Το μελτέμι - στα 118 χλμ στον ...
   Κοντράροντας τον πλαινό ισχυρό άνεμο που κατεβαίνει από την Σταυροπέδα και τον μεγάλο κυματισμό της περιοχής το Andros και ο καπετάν Ισίδωρος δίνουν την μάχη της διαδρομής, του δρομολογίου, που σταματά μόνο σε περιπτώσεις απαγορευτικού. Εδώ κοντράρουν άνεμο και κύματα με προορισμό το Γαύριο.
Σε πλήρη επιφυλακή σήμερα Πυρο...
Φωτογραφία Αρχείου Εν Άνδρω Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα Παρασκευή 13/9 καθώς λόγω του ισχυρού μελτεμιού στην Άνδρο και στις Κυκλάδες ο βαθμός επικινδυνότητας από την ΕΜΥ, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική που έχει ανακοινωθεί είναι 4 στην κλίμακα που φτάνει μέχρι 5. Για τον λόγο αυτό έβγαλε και δελτίο τύπου η Πολιτική Προστασία (δείτε στο τέλος της ανάρτησης). 
Πιάστηκε ιστιοπλοϊκό με παράνο...
  Χθες το μεσημέρι στελέχη του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Άνδρου εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή του Μπατσίου το ιστιοπλοϊκό σκάφος "Contessa", σημαίας Γερμανίας, να τελεί υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης κατά παράβαση του νόμου 4256/2014.
Ετοιμάστηκαν τα σχολεία της Άν...
  Εδώ και μέρες ετοιμάζονται τα σχολεία της Άνδρου από τους αρμόδιους του Δήμου, τους υπαλλήλους, τους Συλλόγους Γονέων και εθελοντές για το αυριανό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι κάνουν προσπάθειες να ξεκινήσει αύριο η χρονιά «με το δεξί» που λέει κι ο λαός.
Αναζητώντας (την) παιδική χαρά...
Αηδόνια 2017. Παιδική χαρά. Χρηματοδοτήθηκε από το Κληροδότημα Μουστάκα (φωτ. αρχείου) (Λάβαμε από αναγνώστρια επώνυμη επιστολή για τις παιδικές χαρές στην περιοχή της Υδρούσας. Εκφράζει απογοήτευση κι ελπίδα. Ας ξεπεράσουμε την απογοήτευση και ας σταθούμε στην ελπίδα. Από έρευνα διαπιστώσαμε πως στις συμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Άνδρου για 5 παιδικές χαρές δεν υπάρχει... ημερομηνία παράδοσης έργου!!! Αναγράφεται μόνο το απίστευτο: "παράδοση σε εύλογο χρονικό διάστημα!!!" Τι σημαίνει "σε εύλογο χρονικό διάστημα" δεν ξέρουμε. Ας προσπαθήσει η νέα διοίκηση που ανέλαβε - όπως συνιστά και η αναγνώστρια - να δει τι θα κάνει με εκείνο το "εύλογο χρονικό διάστημα" των προηγουμένων που τράβηξε κάτι χρόνια - Εν Άνδρω).
Νυχτερινή διακομιδή με ελικόπτ...
Το ελικοδρόμιο της Άνδρου Δύο ηλικιωμένα ξαδέλφια κατέβαιναν χτες το απόγευμα προς το Γαύριο. Ο ένας εκ των δύο που οδηγούσε είχε την φαεινή ιδέα να σβήσει την μηχανή... για να κάνει οικονομία στην βενζίνη! Κάποτε στα πολύ παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα αυτό μπορούσε να γίνει. Στα νέας τεχνολογίας που τα φρένα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά με το που σβήνει η μηχανή δεν λειτουργούν. Έτσι το αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας 4Χ4 βρέθηκε να τρέχει τον κατήφορο χωρίς φρένα. 
Σημάδια της μνήμης που χάνοντα...
"Το ηλιακό ρολόι απο την αυλή του Γουλανδρή (σκάλες προς Πλακούρα) λείπει! Επειδή το προστατεύει το ΦΕΚ 239. .Β. 3-5-1983 σαν τα πιο παλαιά της Ελλάδας το ανέφερα στο αρχαιολογικό μουσείο και δεν είχαν ιδέα. Θα το ψάξουν όμως αν το πήρε ο ιδιοκτήτης ή αρχαιοκάπηλος. Το ρολόι εδώ είναι σε φωτογραφία του 2018." -  Μανόλης Μακρογκίκας
Το Superferry II τίμησε κι εφέ...
 Εκεί ψηλά σε μια μικρή χερσόνησο της Βόρειας Άνδρου είναι το εξωκλήσι του Αγίου Σώστη. Οι καβοντορίτες της Βόρειας Άνδρου το τιμούν κάθε χρόνο την μέρα της γιορτής του. Είναι ο δικός τους Άγιος. Είναι ο Άγιος των θαλασσινών τους. Είναι η δική τους εκκλησιά των ναυτικών. Μια εκκλησιά που φαίνεται από μακριά πάνω από το πιο επικίνδυνο πέρασμα του Αιγαίου κι ένα από τα πιο δύσκολα της Μεσογείου. Κάθε χρόνο - εδώ και αρκετά χρόνια - τα Superferry την μέρα της γιορτής του Αγίου (7/9) κάνουν μια μικρή παράκαμψη κι αντί για το Γαύριο με το που μπαίνουν στον Κάβο Ντόρο κάνουν μια μικρή παράκαμψη και πλησιάζουν το καβοντορίτικο ξωκλήσι. Σφυρίζουν αποδίδοντας τιμές στον Άγιο των ναυτικών της Βόρειας Άνδρου και μετά στρέφουν για Γαύριο...
Summer's almost gone!... Στο ν...
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, Μπατσί, ώρα 23:00. Βρισκόμαστε στα ορεινά του οικισμού όπου τα δύο γνωστά μπαρ που απασχόλησαν με τις διαφορές τους εφέτος το καλοκαίρι το παραθεριστικό χωριό και ακούστηκαν σε όλη την Άνδρο: το Buka και το Chile. Αφήσαμε να περάσει το καλοκαίρι και πήγαμε να δούμε την κατάσταση για να καταλάβουμε γιατί αντιπαρατέθηκαν όλοι με όλους κι έχουν ανταλλαγεί εξώδικα, καταγγελίες, μηνύσεις κλπ. Βρεθήκαμε, λοιπόν, στην επίμαχη πλατεία/βεράντα χτες. Χωρίς τοιχία, χωρίς τροχούς. Μόνο μια μικρή διακριτικότατη ζαρντινιέρα από την μεριά του Buka, που δεν ενοχλεί κανένα και αφήνει απεριόριστη τη θέα στο γραφικό όμορφο λιμανάκι...