"Άβατο" για την Άνδρο το Λιμεν...
(Υπό τον απόλυτο έλεγχο του Γ. Σανταμούρη - και της Τήνου - το λιμάνι του Γαυρίου!!! Με ένα διαδικαστικό τέχνασμα ο Τήνιος πρόεδρος "πέταξε έξω" από το Λιμενικό Ταμείο την υπάλληλο που έστειλε η Άνδρος για να προχωρήσει τις δικές της υποθέσεις μιας και εδώ και χρόνια οι Τήνιοι δεν τις προχωρούν... "λόγω έλλειψης προσωπικού"! Ο πρόεδρος Γ. Σανταμούρης δεν ενέκρινε την σύμβαση υπαλλήλου της Άνδρο, που είχε υπογράψει ο Δήμος Άνδρου και την έστειλε προν έγκριση στο ΥΠΕΝ (που δεν είναι αρμόδιο). Η απάντηση του ΥΠΕΝ περί αναρμοδιότητας εκλήφθηκε - από τον θριαμβολογώντα για τον πλήρη αποκλεισμό της Άνδρου - Γ. Σανταμούρη... σαν άρνηση!!! Το ίδιο και από τους Αδάμη-Καπάκη-Σουσούδη, που έβγαλαν και σχετικές ανακοινώσεις ευθυγραμμιζόμενοι στο κλίμα Σανταμούρη για πλήρη αποκλεισμό της Άνδρου από το κοινό Λιμενικό Ταμείο. Για την απίστευτη αυτή εξέλιξη και για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση της Άνδρου έφτασε σήμερα το παρακάτω δελτίο τύπου από τον Δήμο Άνδρου - Εν Άνδρω.)
Διάλογος Κυβέρνησης-Δήμων για ...
  Και στο προηγούμενο, αλλά και στο νέο ρυθμιστικό για την Άνδρο προβλέπεται ορισμένος αριθμός Α/Γ στο Στενό και στον Καμπανό... Δημοσιεύουμε παρακάτω το πλήρες ψήφισμα της πανελλαδικής σύσκεψης δημάρχων για τις ανεμογεννήτριες που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 15/10, ημέρα Παρασκευή. Υπέγραψαν 31 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα που στις περιοχές τους αναπτύσσονται ΑΠΕ. Στη σύσκεψη παρενέβη και η Άνδρος δια του δημάρχου της, ο οποίος κατέθεσε μερικές σημαντικές προτάσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν όλες στο τελικό κείμενο, το οποίο θα δοθεί στην ΚΕΔΕ και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. 
ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Για το επαρχια...
Καθαρισμός δεξιά κι αριστερά του δρόμου στη διασταύρωση για Διποτάματα και στο πλάτωμα πάρκινγκ αυτοκινήτων 
Συντηρείται το ελικοδρόμιο Άνδ...
 Από τις εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του ελικοδρομίου Άνδρου.   Ξεκίνησαν οι επισκευές και η συντήρηση του ελικοδρομίου της Άνδρου εδώ και τρεις μέρες. Η εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτού του τύπου τις δουλειές - με βάση την μελέτη - συντηρεί και αλλάζει όλα τα ηλεκτρολογικά και τα ηλεκτρονικά του ελικοδρομίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πινάκων, που αναγράφουν πάνω τους την ημερομηνία της προηγούμενης επισκευής αυτή έγινε όταν... φτιάχτηκε!!! Ήταν το μακρινό 2001!!! Δήμαρχος Άνδρου ήταν ο Δημήτρης Γιαννίσης. Ούτε ο ίδιος δεν το θυμόταν πια. Το θυμόντουσαν όμως τα καρτελάκια στους πίνακες. Και η εταιρεία που ήταν η ίδια που ήρθε να το συντηρήσει!!! Το θυμόταν και το αρχείο του παλιού Δήμου Άνδρου που είχε την εντολή του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και έδινε εντολή στις 21/3/2002 για "τον ορισμό υπεύθυνου συντήρησης ελικοδρομίου που έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας"! 
ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Καπάκης καταγγέλλε...
Στην παραπάνω φωτογραφία Καπάκης-Σουσούδης βρίζουν τον Σεπτέμβριο του 2021 από κοινού την διοίκηση του Δήμου. Όμως, το 2017 ήταν άσπονδοι εχθροί. Ο τότε κυβερνητικός Καπάκης κατήγγειλε τον τότε δήμαρχο παντού για "ατασθαλίες" στον Δήμο. Ο έλεγχος ήρθε σήμερα! Ένας από τους δύο συνεταίρους θα βγει έκθετός! Δεν τους πειράζει! Ποτέ δεν τους πείραζαν κυβιστήσεις και ψέματα...
Καταπέλτης η εισαγγελική πρότα...
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12.10.2021 - Επιτομή κυβερνητικής και κρατικής ανικανότητας η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κατά το εισαγγελικό πόρισμα σύμφωνα με την Καθημερινή. Ανάμεσα στους βασικούς κατηγορουμένους οι Ρένα Δούρου, Ηλίας Ψινάκης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Γιάννης Καπάκης.
Έργα συντήρησης κι έργα πνοής!...
Διορθώθηκε ο "βομβαρδισμένος" δρόμος του Παραπορτίου την εβδομάδα που πέρασε... Υπάρχουν τα έργα συντήρησης και τα έργα πνοής. Τα έργα συντήρησης διορθώνουν ότι κατέστρεψε ο χρόνος. Τα έργα πνοής ανοίγουν νέες διαδρομές μέσα στον χρόνο. Στην περίπτωση του δρόμου γεφυριού Παραπορτίου και Θεοσκέπαστης, που επισκευάστηκε μετά από χρόνων αθλιότητας, έχουμε ένα έργο συντήρησης που η πολύχρονη εγκατάλειψη κόντεψε να το μετατρέψει σε έργο πνοής, καθώς ο δρόμος κόντεψε να εξαφανιστεί και η ανακατασκευή του μοιάζει σαν να τον ξαναδιάνοιξε!
Λιμενικό Ταμείο: Χαμός στο ίσι...
  Μάχη και για την ταμπέλα δίνει ο Γ. Σανταμούρης με καταγγελίες στον λιμενάρχη Άνδρου γιατί αναγράφεται "Λιμενικό Ταμείο Άνδρου - Τήνου" στο Γαύριο κι όχι "Τήνου-Άνδρου!!! Σε όλα πρώτοι οι γείτονες. Και στις εκταμιεύσεις και στα έργα και στις ταμπέλες. Ωραία μοιρασιά! Νάναι καλά που τους βοηθούν και κάποιοι ανδριώτες!!!
Εξαιρετικά αποτελέσματα στην α...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Περίπου 250 σάκους ανακυκλώσιμων ρούχων, από την έναρξη του εγχειρήματος «Μην το πετάξεις, κάποιος το χρειάζεται», την άνοιξη του 2021, έχει συλλέξει ο Δήμος Άνδρου, αποσώζωντας ρούχα, που, πλέον, δεν καταλήγουν στα σκουπίδια.