ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ...
  Την Τετάρτη 18 Μαΐου αν οι ανδριώτες ακούσουν κανονιές στ’ ανοικτά του νησιού ας μην ανησυχήσουν: είναι οι Τούρκοι που δοκιμάζουν με πραγματικά πυρά την ανοχή μας και την αντοχή μας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός στην Αμερική συναντούσε τον πρόεδρο Μπάιντεν και στη συνέχεια μιλούσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις στις 18 Μαΐου με πραγματικά πυρά στο Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ Ικαρίας και Άνδρου!
"Επικηρυγμένοι" πολιτικά από τ...
Του Γιώργου Παυλόπουλου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ   Οι Ευρωπαίοι με βάση την οδυνηρή εμπειρία δύο παγκοσμίων πολέμων θα ήθελαν να αποφύγουν τα σφάλματα του παρελθόντος.  Αυτά που ζητά η Ουκρανία από τους Ευρωπαίους είναι πολύ απλά στην κατανόησή τους και η ηγεσία της μοιάζει να τα θεωρεί περίπου αυτονόητα. Επειδή όμως ορισμένοι Ευρωπαίοι, κυρίως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, διστάζουν και προβάλλουν ενστάσεις, το Κίεβο είναι έτοιμο να βάλει στη «μαύρη λίστα» του κάποιους ηγέτες, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς – αν δεν τους έχει ήδη… επικηρύξει πολιτικά.
BBC: Ένταξη της Φιλανδίας στο ...
  Ένταξη της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ - όπως δείχνει ο χάρτης του BBC - δημιουργεί σύνορα 800 χιλιομέτρων επαφής Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Και το κυριώτερο - όπως αναφέρεται σε όλες τις αναλύσεις φέρνει την Αγία Πετρούπολη μόλις 90 χιλιόμετρα από τους ΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικούς σχηματισμούς.
ΠΕΑΛ και πράσινα άλογα: Πέρασα...
  Στην φωτογραφία το πλήρως φωτισμένο λιμάνι του Γαυρίου το 2021: Αυτοί που δεν κατάφεραν ούτε να φωτίσουν το λιμάνι του Γαυρίου επί 5ετία ζητούν σχεδιασμό 20ετίας. Στόχος να... πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα με τις "συζητήσεις" για να μην γίνει τίποτα και να έχουνε να λένε μετά...
Στις 9 Ιουνίου ο μειοδότης της...
  Στις 9 Ιουνίου θα ανακοινωθεί ο μειοδότης εργολάβος από τον διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί για την ανάπλαση λιμένα Γαυρίου. Έργο μελέτης που έμεινε στο ράφι 11 χρόνια! Μια νέα εικόνα θα δημιουργηθεί για το Γαύριο. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου θα είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Εγκρίθηκε μελ...
Η εκτενής χωμάτινη επιφάνεια της νέας προβλήτας μήκους 80 μέτρων που έχει ήδη ομαλοποιηθεί από τα μηχανήματα του Δήμου Άνδρου τον προηγούμενο χρόνο θα στρωθεί με 3Α αρχικά και μετά με τσιμέντο.
Αμερικανικές ενστάσεις για ευθ...
Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - IN.GR, 8 Μαΐου 2022 Τζον Μιερσχάιμε: ο πιο επιδραστικός θεωρητικός της ρεαλιστικής σχολής των διεθνών σχέσεων, συνεχιστής του Χανς Μοργκεντάου, Σάμουέλ Χάντιγκτον και Πολ Κένεντι.
Και η Άνδρος στην εφαρμογή των...
Το ρωσικό τάνκερ Pegas αγκυροβολημένο στ' ανοιχτά της Καρύστου με δύο ρυμουλκά δίπλα του. Φωτογραφία Εν Άνδρω.gr Εδώ και 25 μέρες το υπό ρωσική σημαία τάνκερ Pegas 115.000 τόνων πλήρες φορτίου αργού πετρελαίου έχει αγκυροβολήσει ανοικτά της Καρύστου κοντά στη ρότα των ακτοπλοϊκών πλοίων της γραμμής μας και φυλάσσετε επί 24ωρου βάσεως από τα πλοιάρια της ακτοφυλακής Ραφήνας, Άνδρου και Λαυρίου γιατί έχει απαγορευτεί ο απόπλους επειδή θεωρείται ρωσικών συμφερόντων και εμπίπτει στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα τα ρωσικά πλοία.
Ευχαριστίες του Δημάρχου Άνδρο...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 27.04.2022 Ευχαριστίες του Δημάρχου Άνδρου προς την Αστυνομική και Λιμενική Αρχή του νησιού