εν Άνδρω


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/enandrogr_enandr/public_html/modules/mod_dcfullmenu/helper.php on line 89
Το χριστουγεννιάτικο δώρο του ...
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης στέλνει χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους όσους συνέβαλαν για την Άνδρο εφέτος: βουλευτές και υπουργούς, που βοήθησαν το νησί, οικονομικούς παράγοντες, εταιρείες και επιχειρηματίες του νησιού που βοήθησαν τον Δήμο, στελέχη που συνέβαλαν στην επιτυχία έργων κλπ. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμαρχος καταφέρνει με απλές και σοβαρές κινήσεις να αναδείξει σε όλους αυτούς την οικονομική και πολιτιστική παραγωγή, αλλά και την ιστορία του νησιού. Κι αυτό δεν το κάνει με λόγια περί ιστορίας, πολιτισμού και αγροτικών προϊόντων. Αλλά φτιάχνει ένα κομψό δώρο-πακέτο με μερικά προϊόντα από αυτά που παράγει το νησί και με όσα αφορούν την ιστορία τον και τον πολιτισμό του. Και τις τρεις χρονιές (2020, 2021, 2022) το πακέτο ήταν επίσης πολύ φροντισμένο. Εφέτος είναι μια εξαιρετική μικρή τσάντα από οικολογική λινάτσα...
Πρόσκληση Δημάρχου Άνδρου στις...
  Αγαπητοί φίλοι, Το αληθινό και διαχρονικό μήνυμα των Χριστουγέννων εκφράζεται μέσα από το πνεύμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης. Η υπέρβαση προϋποθέτει συλλογική προσπάθεια, κοινές δράσεις, αλλά πάνω απ’ όλα έμπρακτο ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Δημοτικό Συμβούλιο 23/11: Δια ...
  Να σταθούμε σε δύο-τρία ενδιαφέροντα σημεία του πρώτου δια ζώσης δημοτικού συμβουλίου Άνδρου μετά από πολύ καιρό. Το πρώτο είναι πως με τις τόσες απουσίες της αντιπολίτευσης (απόντες οι Σουσούδης, Ψωμάς, Αντώνογλου, Ν. Μαμάη, Τ. Μαμάη και Αδάνης) η διοίκηση απέκτησε ξαφνικά πλειοψηφία στο ΔΣ!!!
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ......
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ WTM 2022      Τις ειδικές μορφές τουρισμού, την αυθεντικότητα και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος που διαθέτει η Άνδρος επιχείρησε να αναδείξει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νίκος Μουστάκας στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM 2022.
Απελευθερώθηκαν από το Ιράν τα...
Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής omegapress.gr, μετέδωσε πρώτη την είδηση ότι απελευθερώθηκαν μετά από έξι μήνες τα δύο ελληνικά τάνκερ (το ένα ανδριώτικων συμφερόντων και νηολογίου Άνδρου) από το Ιράν, ταυτόχρονα με την αναχώρηση του ιρανικού τάνκερ από την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι καθοριστικό ρόλο στο αίσιο τέλος της υπόθεσης αυτής έπαιξε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημητρης Δόλλης ο οποίος και πέτυχε συμφωνία αμοιβαίων μέτρων.
Δωρεάν αποκωδικοποιητές σε περ...
(Η παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου προέρχεται από την Digea και το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης και στόχο έχει σε μια σειρά περιοχές της Άνδρου, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα να δοθούν στους κατοίκους δωρεάν αποκωδικοποιητές ώστε να βλέπουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Για να γίνει αυτό πρέπει κάθε νοικοκυριό αυτών των περιοχών να κάνει από μια αίτηση στο ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά μόνοι τους. Οι αποκωδικοποιητές  δίνονται μόνο αιτήσεις που θα γίνουν αποδεκτές σε συγκεκριμένες περιοχές της Άνδρου, που έχει κριθεί texnik;a από τη Digea. O Δήμος Άνδρου είναι απλώς ο αποδέκτης των αιτήσεων που θα εξετάσουν μετά το Υπουργείο και η Digea - EN ΑΝΔΡΩ)  
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Παρουσίες ...
Ολοκληρώθηκε με τηλεδιάσκεψη και σε ελάχιστο χρόνο (από τις 18:00 μέχρι τις 18:30) το Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου 2022. Πέρασαν μια σειρά σημαντικά θέματα όπως: αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, ψήφιση της διατήρησης των περσινών δημοτικών τελών εν όψη του προϋπολογισμού έτους 2023 κτλ.
ΜΠΑΤΣΙ: Δημοπράτηση αντικατάστ...
  Φωτογραφία αρχείου. Το καλοκαιρινό τουριστικό Μπατσί υπέφερε και υποφέρει από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης πολλά χρόνια. Η προηγούμενη διοίκηση χάρη στην επιμονή του αντιδημάρχου Γ. Ψωμά κατάφερε κι αντικατέστησε το περιφερειακό δίκτυο που είχε βουλώσει από την εναπόθεση ιζημάτων. Όμως παρέμεινε σε εκκρεμότητα το μεγάλο έργο, το δίκτυο εντός οικισμού. Όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί κι αυτό και μαζί με την φορητή μονάδα καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού θα μπει το Μπατσί σε μια νέα εποχή ύδρευσης...   ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥ
Έτοιμη η μονάδα κομποστοποίηση...
  Δίπλα στον βιολογικό του Κορθίου η μονάδα κομποστοποίησης βιοαποβλήτων  (ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Πριν πολύ καιρό είχε έρθει πρόταση συνεργασίας του καθηγητή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ στο ΔΣ της Άνδρου για να δημιουργηθεί με διεθνή χρηματοδότηση πρότυπος μονάδα κομποστοποίησης για τα βιοαπόβλητα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Άνδρο. Η δημοτική αρχή θέλησε να την εγκαταστήσει εκεί που υπάρχουν τα περισσότερα: στην Υδρούσα. Σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της περιοχής.