ΓΑΥΡΙΟ: Η έβδομη παιδική χαρά ...
Στο νηπιαγωγείο Γαυρίου ολοκληρώνεται η έβδομη παιδική χαρά από τον Δήμο Άνδρου μέσα σε τρία χρόνια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα για την παιδεία του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η έβδομη κατά σειρά παιδική χαρά στην Άνδρο εντός του προαυλίου του νηπιαγωγείου Άνδρου. Η παιδική χαρά αφορά αποκλειστικά το νηπιαγωγείο και τα παιδιά που αυτό έχει και τις ώρες που λειτουργεί. Κρίθηκε σκόπιμο από τις υπηρεσίες να δημιουργηθεί αυτή η παιδική χαρά γιατί μια ακόμα που υπάρχει στον απέναντι χώρο που είναι το δημοτικό σχολείο δεν εξυπηρετούσε το νηπιαγωγείο. Γιατί σε καμία περίπτωση γιατί τα παιδιά δεν ήταν δυνατόν να βγουν από το προαύλιο του νηπιαγωγείου και να περάσουν περάσουν το δρόμο απέναντι για να παίξουν στα διαλείμματα. Η απέναντι παιδική χαρά προσελκύει γονείς και παιδιά πέρα από τις σχολικές ώρες ή εκτός σχολικής λειτουργίας.    Πλέον είναι η τρίτη παιδική χαρά στην περιοχή του Γαυρίου. Προϋπήρχε αυτή του δημοτικού που ανακαινίσθηκε πλήρως στον δεύτερο χρόνο της θητείας της σημερινής διοίκησης και δημιουργήθηκε πέρσι μια ακόμα σε δημοτικό οικόπεδο στην είσοδο του Γαυρίου από την μεριά του δρόμου προς το λιμάνι. Να θυμίσουμε πως είναι η τρίτη παιδική χαρά που δημιουργείται σε νηπιαγωγείο. Προηγήθηκαν στις Μένητες και στη Χώρα. Και έχουν μέχρι σήμερα μέσα στην τριετία δημιουργηθεί 7 σε όλο το νησί.     Αυτές οι 7 παιδικές χαρές μαζί με την δημιουργία και δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών (Κόρθι & Χώρα) δείχνουν το πραγματικό ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά, αλλά και τους γονείς του νησιού. Και φυσικά κοντά σε όλα αυτά υπάρχει σε εξέλιξη και το σχολικό πρόγραμμα με τη δημιουργία νέων σχολείων (Χώρα), αλλά και τις ανακαινίσεις σχολείων (Κόρθι, Μπατσί, Χώρα και Γαύριο). Μια νέα Άνδρος ξεπροβάλει αργά μα σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα από αυτά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα στο νησί. Φυσικά κάποιοι θα πουν λόγια, θα γράψουν αρνήσεις, θα αντιπολιτευτούν όλα αυτά που έγιναν και γίνονται για τα παιδιά στο νησί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν και αυτοί. Συνήθως όμως είναι αυτοί που είτε δεν ζουν στο νησί, είτε δεν έχουν παιδιά, είτε έχουν μεγάλα παιδιά και δεν τους αφορούν, είτε - το χειρότερο - αρνούνται ακόμα και μπροστά στα παιδιά τους να αποδεχτούν τα έργα που χρησιμοποιούν. Η ζωή βλέπετε έχει και τους αρνητές της. Όμως οι αρνήσεις ποτέ δεν διαμόρφωσαν τις νέες πραγματικότητες. Αντιθέτως, είναι τα έργα που διαμόρφωσαν πάντα τις νέες πραγματικότητες. Αυτά για όσους μεμψιμοιρούν... "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 
Προληπτική ιατρική στην Άνδρο...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμος Άνδρου με μνημόνιο συνεργασίας με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και με την στήριξη του Κέντρου Υγείας Άνδρου πραγματοποίησαν, με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους της Άνδρου, στο πλαίσιο  υλοποίησης του προγράμματος "Υγεία για όλους".
ΑΝΔΡΟΣ: Βροχή για πολλές ώρες,...
ΚΟΡΘΙ: Μετά την καταιγίδα. Πρωινή φωτογραφία Παρασκευή 27/1/23 Βροχή για πολλές ώρες στην Άνδρο από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα. Ο καιρός μπήκε στη Άνδρο από βορειοδυτικά. Η βροχή ξεκίνησε από το Γαύριο, προχώρησε στην Χώρα κι έφτασε στο Κόρθι. Στο Γαύριο ξεκίνησε γύρω στις 17:00 περίπου. Έφτασε στο Κόρθι μετά μια ώρα. Με βάση τις αναφορές της Πολιτικής Προστασίας, παρά την έντονη βροχόπτωση, δεν υπήρξαν ζημιές.
FAST FERRIES: Χωρίς πλοία για ...
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ: Προχωρά...
Χτες βράδυ το τηλέφωνο του ΕΝ ΑΝΔΡΩ χτύπησε. Ήταν ο Χρήστος Βουραζέρης κάτοικος Όρμου Κορθίου, ο οποίος μας είπε:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανόν μόνο τα πρωιν...
Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου να έχουμε μόνο ένα δρομολόγιο στη γραμμή Άνδρου - Τήνου - Μυκόνου λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας. Το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ θα αναχωρήσει κανονικά το πρωί της Πέμπτης 26/1 στις 7:30 το πρωί.
ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΚΟΝΙ: Προσο...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 23.01.2023 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΚΟΝΙΟΥ (ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ)
ΠΙΤΕΣ & ΕΚΛΟΓΕΣ: Άρνη, Στενιές...
ΑΡΝΗ Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση για το κόψιμο της πίτα της Άρνης. Πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με παραβρισκόμενους φίλους του Εν Άνδρω συγκεντρώθηκαν 450-500 ανδριώτες από την Άρνη, αλλά και πέρα από αυτήν. Είναι γνωστό πως το μεγάλο καλοκαιρινό πανηγύρι της Άρνης αποτελεί την κορύφωση - από άποψη προσέλευσης - των πανηγυριών της Άνδρου. Κανείς όμως από όσους προσήλθαν το Σάββατο 21/1/23 στο κοσμικό κέντρο δεξιώσεων Γοργόνα στη Νέα Χαλκιδόνα.
Δύο αεροδιακομιδές σε μια μέρα...
Φωτογραφία άφιξης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ σήμερα Σάββατο το απόγευμα. Σήμερα Σάββατο 21/1/23 το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ήρθε στο νησί δύο φορές. Την πρώτη φορά ήρθε στις 21:45 και παρέλαβε 35χρονο αλλοδαπό εργάτη που διαμένει μόνιμα στην περιοχή της Χώρας στην Άνδρο. Ο 35χρόνος είχε κρίση σκωληκοειδίτιδας και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Το Κέντρο Υγείας Άνδρου επειδή δεν έχει μηχάνημα υπερήχων ώστε να βεβαιωθεί για την ακρίβεια της διάγνωσης έκρινε σκόπιμη την άμεση διακομιδή σε νοσοκομείο των Αθηνών. Το ελικόπτερο έφτασε στο νησί στις 12:45. Παρέλαβε από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το φορείο με τον ασθενή. Και στις 13:05 αποχώρησε για Αθήνα. Άλλη μια φωτογραφία από την άφιξη του ελικοπτέρου. Την δεύτερη φορά το ελικόπτερο ήρθε στις 17:00 και έφυγε στις 17:15. Παρέλαβε 67χρονη νοικοκυρά από το Κόρθι με ισχυρό πόνο στο στήθος. Ο καρδιολόγος κ. Πολύμερος τον οποίο επισκέφθηκε στη Χώρα έκρινε άμεση την διακομιδή της στην Αθήνα. "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"