Μέγα πλήθος, μέγα πάθος και πο...
Με αναφορά την μουσική παράδοση του Αιγαίου και επικεφαλής της ορχήστρας τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και με συνοδεία τον Β. Κουκουλάτη και τον Γ. Τζιαμπαζή και με την συνεργασία του Ανδριώτικου Τακιμιίου ο Χορευτικός της Υδρούσας έκλεισε την χρονιά με ένα μεγάλο πανηγύρι στο Άνω Γαύριο παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του νησιού. Και λέμε κατοίκων γιατί η μέρα ήταν Κυριακή βράδυ. Τα πλοία είχαν φύγει με επισκέπτες και παραθεριστές. Κι είχαν μείνει στο νησί μόνο οι κάτοικοι.
Σφοδρή μετωπική αυτοκινήτων στ...
Φωτογραφία του δυστυχήματος Σήμερα Δευτέρα 18/9 το πρωί γύρω στις 10:00 ταξί που πήγαινε για κούρσα συγκρούστηκε με μεγάλη σφοδρότητα έξω από το ξενοδοχείο Παράδεισος της Χώρας με έτερο διερχόμενο αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.
Της Αγίας Σοφίας στο Βιτάλι κα...
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΤΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του μητροπολίτη Δωρόθεου έγινε ο εσπερινός της Αγίας Σοφίας στο Βιτάλι της Άνδρου.  Καταθέτουμε ακόμα μια φορά την έκπληξη μας για το αεικίνητο του μητροπολίτη Δωρόθεου, αλλά και τη διαρκή παρουσία του συνεχώς σε όλη την Άνδρο. Από την μητρόπολη της Χώρας μέχρι το πλέον απομακρυσμένο χωριό του νησιού όλο τον χρόνο. Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της κοινωνίας και της εκκλησίας σε όλους: πλούσιους και φτωχούς, πολλούς και λίγους, πολυπληθείς και μοναχικούς. Ο ρόλος του πέρα από αυτόν του εκκλησιαστικού παράγοντα είναι αυτός ενός πατέρα που είναι παρών σε όλο το νησί. Κι αυτό δίνει κουράγιο κυρίως στους ακρίτες της Άνδρου, όπως είναι η περίπτωση και των κατοίκων του Βιταλίου...  
Αυτοκίνητο έπεσε σε ρέμα στ' Α...
  Φωτογραφία αρχείου. Στο μέσο του βουνού ψηλά τ΄ Αηδόνια Κορθίου.  Το Σάββατο το βράδυ 16/9 γύρω στις 20:00 αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρόνος ξέφυγε από την πορεία του. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του ΙΧ προσέκρουσε σε τοίχο και κατέληξε σε παρακείμενο ρέμα της περιοχής Αηδονίων Κορθίου. Η αιτία εικάζεται πως ήταν το στένεμα του δρόμου λόγω στροφής. Κάτοικοι αντιλήφθηκαν το συμβάν εκ των υστέρων γιατί είδαν και τα φώτα του αυτοκινήτου και ειδοποίησαν τις αρχές. 
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΒΟΗΘΗΣ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΔΑ ΑΝΔΡΟΥ Φτάνοντας σε χωριό της Θεσσαλίας Από τη Παρασκευή 8/9 έως και τις 10/9 ο ΣΕΔΑ συμμετείχε στην αποστολή βοήθειας που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία "Daniel", για να συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων πολιτών από οικίες και σε αντλήσεις υδάτων από οικίες και επιχειρήσεις της περιοχής.
Φωτιά στον δεματοποιητή της Στ...
  Φωτογραφία από την φωτιά σήμερα το πρωί. Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε στις 12:45 τη νύχτα της Τρίτης 12/9 στα δεματοποιημένα σκουπίδια του δεματοποιητή της Σταυροπέδας. Επενέβη η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου και ανέκοψαν προς στιγμή την ένταση. Όμως ο αέρας γύρισε και φούντωσε πάλι. Ήδη αυτή τη στιγμή καίγεται ο δεματοποιητής. Εκτιμάται, λόγω της προχωρημένης ώρας πως η φωτιά είναι δολιοφθορά.
Μηνύματα δημάρχου και επάρχου ...
  Μήνυμα Δημάρχου Άνδρου για τη νέα σχολική χρονιά
Τα πανηγύρια συνεχίζονται και....
Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που δεν είσαι ποτέ σίγουρος αν είναι καλοκαίρι ή άνοιξη. Δεν θες να παραδεχτείς πως ήρθε το φθινόπωρο. Γιατί ακόμα οι μέρες είναι ζεστές. Ακόμα η θάλασσα δεν έχει κρυώσει. Ακόμα στο νησί κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους. Ακόμα γίνονται γάμοι και βαφτίσια. Ακόμα τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν τα καράβια. Ακόμα η σεζόν τραβάει...
ANDROS FAST FERRIES: Όταν οι α...
Νυχτερινές λήψεις από το Andros ανοιχτά του λιμανιού της Ραφήνας. Αγαπητό Εν Άνδρω,