει τίποτα. Αυτά διαπίστωσαν αυτοί που πήγαν στο υπουργείο. Εκκρεμεί ακόμα μια επίσκεψη του κ. Σουσούδη στην ΓΓ Αθλητισμού. Πρακτικά όλα ξεκινούν από την αρχή λέει η ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου.  Ως προς την ανακοίνωση τέσσερις πήγαν να ρωτήσουν στο υπουργείο για την μελέτη και την χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου του Γαυρίου. Ο λόγος για το θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο στο Κόρθι επί 40 λεπτά, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Αδάμης και Δ. Γιαννίσης έλεγαν πως δεν υπάρχει τίποτα για το κλειστό του Γαυρίου και ο π. δήμαρχος Θ. Σουσούδης έλεγε πως υπάρχει μελέτη και χρηματοδότηση. Οι δύο από τους τέσσερις έβγαλαν σήμερα ανακοίνωση στην οποία δηλώνουν πως δεν βρήκαν ούτε μελέτη ούτε χρηματοδότηση! Ο κ. Αδάμης με τον οποίο επικοινώνησε το Εν Άνδρω δήλωσε πως δεν βρήκαν κάτι, αλλά θα περιμένει να πάει ο κ. Σουσούδης στην ΓΓ Αθλητισμού για τον φάκελλο και μετά θα βγάλει ανακοίνωση ως συνδυασμός - Εν Άνδρω)
5 Δεκεμβρίου το νέο πρόγραμμα ...
   Το «σπιτάκι της ανακύκλωσης» για πλαστικό, μέταλλο, γυαλί και χαρτί. Όσοι ανακυκλώνουν θα κερδίζουν αμέσως κουπόνι €1 για κάθε 33 συσκευασίες Ανακυκλώνοντας κερδίζεις. Πώς; Με το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που ξεκινά σε πέντε δήμους έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Οι πέντε επιλεγμένοι πιλοτικοί Δήμοι σε όλη την Ελλάδα είναι 0 Δήμος Άνδρου, ο Δήμος Ιωαννίνων, ο Δήμος Καλλιθέας, ο Δήμος Ναυπλίου και ο Δήμος Νέας Σμύρνης.
Ονοματοδοσία και 41 θέματα επί...
  Ήταν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου που έγινε εκτός Χώρας. Όλοι το χειροκρότησαν. Ακόμα και αυτοί που το είχαν τάξει και δεν το έκαναν. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Προσεχώς στο Γαύριο. Ήταν η πρώτη ονοματοδοσία εδώ και χρόνια. Όλοι την αποδέχτηκαν και την ενέκριναν. Τα θέματα πολλά και πολλές οι παρεμβάσεις. Και αρκετές οι εκπλήξεις. Κατά τα άλλα ήταν άλλο ένα μακρόσυρτο και αργόσυρτο συμβούλιο με πολλά θέματα (τα περισσότερα διαδικαστικά) που είδε κι έπαθε να τελειώσει.
Το σιλό του Γαυρίου: οι "καλοί...
Η συνέλευση των κατοίκων Συγκλήθηκε η συνέλευση των κατοίκων (ή όσων από αυτούς πήγαν) για το θέμα που απασχόλησε κατά κόρο την προεκλογική περίοδο και απασχολεί και μετεκλογικά αρκετούς στο Γαύριο (αν κρίνουμε από την παρουσία περίπου 100 ανθρώπων στην συγκέντρωση, αλλά και άλλων 200 - από την ευρύτερη περιοχή - που έχουν υπογράψει το κείμενο κατά των σιλό κατασκευής σκυροδέματος της εταιρείας Βαλμά στον Κάμπο Γαυρίου. 
Πρώτη φορά Δημοτικό Συμβούλιο ...
  Η διαμορφωθείσα αίθουσα για το δημοτικό συμβούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου Η Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Κόρθι και μια ιδιαίτερη μέρα για την Άνδρο. Στις 15:00 θα συγκληθεί στο Κόρθι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της ενιαίας διοικητικά Άνδρου εκτός Χώρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Συνάμα θα γίνει και η επίσημη ονοματοδοσία του Πολιτιστικού Κέντρου που πλέον θα φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Κορθίου και Άνδρου Γιάννη Γλυνού.
Επί ποδός το Γαύριο για τα σιλ...
   Τα σιλό του Γαυρίου με τα οποία όπως φαίνεται άνοιξε ο ασκός του Αιόλου Ο πρόεδρος του Τοπικού του Γαυρίου συγκαλεί την Κυριακή 25/11 και ώρα 10 το πρωί συνέλευση κατοίκων της περιοχής στο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «γνωμοδότηση επί των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης σιλό στον Κάμπο Γαυρίου από την εταιρεία Βαλμάς Α.Ε.». Για τον λόγο αυτό διένειμε και προκηρύξεις που καλούν τους κατοίκους, αλλά και τους υπεύθυνους του Δήμου Άνδρου, σε ανοιχτή συγκέντρωση για να συζητήσουν το θέμα.