Αποκατάσταση των ζημιών από το...
Τα πήρε και τα σήκωσε ο απίστευτος κρύος αέρας αυτές τις δύο μέρες στην Άνδρο. Πήρε και τις καλοκαιρινές κατασκευές στο Νειμποριό και στο Κόρθι, που δεν είχαν προλάβει να στερεωθούν... Φωτογραφία αρχείου.  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ζημιές από τον ιδιαίτερα ισχυρό άνεμο προκλήθηκαν χθες, Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στην εν εξελίξει δράση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις παραλίες και συγκεκριμένα στην παραλία Νειμποριό στην Χώρα και στον Όρμο Κορθίου. Πρόκειται για μη μόνιμες κατασκευές, οι οποίες τον χειμώνα θ’ αποσύρονται και θα τοποθετούνται εκ νέου τη θερινή περίοδο.
 Μια ιστορία καθημερινής τρέλα...
Του Γιώργου Βαλ. Μαντζώρου Σύμβουλου Δημάρχου Ανδρου - Μέλους ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου    Φωτογραφία από τα έργα εκβάθυνσης του λιμανιού στο Γαύριο... (Το υπουργείο Ναυτιλίας είναι πάντα έτοιμο να καθυστερήσει, να αναβάλει, να μην κάνει τα απαραίτητα έργα για το Γαύριο. Ακόμα και όταν ο υπουργός θέλει, όπως συνέβη με τον Ν. Σαντορινιό, που ήθελε. Χρειάστηκαν μετά την άμεση απόφαση του τότε υπουργού κοντά ένας χρόνος τρέξιμο και πιέσεις από τον Γ. Μαντζώρο για να ξεκινήσει το έργο της εκβάθυνσης του Γαυρίου, που ολοκληρώθηκε και προχωρά στη Β' φάση για τη δημιουργία μαρίνας. Έχουν ήδη περάσει 18 μήνες από την έναρξη της προσπάθειας για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ, όλα πια είναι στην τελική υπογραφή. Και το υπουργείο Ναυτιλίας - με εκατοντάδες υπαλλήλους  και με 5 μήνες καθυστέρηση - ξαναγυρνά το θέμα μήνες πίσω για απολύτους τυπικούς λόγους, διαπιστώνοντας αβλεψία στην υποβολή της αίτησης του μοναδικού υπαλλήλου του Λιμενικού Ταμείου!!! Τι να πει κανείς; Διαβάστε την παρακάτω ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και ανεπάρκειας - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνεχίζονται αύριο οι...
Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της πρώτης φάσης στο Νειμποριό (γεφυράκι, παιδική χαρά, κλπ). Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν της δεύτερη φάσης με την σφραγιστική άσφαλτό ώστε ο δρόμος να ολοκληρωθεί. Στη φωτογραφία η πρώτη φάση σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου που στρώθηκε πριν το Πάσχα. 
Περιορισμός κυκλοφορίας στο Νε...
(Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση με ισοπεδωτική άσφαλτο ο μήκους 900 μέτρων δρόμος εντός του χωριού της Μεσαριάς. Απομένει το φινίρισμα, που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και η ασφαλτόστρωση εκτός Μεσαριάς και μέχρι και το Βακόνι. Αύριο το πρωί αρχίζει η ασφαλτόστρωση σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Νειμποριού και από τον Δήμο Άνδρου εκδόθηκε σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας καθ' όλη την την ημέρα και μέχρι το βράδυ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Έργα επαρχιακ...
  Ξεκινούν έργα συντήρησης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Άνδρου αξίας 2.200.000 ευρώ από το Επαρχείο Άνδρου. (Ήρθε και η ώρα του Επαρχείου να ξεκινήσει σειρά έργων συντήρησης και αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο της Άνδρου αξίας 2.200.000 ευρώ. Ανάμεσα τους εκτεταμένη συντήρηση τοιχίων, τάφρων, τεχνικών έργων, στηθαίων ασφαλείας, αποκατάσταση επαρχιακής οδού στη θέση Κόλυμπος, στο Μπατσί, και στη διαδρομή Χώρας-Σταυροπέδας-Όρμος, τεχνικά έργα στα Ρέματα κλπ και καθαίρεση βράχου μεταξύ Κόλυμπου και Παλαιόπολης με χρήση εκρηκτικών κλπ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 
Ολοκληρώνεται ο κεντρικός αγωγ...
Ένα ακόμα απαραίτητο έργο - μικρής αλλά ουσιαστικής κλίμακας - υλοποιήθηκε στο Μπατσί. Ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 είχε "καθίσει" λόγω κακής κατασκευής. Αντί για άμμο για να τον στηρίξουν είχαν βάλει μπάζα!!! Και "κάθισε" δημιουργώντας προβλήματα και φράζοντας συχνά. Τον ξέχασαν έκτοτε όλοι κι έτρεχαν κάθε τόσο να τον αποφράξουν με μηχανήματα. Μέχρι που η σημερινή διοίκηση στο Μπατσί εισηγήθηκε την πλήρη αλλαγή του και την σωστή κατασκευή του. Πριν λοιπόν ανοίξει η σεζόν στα μέσα Μαΐου κι αρχίσουν πάλι οι φράξεις και οι αποφράξεις μπήκε το συνεργείο και ανέσκαψε το πλέον τουριστικό μέρος του Μπατσιού.
Κλείνει αύριο ο δρόμος στη Μεσ...
Από τα έργα που έγιναν για την αποχέτευση. (Ολοκληρώθηκε το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης καθώς και πάνω από 70 συνδέσεις σπιτιών με αυτό στην Μεσαριά. Και από αύριο Σάββατο ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις και θα διακοπεί η κυκλοφορία όλη μέρα. Θα ριχτεί αρχικά ισοπεδωτική άσφαλτος ώστε να εξαλειφθεί η σημερινή κατάσταση. Αμέσως μετά θα ριχτεί το φινίρισμα με την τελική στρώση ώστε σε λίγες μέρες να μπει ο δρόμος σε κανονική χρήση πλήρως ανακαινισμένος, ενώ πλέον θα υπάρχει και το δίκτυο αποχέτευσης που εκκρεμούσε από το 2015 - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού...
 (Έργο υποδομής που δεν φαίνεται, όμως συμβάλει αποφασιστικά στην σωστή λειτουργία του οικισμού η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μήκους 80 μέτρων στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της παραλίας στο Μπατσί. Θα αντικατασταθεί ο αγωγός από την είσοδο του λιμανιού μέχρι την πλατεία. Είναι καλή και η συγκυρία που ξεκινά ο Δήμος το έργο γιατί δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για Πάσχα και συνεπώς ο Δήμος μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα το έργο... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Ακόμα 14 σαράβαλα έφυγαν από τ...
Ακόμα 14 σαράβαλα εγκατέλειψαν το νησί με την επίβλεψη του Δήμου Άνδρου από το νεκροταφείο αυτοκινήτων που "στόλιζε" την είσοδο της παραδοσιακής και βενετσιάνικης Χώρας στον Άγιο Σπυρίδωνα εδώ και χρόνια και ουδείς δήμαρχος μέχρι σήμερα έκανε κάτι για να απομακρυνθεί αυτή η εστία ασχήμιας και μόλυνσης στην Άνδρο. Ήδη μετά τα πρώτα 9 την περασμένη εβδομάδα με την επίβλεψη του Δήμου Άνδρου έφυγαν χτες Κυριακή 14 και υπάρχει δέσμευση/υπόσχεση να αδειάσει εντελώς ο χώρος πριν το Πάσχα.