Υπάρχει ή δεν υπάρχει Λιμενικό...
Πόσα χρόνια έχουν να γίνουν κάποια έργα στο λιμάνι του Γαυρίου; Σύμφωνα με τον πρώην λιμενάρχη Γ. Τρανάκο πάνω από 10ετία! Υπάρχει ή δεν υπάρχει λιμενικό ταμείο για την Άνδρο; Κι αν υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν οι περισσότεροι από αυτούς που μάς εκπροσωπούν; Ερωτήματα με αναφορά ένα την χθεσινή απίστευτη συνεδρίαση που για μια ακόμα φορά κατέληξε στο πουθενά. Αλήθεια τι θα γίνει την επόμενη χρονιά με το Γαύριο; (Φωτ. Εν Άνδρω).
Εξαγγελίες για δημοτικά έργα 6...
  Από το Γαύριο μέχρι την Χώρα και το Κόρθι οι περισσότεροι οικισμοί της Άνδρου χρειάζονται επειγόντως οδικό λίφτινγκ. Να δούμε αν θα μπορέσει να γίνει αυτό μέχρι τις εκλογές... (φωτ. Εν Άνδρω). (Λάβαμε - λόγω του ιδιότυπου δημαρχιακού εμπάργκο - από φίλο το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου με το οποίο ο δήμαρχος Άνδρου ανακοινώνει έγκριση για χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για το δημοτικό δίκτυο της Άνδρου. Σημειώνουμε πως το έργο θέλει μελέτη με τεύχη δημοπράτησης και τεχνικό δελτίο με βάση τα οποία θα εγκριθεί η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο χρόνος ωρίμανσης είναι 6 μήνες. Ευχόμαστε - έστω και προεκλογικά - να ξεκινήσει το έργο γιατί οι δημοτικοί δρόμοι της Άνδρου (εντός οικισμών κλπ) χρειάζονται επειγόντως λίφτινγκ. Και με την ευκαιρία να ρωτήσουμε τον δήμαρχο τι έχει γίνει με τις άλλες δύο εγκρίσεις που έχει ανακοινώσει: το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου και την μαρίνα στο Μπατσί. Πόσο έχουν προχωρήσει και αν θα δούμε κάτι, έστω και προεκλογικά... – Εν Άνδρω).
Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα......
Αναδημοσίευση από Pronews.gr Δύο νέες δημοσκοπήσεις ήρθαν να μπερδέψουν το πολιτικό τοπίο. Η μια της Kappa Research και η άλλη της MRB.
Μήνυση-κόλαφος κατά των ανευθυ...
(Οι φωτογραφίες δείχνουν μια πανέμορφη κοπέλα με φόντο τη Νέα Υόρκη και τη γέφυρα Πόντε Βέκιο στη Φλωρεντία. Οι φωτογραφίες έδειχναν την περασμένη ζωή μιας 26χρόνης. που έσβησε μέσα σε φρικτούς πόνους από τα εγκαύματα που της προκάλεσε η ανευθυνότητα αυτών που είχαν την ευθύνη να την σώσουν μα δεν το έκαναν. Αυτών που είχαν την αρμοδιότητα και δεν την ανέλαβαν ποτέ. Τα ονόματα γνωστά. Η σειρά ίδια πάντα. Ας μην την αναφέρουμε. Ας σκεφτούμε μόνο αυτήν την ομορφη κοπέλα που είναι το 99ο θύμα της ανευθυνότητας, της ανικανότητας, της ολιγωρίας, όλων αυτών που κρυβονται και θέλουν να ξεχάσουμε. Αναδημοσίευση από iefimerida.gr - Εν Άνδρω).
Σημαντικά έργα από το Επαρχείο...
Στο κεντρικό οδικό δίκτυο και ο δρόμος Γαυρίου - Χώρας, Σταυροπέδας - Κορθίου, Χώρας Κορθίου (φωτ. Εν Άνδρω). Ξεκινά αρχές Οκτώβρη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Άνδρου αξίας 617.084,80 ευρώ. Το έργο μελετήθηκε από την μηχανικό του επαρχείου Ευλαλία Κερετζή και γίνεται υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Επαρχείου. Αφορά το κεντρικό οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και του Επαρχείου.
Δήμαρχε ρώτα και κάποιους που ...
"Το θέμα είναι η καλοκαιρινη σεζόν κι όχι ένας μήνας με περιστασιακή αύξηση", επισημαίνουν οι επαγγελματίες στο Μπατσί (φωτ. Εν Άνδρω). Δήμαρχε  έχεις  δίκιο για τα στοιχεία αφίξεων του Ιουλίου. Πράγματι η αύξηση των επιβατών από το 2017 σε 2018 είναι  47,5%  και των οχημάτων 62,6 %. Το θέμα όπως διαβάσαμε στο Εν Άνδρω προκλήθηκε από λάθος αναγραφή του Λιμεναρχείου Άνδρου.
Ασυγκράτητος ο δήμαρχος! Έχασε...
Σκηνή από το ΔΣ του Δήμου Άνδρου. Ο δήμαρχος εκτός ορίων τον Δεκέμβριο του 2017 έχει αρπαχτεί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μετατρέποντας τον χώρο του συμβουλίου σε "ροντέο"! Δεν ήταν πρώτη φορά. Είχε ανεχθεί και υποδαυλίσει προηγουμένως καταστάσεις "ροντέο" αρκετές φορές. Οι χειρότερες: Νοέμβριος 2014, Φεβρουάριος 2015, Νοέμβριος 2015, Πάσχα 2016, Ιούνιος 2016, Οκτώβριος 2016, Ιούλιος 2017, Δεκέμβριος 2017 κλπ. Και βεβαίως αναρίθμητες φορές στο f/b και όπου άλλου. Έτσι διοικήθηκε η Άνδρος μεταξύ 2014 και 2018. Σαν σε "ροντέο". Και συνεχίζει... (φωτ. Εν Άνδρω). Πληροφορηθήκαμε πως ο δήμαρχος Άνδρου τηλεφώνησε εκνευρισμένος και αρπάχτηκε με τον Γραμματέα του Σωματείου Επαγγελματιών Γ. Κατσιλίβα για την επιστολή του στο Εν Άνδρω! Απ' ότι φαίνεται έτσι όπως ήταν εξοργισμένος κάθισε κι έγραψε, στο πόδι, έναν ασύντακτο και ανερμάτιστο προσωπικό λίβελο εναντίον μας στο f/b!
Καταρρίπτουν οι επαγγελματίες ...
Αγαπητό Εν Άνδρω καλημέρα, Διάβασα το άρθρο και τους πανηγυρισμούς του Δημάρχου για την μεγάλη αύξηση του τουρισμού το 2018. Ξέρω ότι τα νούμερα που παραθέτει για τις αφίξεις του Ιουλίου είναι λάθος, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τον Αύγουστο.
Η φαντασία στην εξουσία... στη...
Πλοία σε πολλαπλές διαδρομές και δρομολόγια έφερναν επισκέπτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ποιος και γιατί δρομολόγησε σε μια χρονιά τόσα πλοία; Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι υποδομές σε μια χρονιά στο νησί; Οι απαντήσεις του δημάρχου από τη μια σε στιλ "δαξάστε με"! Και οι απαντήσεις της αγοράς που άνοιξε λόγω airbnb και ακτοπλοϊκού ανταγωνισμού από την άλλη!... (φωτ. Εν Άνδρω). Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τον δήμαρχο Σουσούδη να έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του για την επανεκλογή του στην Άνδρο από την… Σύρο!  Όπως μας πληροφόρησε συνεργάτης, ιστοσελίδα της Σύρου δημοσίευσε ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου με την οποία… συγχαίρει τον εαυτό του για την τουριστική αύξηση εφέτος το καλοκαίρι στο νησί μας!!! Να σημειώσουμε πως η «λαμπρή» αυτή αυτο-συγχαρητήρια ανακοίνωση δεν εστάλη στο Εν Άνδρω!!! Έτσι καταλαβαίνει την πληροφόρηση ο δήμαρχος μας…