Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/enandro.gr/httpdocs/templates/theme2090/html/com_content/category/blog.php on line 77
ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Περισσότερα

Επανέρχεται ο έπαρχος για τον ...
  Η περιοχή της Πλούσκας που έχει προγραμματστεί για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου. Με νέα επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου στις 11 Ιανουαρίου επανέρχεται και ρωτά τον πρόεδρο του ΠΕΣΠΑ και γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη ρωτώντας τον λόγο που δεν έχει γίνει ΠΕΣΠΑ επί τρίμηνο - από 18/10/17 μέχρι σήμερα – και συνεχίζεται η εκκρεμότητα της τελικής έγκρισης του ΧΥΤΥ της Άνδρου.
Μεγάλο χτύπημα για τον πρώην δ...
  Ο Μανώλης Βάμβουκας στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Μεγάλο χτύπημα για τον πρώην δήμαρχο Άνδρου και σήμερα αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Άνδρου Μανώλη Βάμβουκα η απώλεια της 45χρόνης κόρης του Ευαγγελίας, που πέθανε χτες βράδυ στο Κέντρο Υγείας Άνδρου όπου μεταφέρθηκε εκτάκτως.
Δύο ακόμα πλοία στο Αιγαίο: Έφ...
Έφτασε σήμερα και έδεσε στον Πειραιά το πλοίο Wind Solution της Sea Jets. Το πλοίο έφεραν και παρέδωσαν στην ελληνική εταιρεία οι Άγγλοι που το είχαν στη δούλεψη τους μέχρι τώρα. Το πλοίο είναι βέλγικης κατασκευής και χρησιμοποίηθηκε στην Αγγλία ως πλωτό ξενοδοχείο και εστιατόριο. Έχει 150 καμπίνες πέντε αστέρων. Κάτι που σημαίνει πως δεν είναι "ημεροβάπορο" και μάλλον δεν θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες (εκτός αν γίνουν μεγάλες μετατροπές). Πιθανόν να χρησιμοποιηθεί σε δρομολόγια περισσότερων ωρών ταξιδιού. 
Τουρκικά "παιχνίδια" κοντά στη...
Η τουρκική φρεγάτα Barbaros (φωτ. αρχείου). Τουρκικά «παιχνίδια» και επίδειξη δύναμης στα νερά της Άνδρου σήμερα το μεσημέρι. Στον Κάβο Ντόρο κοντά στις ακτές του νησιού, βρεθήκε πριν από λίγο η τουρκική φρεγάτα «Barbaros» που βγήκε στο Αιγαίο, αμέσως μετά το επεισόδιο στα Ίμια.
Πρωτομαγιά 2018: «Τις πταίει»…...
  Σάββαρο πρωί. Γκαράζ Superferry. πλήρες, Με 230 ΙΧ και με αρκετά πούλμαν για Άνδρο. Κι όμως στο τέλος το νησί βρέθηκε με μειωμενη κίνηση κατά πολύ από πέρσι (φωτ. Εν Άνδρω) Μπορεί κίνηση την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί με τα πλοία για Άνδρο να ήταν ξαφνικά αυξημένη. Μπορεί ο Θεολόγος την Παρασκευή το απόγευμα να έβαλε αυτοκίνητα ακόμα και στην ράμπα και το Σάββατο πρωί το Superferryνα μην είχε θέση ούτε για έναν κουβά στο γκαράζ όμως συνολικά η κίνηση προς Άνδρο ήταν μειωμένη – σε σχέση με πέρσι – κατά κοντά 41,8% σε επιβάτες και 14,5% σε ΙΧ!!!
Ένα ακόμα ταχύπλοο στις Κυκλάδ...
Καθ’ οδόν προς την Ελλάδα βρίσκεται ένα ακόμα ταχύπλοο, που από φέτος το καλοκαίρι θα ριχθεί στην μάχη της ταχύτητας στα νερά του Αιγαίου! Πρόκειται για το «Karolin» της εταιρίας GoldenStarFerries, που μάλλον θα μετονομαστεί σε «Supercat».
Ένα ακόμα δύσκολο ρεμέτζο στο ...
  Από το σημερινό ρεμέτζο στο Γαύριο του Aqua Blue (φωτ. Εν Άνδρω). Δύσκολο και ακατάλληλο λιμάνι το Γαύριο, ρηχά τα νερά, μεγάλο το βαπόρι, ισχυροί πλευρικοί άνεμοι και το ρεμεντζο… στον πόντο! Όμως, ο κάλος καπετάνιος στα δύσκολα φαίνεται…
Η Άνδρος «κατέκτησε» το ελληνι...
 (Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα Καθημερινή την δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Άνδρο από την διαδρομή που έκαναν οι instagramers στο νησί μας τον Απριλιο  - Εν Άνδρω).    Ζoυμ στην Άνδρο με αμέτρητα «κλικς» στις ομορφιές του νησιού πραγματοποίησαν 120 ερασιτέχνες και   επαγγελματίες φωτογράφοι του ελληνικού Instagram. Πρόκειται για το πρόγραμμα Project #My_Andros, που ξεκίνησε με μία τριήμερη φωτογραφική εξόρμηση στα τέλη Απριλίου στην Άνδρο και θα ολοκληρωθεί με έκθεση στο νησί, στις αρχές Ιουλίου.
Δύο ιδιαίτερες επισκέψεις και ...
Δεν είναι το πιο συνηθισμένο θέαμα να δεις καβαλάρηδες στον δρόμο. Είναι μια εικόνα από άλλη εποχή. Κι όμως οι καβαλάρηδες ήταν και παραμένουν ένα εντυπωσικό θέαμα. Αυτό το θέαμα αντίκρυσαν όσοι τους είδαν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν χτες Κυριακή πρωί στην Πανάχραντο. Ο Ιππικός Όμιλος Άνδρου ανέβηκε με τα άλογα στο μοναστήρι για να ευχηθεί για την καλή χρονιά. Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό, αλλά καβαλάρηδες και άλογα το αψήφησαν και ανέβηκαν για την καθιερωμένη επίσκεψη τους (φωτ. Χαρίδημος).  Μια ακόμα εικόνα από την εντυπωσιακή επίσκεψη σην Πανάχραντο όπου κατέλυσαν και έτυχαν της φιλοξενίας  του πατέρα Αέτιου. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι μοναχοί έλειπαν σε δουλειές ή σε λειτουργίες εκτός μοναστηριού (φωτ. Χαρίδημος)..  Όμως δεν ανέβηκαν μόνο οι καβαλάρηδες χτες στη Μονή Παναχράντου για ευλογία. Ανέβηκε και το χορευτικό της Υδρούσας. Και το χορευτικό έκανε και κάτι πρωτοτύπο. Το Σάββατο βράδυ έκοψε την πίτα του - όπως όλοι οι σύλλογοι στην Άνδρο αυτή την εποχή - και την Κυριακή το πρωί πήραν μια ακόμα βασιλόπιτα και τους άρτους τους και πήγαν για αρτοκλασία στο μοναστήρι. Εκεί έφτασαν και οι καβαλάρηδες και έγινε μια μεγάλη συνάντηση που αριθμούσε κοντά 45 άτομα. Τα όποία μετά την λειτουργία και τον καφέ έτυχαν και της παραδοσιακή; μακαρονάδας. Και στο τέλος όλοι μαζί έκοψαν και την επιπλέον βασιλόπιτα που είχαν φροντίσει να φέρουν μαζί τους οι χορευτές της Υδρούσας (φωτ. Χαρίδημος). Εδώ ο Πατήρ Αέτιος ως οικοδεσπότης της μέρας κόβει την πίτα. Να προσθέσουμε πως ευχαρίστησε το τόσο δραστήριο χορευτικό της Υδρούσας, που έχει απλωσεί σε όλο το νησί την δραστηριότητα του. Και σημείωσε την ιδιαίτερη παρουσία των καβαλάρηδων του Ιππικού Ομίλου Άνδρου που  με την ενττπωσιακή παρουσία τους και την δραστηριότητα τους κρατάνε ζωντανή μια αρχαία παράδοση στην Άνδρο (φωτ. Χαρίδημος).  "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"