Το Λιμενικό Σώμα αποχαιρετά το...
(Από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού λάβαμε και δημοσιεύουμε τον αποχαιρετισμό του Σώματος στον υποπλοίαρχο Γιώργο Στυλιανό, που εκφωνήθηκε στην εξόδιο ακολουθία. Στην φωτογραφία ο Γιώργος Στυλιανός με τα optimist του ΝΟΑ στη γιορτή των Θεοφανίων το 2011 - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) Σήμερα το Λιμενικό Σώμα πενθεί το θάνατο του Υποπλοιάρχου ΠΣ (ε.ε.) ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Γεωργίου. Μια απουσία που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή προς όλους εμάς τους συναδέλφους του και ασφαλώς και στον λοιπό κοινωνικό του περίγυρο, Προς την οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος εκφράζονται τα πιο θερμά συλλυπητήρια.
Συνάντηση για την παράκτια αλι...
Αγαπητέ κύριε Μπασαντή,         στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2021 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Aneroussa Beach την πρώτη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Συνδιαχείρισης Παράκτιας Αλιείας Β. Κυκλάδων, με τη συμμετοχή των κύριων εμπλεκόμενων φορέων με την παράκτια αλιεία στην περιοχή, Η συνάντηση οργανώθηκε από την WWF με ευρεία συμμετοχή φορέων.
Μέγα πλήθος αποχαιρέτισε τον Γ...
Φωτογραφία του ΕΝ ΑΝΔΡΩ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα EUROPE του 2011 στη Ραφήνα. O Γιώργος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής και προπονητής του ΝΟΑ...  Στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου στις 11:00 του Σαββάτου 23/10, χίλια και πλέον άτομα παραβρέθηκαν στον τελευταίο αποχαιρετισμό του Γιώργου Στυλιανού! Συγγενείς, φίλοι, ιστιοπλόοι, λιμενικοί, παλαιοί συναθλητές, παράγοντες της ιστιοπλοΐας και του λιμενικού. Όλοι αυτοί αποχαιρέτισαν βουβοί τον Γιώργο Στυλιανό, που "έφυγε" τόσο ξαφνικά και πρόωρα από την ζωή. Ανάμεσα τους εκατοντάδες ανδριώτες, που ήρθαν από το νησί ή που διαμένουν στην Αθήνα.
Δύο μικρές ατυχίες, μια αιφνίδ...
Προπόνηση αθλητριών του ΝΟΑ - με τον Γιώργο - για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Europe, 2011...  Ήταν μεσημέρι της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 2021. Ο Γιώργος Στυλιανός πήγαινε στη δουλειά με δίκυκλο. Κάπου σε μια διασταύρωση στην Καλλιθέα ένα ΙΧ με οδηγό έναν 80χρονο παραβίασε ένα STOP και βρήκε το δίκυκλο κάπου στη μέση.
ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑΙ: Μνήμη Γιώρ...
  Anta Skamagka   Τι να σημαίνει, για την ιχνηλασία μιας ζωής, αν ήταν ένας κανόνας προτεραιότητας κίνησης, που παραβίασε το μοιραίο όχημα, κάπου στην Καλλιθέα, χτυπώντας κάθετα τη μοτοσυκλέτα; Αδυναμία να γίνει αποδεκτό πως ήταν αρκετό αυτό, για το ταξίδι του αναβάτη της στην άλλη διάσταση! Στην άσφαλτο χτύπημα ακαριαίο. Τροχιά αστραπής..,   Πετάει άθελά του το μυαλό, κάτω απ’ τις μουριές, όπου ανοίγονται τα κύματα στο στραφτάλισμα του μεσημεριού. Ορμούσανε σπιλιάδες στα λευκά πανιά, ξέφευγαν σκότες απ’ τα παιδικά χεράκια, παίρνανε τούμπες στα νερά. Φώναζε ο Γιώργος, μεγαλόσωμος και ροδοκόκκινος, από το φουσκωτό, δεν τις μασούσε τις κουβέντες, ακόμα και κρατώντας τη ντουντούκα. Ούτε που υποχωρούσε όμως, για την ασφάλεια και το φαγητό των παιδιών, σε προπονήσεις και αγώνες, νοιαζόταν, διεκδικούσε, να φάνε καλά τα παιδιά, πάτερ φαμίλιας, τρίτεκνος κι ο ίδιος.   Τώρα στις μουριές του Νειμποριού, δίπλα στο γλυκό νερό του ρέματος, που έρχονται οι κύκνοι για να πιούν με τα μικρά τους, τη ρέμβη θα βαραίνει μια απουσία...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙ...
Ψήφισμα εκτός από την ΕΙΟ έβγαλε και ο ΝΟΑ. Μόνο που δεν έκανε τον κόπο να το στείλει. Εμείς τιμώντας την παρουσία του Γιώργου Στυλιανού στο ΝΟΑ δημοσιεύουμε φωτογραφία του μπροστά στον Όμιλο τότε που ήταν προπονητής του - Εν Άνδρω.
ΝΕΑ ΚΥΑ: 600 ευρώ τη βδομάδα π...
  Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα είναι οι ανεμβολίαστοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τα rapid tests. Το πλαίσιο διενέργειας των υποχρεωτικών rapid tests για τους ανεμβολίαστους εξειδικεύεται με την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν και εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 4766/16.10.2021).
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προσεχώς νέοι δα...
  Οι δασικοί χάρτες που ανακλήθηκαν έδειχναν πολύ μεγάλο ποσοστό της Άνδρου... δάση!... Αρκετοί αναγνώστες τηλεφωνούν και ρωτούν τι πρόκειται να γίνει στην Άνδρο (και στο Νότιο Αιγαίο) με τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν και ανακλήθηκαν. Ρωτήσαμε έγκριτους νομικούς που γνωρίζουν και μάθαμε τα ακόλουθα:
"Έφυγε" αιφνίδια ο Γιώργος Στυ...
Φωτογραφία: Ο Γιώργος Στυλιανός σε διασυλλογικούς αγώνες στο Μάτι Οκτώβριος 2008.  Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός: ο Γιώργος Στυλιανός, σπουδαίος αθλητής της ιστιοπλοΐας και μετά εξαιρετικός προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, λιμενικός στο επάγγελμα, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Καλλιθέα το μεσημέρι της Τρίτης 16/10/21. Αδύνατον να το πιστέψω. Πήρα μερικά τηλέφωνα να δω αν ήταν αλήθεια. Κανείς δεν απαντούσε. Κάτι ανησυχητικό. Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν δύο sms, που επιβεβαίωναν το γεγονός. Και μετά ήρθαν τα τηλέφωνα...