Notice: Trying to get property 'image_intro' of non-object in /var/www/vhosts/enandro.gr/httpdocs/templates/theme2090/html/com_content/category/blog.php on line 77
ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Περισσότερα

Επανέρχεται ο έπαρχος για τον ...
  Η περιοχή της Πλούσκας που έχει προγραμματστεί για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου. Με νέα επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου στις 11 Ιανουαρίου επανέρχεται και ρωτά τον πρόεδρο του ΠΕΣΠΑ και γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη ρωτώντας τον λόγο που δεν έχει γίνει ΠΕΣΠΑ επί τρίμηνο - από 18/10/17 μέχρι σήμερα – και συνεχίζεται η εκκρεμότητα της τελικής έγκρισης του ΧΥΤΥ της Άνδρου.
Οι κάτοικοι Μακροτάνταλου-Καμπ...
Οι ανεμογεννήτριες πάνω στο έρημο τοπίο στο Καλυβάρι. Οι κάτοικοι του χωριού και οι κάτοικοι των άλλων απομονωμένων χωριών της περιοχής δηλώνουν πως αποδέχονται τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή τους. Ta αιολικά δηλώνουν πως αποδέχονται στην δημοσκόπηση της Metron Analysis και το 52% των κατοίκων έναντι 39% που τα απορρίπτουν. Ποιες είναι λοιπόν οι θέσεις που μπορούν να ομοφρονήσουν όλοι ή οι περισσότεροι; Ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" του νησιού; Φωτογραφία με τηλεφακό από τον Κάβο Ντόρο. 
Μεγάλο χτύπημα για τον πρώην δ...
  Ο Μανώλης Βάμβουκας στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Μεγάλο χτύπημα για τον πρώην δήμαρχο Άνδρου και σήμερα αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Άνδρου Μανώλη Βάμβουκα η απώλεια της 45χρόνης κόρης του Ευαγγελίας, που πέθανε χτες βράδυ στο Κέντρο Υγείας Άνδρου όπου μεταφέρθηκε εκτάκτως.
Δύο ακόμα πλοία στο Αιγαίο: Έφ...
Έφτασε σήμερα και έδεσε στον Πειραιά το πλοίο Wind Solution της Sea Jets. Το πλοίο έφεραν και παρέδωσαν στην ελληνική εταιρεία οι Άγγλοι που το είχαν στη δούλεψη τους μέχρι τώρα. Το πλοίο είναι βέλγικης κατασκευής και χρησιμοποίηθηκε στην Αγγλία ως πλωτό ξενοδοχείο και εστιατόριο. Έχει 150 καμπίνες πέντε αστέρων. Κάτι που σημαίνει πως δεν είναι "ημεροβάπορο" και μάλλον δεν θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες (εκτός αν γίνουν μεγάλες μετατροπές). Πιθανόν να χρησιμοποιηθεί σε δρομολόγια περισσότερων ωρών ταξιδιού. 
Τουρκικά "παιχνίδια" κοντά στη...
Η τουρκική φρεγάτα Barbaros (φωτ. αρχείου). Τουρκικά «παιχνίδια» και επίδειξη δύναμης στα νερά της Άνδρου σήμερα το μεσημέρι. Στον Κάβο Ντόρο κοντά στις ακτές του νησιού, βρεθήκε πριν από λίγο η τουρκική φρεγάτα «Barbaros» που βγήκε στο Αιγαίο, αμέσως μετά το επεισόδιο στα Ίμια.
Πρωτομαγιά 2018: «Τις πταίει»…...
  Σάββαρο πρωί. Γκαράζ Superferry. πλήρες, Με 230 ΙΧ και με αρκετά πούλμαν για Άνδρο. Κι όμως στο τέλος το νησί βρέθηκε με μειωμενη κίνηση κατά πολύ από πέρσι (φωτ. Εν Άνδρω) Μπορεί κίνηση την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί με τα πλοία για Άνδρο να ήταν ξαφνικά αυξημένη. Μπορεί ο Θεολόγος την Παρασκευή το απόγευμα να έβαλε αυτοκίνητα ακόμα και στην ράμπα και το Σάββατο πρωί το Superferryνα μην είχε θέση ούτε για έναν κουβά στο γκαράζ όμως συνολικά η κίνηση προς Άνδρο ήταν μειωμένη – σε σχέση με πέρσι – κατά κοντά 41,8% σε επιβάτες και 14,5% σε ΙΧ!!!
Ένα ακόμα δύσκολο ρεμέτζο στο ...
  Από το σημερινό ρεμέτζο στο Γαύριο του Aqua Blue (φωτ. Εν Άνδρω). Δύσκολο και ακατάλληλο λιμάνι το Γαύριο, ρηχά τα νερά, μεγάλο το βαπόρι, ισχυροί πλευρικοί άνεμοι και το ρεμεντζο… στον πόντο! Όμως, ο κάλος καπετάνιος στα δύσκολα φαίνεται…
Η Άνδρος «κατέκτησε» το ελληνι...
 (Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα Καθημερινή την δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Άνδρο από την διαδρομή που έκαναν οι instagramers στο νησί μας τον Απριλιο  - Εν Άνδρω).    Ζoυμ στην Άνδρο με αμέτρητα «κλικς» στις ομορφιές του νησιού πραγματοποίησαν 120 ερασιτέχνες και   επαγγελματίες φωτογράφοι του ελληνικού Instagram. Πρόκειται για το πρόγραμμα Project #My_Andros, που ξεκίνησε με μία τριήμερη φωτογραφική εξόρμηση στα τέλη Απριλίου στην Άνδρο και θα ολοκληρωθεί με έκθεση στο νησί, στις αρχές Ιουλίου.
Ένα ακόμα ταχύπλοο στις Κυκλάδ...
Καθ’ οδόν προς την Ελλάδα βρίσκεται ένα ακόμα ταχύπλοο, που από φέτος το καλοκαίρι θα ριχθεί στην μάχη της ταχύτητας στα νερά του Αιγαίου! Πρόκειται για το «Karolin» της εταιρίας GoldenStarFerries, που μάλλον θα μετονομαστεί σε «Supercat».