Δεκατρείς λαθρομετανάστες στην...
Τήνος, η περιοχή της Μυρσίνης. Στο διπλανό μας νησί, την Τήνο, βγήκαν χτες για πρώτη φορά δεκατρείς λαθρομετανάστες! Πρόκειται για μια ομάδα λαθρομεταναστών που ξεκίνησαν από την Τουρκία και οι οποίοι κατάγονται από την Συρία.
Απεργία αναπληρωτών στα σχολεί...
Το πανώ των αναπληρωτών της Άνδρου αναρτημένο μπροστά στο δημοτικό σχολείο Μεσαριάς (φωτ. Εν Άνδρω). (Από την κ. Maria Bizou λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή για τις απεργίες που γίνονται στα σχολεία αυτές τις μέρες και στα σχολεία της Άνδρου – Εν Άνδρω. Μας γράφει η κ. Maria Bizou: «Καλημέρα! Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Άνδρο και σας στέλνω εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αναπληρωτών του νησιού ώστε να δημοσιοποιήσετε κι εσείς αν μπορείτε μια επιστολή που γράψαμε προς τους γονείς, διότι αυτές τις μέρες και από την προηγούμενη βδομάδα, κάνουμε επαναλαμβανόμενες απεργίες και τα σχολεία είναι κλειστά. Σας παραθέτω την επιστολή που συντάχθηκε και μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία.»)
Η κατάσταση των δρόμων στην Άν...
Σήμερα 16/1/19 από τις 07:00 ο ΣΕΔΑ ήταν στους δρόμους καθαρίζοντας τους όπου χρειαζόταν. Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική. Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία η κατάσταση στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο η κατάσταση είναι καλή. Χρειάζεται μόνο προσοχή σε ορισμένα ορεινά σημεία και ιδίως σε στροφές λόγω πάγου. Στη φωτογραφία όχημα του ΣΕΔΑ ανηφορίζει σήμερα πολύ πρωί καθαρίζοντας τον δρόμο μεταξύ Συνετί και Βουνί (φωτ. ΣΕΔΑ).
Τι γίνεται στο πλοίο όταν έχει...
 Πάντα είχαμε ερωτηματικό: τι γίνεται στο πλοίο όταν είναι δεμένο στο λιμάνι και έχει απαγορευτικό; Ποιοι είναι βάρδια; Τι κάνουν; Το σημερινό ξαφνικό απαγορευτικό μας έδωσε την ευκαιρία μετά από καιρό να πάμε στο Superferry, που ήταν δεμένο στην Ραφήνα και να δούμε τι κάνει το πλήρωμα όταν είναι αναγκασμένο να περιμένει να περάσει η καταιγίδα. Στη φωτογραφία πλησιάζοντας το Superferry. Η φωτογραφία είναι μέσα από το αυτοκίνητο γιατί τόσος ο αέρας που ήταν σχεδόν αδύνατο να περπατήσεις ή να σταθείς κόντρα και να τραβήξεις ένα πλάνο (φωτ. Εν Άνδρω).
ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ: Χωρίς καράβια η ...
 Δεμένο το Superferry στη Ραφήνα (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Χωρίς βαπόρι σήμερα (15/1/19) η Άνδρος, λόγω των θυελλωδών βορείων ανεμών για τους οποίους γράψαμε ήδη από χτες. Τα μποφόρ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα φτάσουν κατά τόπους τα 10! Εκδόθηκε απαγορευτικό του απόπλου και από Ραφήνα και από Μύκονο.
Μια ενωτική πρωτοβουλία: 20 σύ...
Από το εναρκτήριο πάρτι της Λέσχης Άνδρίων το καλοκαίρι του 2018 (φωτ. Εν Άνδρω). (Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία από την Λέσχη Ανδρίων. Σε μια κοινωνία κατακερματισμένη σε δεκάδες συλλόγους η Λέσχη Ανδρίων προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση: προσκάλεσε άλλους 19 συλλόγους της Χώρας να κόψουν όλοι μαζί την πίτα τους στους χώρους της με ζωντανή μουσική. Ας ελπίσουμε πως και άλλες περιοχές της Άνδρου θα μιμηθούν το παράδειγμα αυτό ώστε η πίτα κάθε περιοχής να γίνει ευκαιρία να έρθουν κοντύτερα όσο το δυνατόν περισσότεροι σε κάθε γωνιά της Άνδρου - Εν Άνδρω).
ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: Με του...
Μια διαφορετική πίτα έκοψαν σήμερα το μεσημέρι στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου. Κι ήταν διαφορετική γιατί προοριζόταν για τους ταπεινούς της γης. Για τους ξωμάχους της ζωής. Το ιδιαίτερο ήταν πως ο μητροπολίτης Άνδρου-Σύρου-Τήνου-Μυκόνου Δωρόθεος ΙΙ ήταν αυτός που έκοψε την πίτα πιστός για μια ακόμα χρονιά στο ετήσιο ραντεβού του με τους γέροντες. Στην φωτογραφία η αγιοβασιλειόπιτα, όπως την αποκαλεί ο δεσπότης (φωτ. Χαρίδημος).
Στον ήρωα συνταγματάρχη Αντώνι...
 Αυτή τη χρονιά η πίτα της Ένωσης Ανδρίων είχε μια ξεχωριστή αναφορά: τον ανδριώτη ήρωα συνταγματάρχη πεζικού Αντώνιο Καμπάνη που σκοτώθηκε στα υψώματα του Κιλκίς στις κρίσιμες μάχες για την τύχη της Μακεδονίας. Στην Μεγάλη Βρετάνια παρουσία 200 και πλέον ανδριωτών αντιπροσωπεία του χωριού Καμπάνη του Κιλκίς, που φέρει και το όνομα του, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην ηρωική θυσία του συνταγματάρχη στις 21 Ιουνίου 1913. Στη φωτογραφία γενική άποψη των παρόντων στην πίτα της Ένωσης Ανδρίων (φωτ. Εν Άνδρω).
Το πλοίο MARIKA ξύπνησε χαράμα...
  Άλλο ένα ανδριώτικο πλοίο, το M/V MARIKA - Στενιώτικης ιδιοκτησίας - προσέγγισε σήμερα (12/1/19) ξημερώματα (06:00) τα Γιάλια χαιρετίζοντας την Άνδρο και ξυπνώντας το χωριό των Στενιών. Το πλοίο κατεύθυνε στην προσέγγιση του ο Παναγιώτης Καραμεσίνης.