ΜΠΑΤΣΙ: Το Superferry απέδωσε ...
Ήταν η εφετινή έκπληξη στην γιορτή του Αγίου Φιλίππου. Με το που βγήκε το Superferry από τα Γαυριονήσια έστριψε ξαφνικά προς το Μπατσί. Ο καπετάν Θανάσης Χαλάς έφτασε με το πλοίο μόλις 200 μέτρα περίπου πριν το μικρό λιμάνι του οικισμού θυμίζοντας σε όσους τον βλέπαμε άλλες εποχές. Τότε που τα πλοία έπιαναν μετά το Γαύριο και στο Μπατσί. Πόσα χρόνια είχαν να δουν οι Μπατσιώτες πλοίο της γραμμής μας να φτάνει τόσο κοντά στο παλιό γραφικό λιμανάκι; Και να σφυρίζει συνεχώς σε όλη την προσέγγιση!... 
ΧΩΡΑ: Λευκή Νύχτα 7/12/19 - ΜΠ...
  ΧΩΡΑ: Λευκή Νϋχτα 2015 (φωτ. Εν Άνδρω). (Ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης καθιέρωσε τις γιορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων στην Άνδρο. Στόχος η προσέλκυση παραθεριστών και φίλων της Άνδρου για μια χειμωνιάτικη επίσκεψη στο νησί. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Ελάχιστοι κίνησαν να έρθουν στην Άνδρο για τις γιορτές που γίνονταν χειμώνα σε όλο το νησί, καθώς η μια περιοχή ακολούθησε την άλλη.  Όμως οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας (Χώρα & Κόρθι) και του ανάμματος του δέντρου (Μπατσί & Γαύριο) πέτυχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό να κινητοποιήσουν τους ντόπιους και κατάφεραν να βγάλουν τον κόσμο της Άνδρου από τα σπίτια του.
Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείο...
  Το παλιό δημοτικό Χώρας Άνδρου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 10/θέσιου Δ. Σχ. Άνδρου Χώρας, επιθυμούμε να εκφράσουμε και δημόσια τις πιο θερμές μας ευχαριστίες  στον κ. Γιαννούλη Καμπάνη  για τη γενναιόδωρη δωρεά  της οριστικής μελέτης του  νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου.
Ατύχημα στ' Αποίκια: Άγιο είχε...
Άγιο είχε παπάς - από την Υδρούσα είπανε - ο οποίος γύρω στις 1:30 σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Μονής Αγίας Ειρήνης Αποικίων νύσταξε στο τιμόνι και το αυτοκίνητο του έφυγε από τον δρόμο και κατρακύλησε στην απότομη πλαγιά. Ευτυχώς όμως δεν πήγε πολύ μακριά. Έτσι γλύτωσε με μόνο ένα τραύμα στο πρόσωπο και ένα στο πόδι από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο.
Μπλακ-άουτ χτες σε τρια χωριά ...
Περασμένες 12 στις Στενιές. Βραδιά που γιόρταζαν οι Δημήτρηδες. Οι καλεσμένοι στο σπίτι εορτάζοντος Δημήτρη είδαν τα φώτα - που ήταν όλα αναμένα λόγω γιορτής - να σβύνουν. Επικράτησε μια σχετικά χαλαρή ατμόσφαιρα. Όμως μετά ένα  λεπτό ο Δημήτρης βγήκε στην αυλή να δει τι γίνεται. Στενιές, Απατούρια και Αποίκια... δεν υπήρχαν! Πίσω από την θεοσκότεινη Αγία Τριάδα το Βραχνού ήταν φωτισμένο. Άρα ήταν μπλακ-άουτ της περιοχής. Στην παραπάνω φωτογραφία οι Στενιές και τ' Αποίκια την ώρα του μπλακ-άουτ. Μόνο το σπίτι του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη διακρίνεται ολόφωτο στην Πέρα Μπάντα γιατί είχε γεννήτρια.Και ψηλά πάνω στην πλαγιά στον δρόμο για τ΄Αποίκια τα κόκκινα φώτα των αυτοκινήτων του ΔΕΔΗΕ και των Δασοπυροσβεστών.
Ο Πειραιάς υποδέχεται με μεγάλ...
 Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την Άνδρο η χτεσινή Κυριακή (20/10/19). Κι αυτό γιατί όλος ο ναυτικός Πειραιάς υποδέχτηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και με μεγάλες τιμές τα θρησκευτικά σύμβολα της Άνδρου: την εικόνα της Παναγίας και την κάρα του Αγίου Παντελεήμονα από το μοναστήρι της Παναχράντου. Δεκάδες πλοία της ακτοπλοΐας, που ήταν στο λιμάνι, ειδοποιημένα από το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, άρχισαν να σφυρίζουν συνεχώς καθώς η πυραυλάκτος έκανε αργά-αργά την είσοδο της υποδεχόμενα τα δύο σημαντικά θρησκευτικά σύμβολα της Άνδρου. Πίσω από την πυραυλάκατο σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας έριχνε με τα τρία κανονάκια του νερό σχηματίζοντας τεράστιους πίδακες χαιρετισμού. Ήταν μια άφιξη πρωτόγνωρη για τους περισσότερους που ήταν στην πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και για όσους βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά εκείνη την ώρα.
ΕΝΔΟΧΩΡΑ: ολοχρονίς και με επι...
Αν βρεθείτε Σάββατο βράδυ στην Χώρα - οποιοδήποτε Σάββατο του χρόνου - να ξέρετε υπάρχει πάντα ένα καλό εστιατόριο στον πεζόδρομο που είναι πάντα ανοιχτό. Καλαίσθητο περιβάλλον, εξαιρετικό φαγητό, ελληνικά πιάτα, ανδριώτικες γεύσεις, φιλική εξυπηρέτηση. Το έχουμε αναφέρει μερικές φορές στο site. Όμως αυτή τη φορά θα θέλαμε να σταθούμε σε ένα στοιχείο που ίσως πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία: ολοχρονίς ανοιχτά με επιτυχία! 
Μια ραδιοφωνική ξενάγηση στο Μ...
  Ο παπά-Παναγιώτης στο Μακροτάνταλο (φωτ. Εν Άνδρω).  Αγαπητό Εν Άνδρω, Αποστέλλω προς ενημέρωση των ενοριτών και των Ανδιωτών λίγα λόγια από την ραδιοφωνική παρουσία μου και την παρουσίαση της Άνδρου στο ράδιο της Πειραϊκής Εκκλησίας. Μαζί με το σημείωμα μου αποστέλλω και όλη την εκπομπή για όσους ενορίτες και Ανδριώτες θα ήθελαν να την ακούσουν. 
Η Νατάσα Παζαΐτη μιλά στην Χώρ...
Αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μιλά στη Χώρα με θέμα τον καρκίνο του μαστού. Είναι ένα κίνητρο πως μια γνωστή ομιλήτρια έρχεται στην Άνδρο. Μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου ακροατηρίου και να γίνει μεγαλύτερη ενημέρωση για ένα ζήτημα που αφορά όλες τις γυναίκες - ΕΝ ΑΝΔΡΩ