Μαγγιώρικη έξοδος του καπετάν-...
Σήμερα Παρασκευή 21/6 το μεσημέρι ταλαιπωρήθηκαν όλα τα καράβια στο Γαύριο, όπου οι ριπές του ανέμου μέσα στο λιμάνι έφταναν τα 10 με 11 μποφόρ. Την ίδια στιγμή στο πέλαγος είχε ανέμους 8 μποφόρ. Ο καπετάνιος όμως που για μια ακόμα φορά έδωσε τα ρέστα του με την μοναδική μανούβρα και κατάφερε να βγάλει το Fast Ferries Andros από το λιμάνι με τρόπο που εντυπωσίασε τους αναμένοντες επιβάτες των δύο επόμενων πλοίων ήταν ο γνωστός καπετάν Ηλίας Βερβενιώτης. Το Andros μπήκε και έδεσε γύρω στις 4 το μεσημέρι με σωστή μανούβρα στη νότια προβλήτα γιατί οι ριπές του βορειοανατολικού ανέμου που κατέβαιναν από το βουνό Σκούμπι έφταναν τα 10 με 11 μποφόρ. 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ...
    ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΣ 20/06/2024
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ...
  Με ιδιαίτερη έκπληξη λάβαμε απάντηση των καθηγητών του Εμπειρικiου Γυμνασίου σχετικά με δημοσίευμα γονέα του σχολείου για την κατάληψη που έγινε στις 8 Μαρτίου 2024! Η έκπληξη συνίσταται στην χρονοκαθυστέρηση της απάντησης (έχουν περάσει μήνες από το γεγονός). Και πως επιχειρείται "διάψευση του άρθρου", ενώ δεν υπήρξε άρθρο, αλλά ρεπορτάζ με μαρτυρίες γονέα και αναδημοσίευση των (ανορθόγραφων) τυπωμένων αιτημάτων των μαθητών που έκαναν την κατάληψη και φωτογραφιών από το facebook, που έστειλε στο σάιτ ο γονέας που έστειλε και τις πληροφορίες. 
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΦΙ...
Φωτογραφία από την χθεσινή επέκταση της φωτιάς στον Στρόφιλα. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6 Τέθηκε οριστικά υπό έλεγχο πλέον η φωτιά στον Στρόφιλα. Η πυροσβεστική όμως παραμένει στο σημείο σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων για πιθανή αναζωπύρωση. Συνάμα καλά είναι τα νέα και από την φωτιά των σκουπιδιών. Από το σημείο που κάηκαν εξακολουθεί να υπάρχει καπνός, αλλά για την ώρα τα πράγματα δείχνουν και εκεί ελεγχόμενα. Πάμε για ένα μάλλον ήσυχο τριήμερο. 
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Προσοχή άν...
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑ...
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΟΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΩΡΑΣ 
ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΠ...
Νέα φωτιά στη δυτική Άνδρο μετά την πρωινή στα σκουπίδια της Σταυροπέδας. Αυτή τη φορά στην Παλαιόπολη εκδηλώθηκε γύρω στις 1:00 το μεσημέρι κάτω από τον επαρχιακό δρόμο και σε αστική περιοχή. Επί τόπου έφτασε η πυροσβεστική με ισχυρή δύναμη και ο ΣΕΔΑ. 
ΜΕΓΑΛΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Τ...
  Φωτογραφία από την σημερινή φωτιά. Η πυροσβεστική είναι παρούσα και μεριμνά για την μη επέκταση της φωτιάς. Για την φωτιά στα σκουπίδια πρέπει ο Δήμος Άνδρου να την σκεπάσει με χώμα μήπως και σταματήσει. Το "ευτύχημα" για την ώρα είναι πως οι βόρειοι άνεμοι σπρώχνουν τον καπνό στη θάλασσα και δεν πνίγεται η Χώρα και τα γύρω χωριά. Φωτιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη το πρωί 19/6 στην ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας. Όπως είναι γνωστό μετά το περσινό κάψιμο του δεματοποιητή τα σκουπίδια της Άνδρου δεν δεματοποιούνται. Ρίχνονται στην χωματερή της Σταυροπέδας που λειτούργησε έκτοτε. Έτσι σήμερα ξέσπασε φωτιά στα σκουπίδια, που είναι κοντά στον καμένο δεματοποιητή. Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Δήμαρχος κ...
  (Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη και σχετικές φωτογραφίες για την ράμπα ΑΜΕΑ της παραλίας του Αγίου Πέτρου. Για την ιστορία: είναι κοντά 20 Ιουνίου η ράμπα ΔΕΝ λειτουργεί! Και ο διάδρομος - όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτει ο ίδιος - είναι από ασυντήρητος έως αδιάβατος! Μήπως ο ορθοπεδικός δήμαρχος και ο γιατρός αντιδήμαρχος μπορούν να λάβουν κάποια μέριμνα. Εκθέτουν το νησί. Το καταλαβαίνουν ή όχι; - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)