ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝ...
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ Θέμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821       Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «25ης Μαρτίου 1821» θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και περιλαμβάνουν για την νήσο Άνδρο:
Γυρίζει σελίδα το Γαύριο......
  Το νέο ιατρείο κατά την διαμόρφωση του Δύο ταυτόχρονες ειδήσεις για τους κατοίκους της περιοχής του Γαυρίου. Μεταφέρθηκε το αγροτικό ιατρείο της περιοχής από το πίσω μέρος του παλαιού δημοτικού που ξεκινά στο τέλος του μήνα την ανακατασκευή αξίας 767.000 ευρώ και ταυτόχρονα - προς ασφάλεια των επισκεπτών και του ιατρού του αγροτικού ιατρείου - αυτό μεταφέρθηκε στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες που ήταν εκεί μεταφέρθηκαν στον πρώτο όροφο. Έτσι, οι ασθενείς μπορούν να πηγαίνουν πλέον με ασφάλεια στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου. Από την άλλη τις αμέσως επόμενες μέρες μπαίνουν συνεργεία και σκαλωσιές και ξεκινούν έργα για να μετατραπεί το παλιό νεοκλασικό σχολείο σε πνευματικό κέντρο που θα στεγάσει τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Ένα έργο που μνημονεύτηκε πολλές φορές, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ, γιατί δεν υπήρξε ποτέ μελέτη. Η μελέτη έγινε το 2020 χορηγία της εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ που εξασφάλισε ο δήμαρχος. Κατατέθηκε για χρηματοδότηση και έγινε ένταξη του στις 2/4/21 Εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και δημοπρατήθηκε στις 21/12/21. Στις 16/2/23 υπογράφηκαν οι συμβάσεις και τα έργα ξεκινούν εντός του Μαρτίου. Θα διαρκέσουν ένα χρόνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2024 η περιοχή θα έχει ένα νέο χώρο πολιτισμού και περιπάτου δίπλα στον Άγιο Νικόλαο. Το Γαύριο γυρίζει σελίδα... "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"    
Είμαστε, λοιπόν, «κανονική» χώ...
Του Γιώργου Παγουλάτου* ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   Κατάρρευση γέφυρας μέσα στη Γένοβα. Σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.  Το 2017 έγινε ένα τραγικό δυστύχημα στο Λονδίνο. Eνα 24ώροφο κτίριο διαμερισμάτων έπιασε φωτιά, αφήνοντας 72 νεκρούς. Η φωτιά του Grenfell Tower προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, που απλώθηκε στο κτίριο μέσω του εύφλεκτου συστήματος εξωτερικής μόνωσης. Η έρευνα που ακολούθησε ανέδειξε ευθύνες της ιδιοκτήτριας εταιρείας καθώς και δημόσιων αρχών, από ελλιπείς προδιαγραφές οικοδομικών υλικών και πυρασφάλειας και κενά στην επιθεώρηση των κτιρίων μέχρι τη βραδεία ανταπόκριση της πυροσβεστικής. Η τραγωδία οδήγησε σε αναθεώρηση και βελτίωση των προδιαγραφών μόνωσης και πυρασφάλειας, εκτεταμένους ελέγχους και ανακατασκευή πλήθους κτιρίων.
ΓΑΥΡΙΟ: Έγινε διαδήλωση για τα...
Σήμερα Πέμπτη 16/3 το πρωί γονείς του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, που είχαν την πρωτοβουλία, μαζί με άλλους κατοίκους και μαθητές, έκαναν συγκέντρωση και πορεία στο λιμάνι για τα Τέμπη συμμετέχοντας κι αυτοί στις διαδηλώσεις και πορείες που έγιναν σε διάφορα σημεία της χώρας.
Συγκέντρωση αύριο στο Γαύριο γ...
Καλησπέρα σας, αυτό είναι το κάλεσμα του σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Γαυρίου. Θα μπορούσατε παρακαλώ να το βάλετε στην εφημερίδα σας για να γνωρίζει και ο κόσμος; 
Ο Δήμος Άνδρου στο Βερολίνο: Π...
(Όπως φαίνεται από το δελτίο τύπου η εξέλιξη του προγράμματος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου συνεχίζεται απρόσκοπτα. Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά εμφανίζεται η συλλογικότητα της δράσης της Επιτροπής χωρίς βαρύγδουπες προσωπικές δηλώσεις και για πρώτη φορά αναφέρεται η εκτενής προετοιμασία και η επαγγελματική στήριξη όλον αυτό τον καιρό από εταιρεία συμβούλων κι όχι σαν προσωπικό έργο ενός ατόμου. Επίσης για πρώτη φορά είχαμε δελτία τύπου εγκαίρως για ένα τουριστικό δρώμενο μετά μια μακρά περίοδο των προσωπικών αναρτήσεων σε προφίλ του facebook για τις οποίες ήδη έχουμε επικρίνει εδώ και δύο χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις στον ιστότοπο μας. Είναι προφανές πως η Άνδρος γύρισε σελίδα και πέρασε στον επαγγελματισμό και από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ στον τουρισμό. Είναι ένα πρώτο βήμα για μια καλύτερη και συνολικότερη προβολή του νησιού... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Πέθανε ο πρόεδρος Υψηλού-Λαμύρ...
  Σήμερα το πρωί 10 Μαρτίου 2023 πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού και αγαπητού στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Άνδρο Τέλη Αστρά. Ο Αριστοτέλης Αστράς ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Λαμύρων-Υψηλού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου επί αρκετά χρόνια. Επίσης ήταν και πρόεδρος στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα ο Τέλης Αστράς υπήρξε υπάλληλος στην Polebros των Πολέμηδων, μετά ήταν ναυτιλιακός πράκτορας στο πλοίο Aqua Juel. Εδώ και αρκετά χρόνια είχε το παλιό καφενείο του Μπόνη στην πλατεία Γηροκομείου στην Χώρα. 
Χρηματοδοτήσεις μελετών για τρ...
(Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι αναγκαίες και απαραίτητες υποδομές για κάθε οικισμό στο νησί μας. Για να γίνουν όμως χρειάζονται ΜΕΛΕΤΕΣ. Και οι μελέτες χρειάζονται ΧΡΗΜΑΤΑ. Για να βρεθούν χρήματα χρειάζονται εμπεριστατωμένες προτάσεις στα υπουργεία. Η Άνδρος εδώ και 4 χρόνια είναι παρούσα με προτάσεις σε όλα τα υπουργεία και έχει ήδη χρηματοδοτήσει δεκάδες μελέτες. Πολλές από αυτές έχουν ήδη γίνει έργα. Άλλες εκκρεμούν να γίνουν έργα. Σήμερα έρχονται χρηματοδοτήσεις για τρεις νέες σειρές μελετών ύδρευσης σε Χώρα και Υδρούσα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Υπόλογος ο Γιάννης...
  Πως να διέτασσε εκκένωση ο Γ. Καπάκης μέχρι τις 17:30 της αποφράδας 23/7/2018 (όπως κατέθεσε ο δικαστικός πραγματογνώμονας χθες στο δικαστήριο για το Μάτι) όταν μέχρι τις 17:03 ασχολείτο μόνο με την Κινέτα; Με το Μάτι "ασχολήθηκε" γύρω στις 20:30 όταν ειδοποίησε το ΕΚΕΠΥ για "πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας". Τι έγραφε όμως στην αναφορά του μετά την φωτιά ο τότε ΓΓΠΠ Γιάννης Καπάκης; Πως επρόκειτο για μια "τοπικής και μικρής έντασης φωτιά"!!! Έτσι "είδε" την φωτιά στο Μάτι κι έτσι την κατέγραψε στις 11:58 της μοιραίας Δευτέρας, ενώ ήδη στο Μάτι μετρούσαν δεκάδες νεκρούς! Ποιος "συντόνιζε" τι την ώρα της φωτιάς; Και ποιος κορόιδευε ποιον εκ των υστέρων; Κατά τα άλλα και τιμητής ο κ. Γιάννης Καπάκης...