Πως ορίζουν ορισμένοι την «πολ...
Του Κυριάκου Θωμά Οικονομολόγου, π. Δημάρχου, π. Προέδρου ΔΣ Άνδρου   Με σκοπό την ενημέρωση για τα πραγματικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την μυστικότητα της προκαταρκτικής ποινικής διαδικασίας και αφού ο ίδιος ο Γ Καμήλος δημοσιοποίησε το γεγονός ότι του υπέβαλα μήνυση θέλω να τονίσω τα εξής:
Μια απαραίτητη διευκρίνηση...
Του Κυριάκου  Θωμά Οικονομολόγος - π. Δήμαρχος Υδρούσας - π. Πρόεδρος Δ. Σ. Άνδρου   (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Από το 2019 που έχασε τις εκλογές ο Θ. Σουσούδης "πολιτικός οπαδός" του επιτίθεται καθημερινά σε προσωπική βάση κατά όλων όσων είναι πολιτικά απέναντι στον πρώην δήμαρχο. Ποτέ δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο πολιτικής κατάντιας στην ιστορία της Άνδρου. Είναι μια "πολιτική εργολαβία" με καθημερινό στόχο την ηθική εξόντωση όλων όσων έχουν βρεθεί απέναντι... στον δικό του άνθρωπο! Μηδέν πολιτικά επιχειρήματα. Καθημερινές οι προσωπικές επιθέσεις. Εδώ και μήνες στο στόχαστρο του ο Κ. Θωμάς. Αποκορύφωμα αυτού του πολιτικού κατήφορου που ξεκίνησε όταν ο Θ. Σουσούδης το 2019 πέταξε προεκλογικά υπονοούμενα για τον κ. Γιαννίση - το θέμα εξελίχθηκε με μηνύσεις - ήταν τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου, τα οποία περιγράφει πιο κάτω ο Κ. Θωμάς. Πορευόμαστε προς τις εκλογές του 2023 και η μόνη πολιτική από ορισμένους είναι ήταν και είναι "λάσπη στον ανεμιστήρα". Κάποιοι θεωρούν πως με προσωπικές ύβρεις και λάσπη θα υπερκεράσουν την πολιτική τους ανικανότητα. Εθελοτυφλούν. Και την κάνουν εμφανέστερη μιας και δεν φαίνεται πως δεν έχουν πλέον να πουν τίποτα για το παρόν και το μέλλον της Άνδρου.) 
ΑΝΔΡΟΣ: Σύλληψη ημεδαπού με τη...
Σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στις 2 το μεσημέρι συνελήφθη Έλληνας πολίτης, κάτοικος Μπατσίου, από την αστυνομία μετά από μήνυση κατοίκου της Άνδρου, που κατατέθηκε νωρίτερα εναντίον του, για απειλή, εξύβριση και συκοφαντία. Η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Κατηφόρα μέσα και έξω από το Δ...
Του Ελευθερίου Μπάλλα Δικηγόρου, Πρόεδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023   Έγινε τελικά χθες 23-1-2023 το Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου προκειμένου να εγγραφούν οι δύο χρηματοδοτήσεις των 2.000.000 ευρώ για τις Δημοτικές ενότητες Ανδρου και Υδρούσας και 800.000 ευρώ για την δημοτική ενότητα Κορθίου. Αυτό και μόνο αυτό συζητούσαμε. Η πρόσκληση για το συμβούλιο δόθηκε στα μέλη την Πέμπτη το βράδυ αμέσως μετά την απόρριψη από την αντιπολίτευση του κατεπείγοντος για την συζήτηση την ημέρα εκείνη.
 Να μην θυσιαστεί  η  Άνδρος  ...
Του Κυριάκου Θωμά Οικονομολόγου - π. Δημάρχου-π. Προέδρου Δ.Σ.   (Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την ορκωμοσία της διοίκησης Σουσούδη την Παρασκευή 23/8. Τότε οι εικονιζόμενοι, Χρήστος Βουραζέρης και  Κυριάκος Θωμάς, αποτελούσαν του δύο βασικούς πολιτικούς στυλοβάτες του. Ο Κυριάκος Θωμάς π. Δήμαρχος Υδρούσας, είχε πολιτευτεί μαζί του από το 2010 και πήρε 908 ψήφους και ήταν επίσης βασικός πολιτικός σύμβουλος του και το 2014 περίπου 700 ψήφους. Ανέλαβε μετά τις εκλογές του 2014 τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραιτήθηκε και αποχώρησε τον Μάρτιο του 2016 διαφωνώντας με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του Θ. Σουσούδη. Εξέφρασε και εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του Θ. Σουσούδη. Ο Χρήστος Βουραζέρης υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Κορθίου με 350 ψήφους το 2010 και πρώτος δημοτικός σύμβουλος Άνδρου με 800 ψήφους το 2014. Ανέλαβε Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε το Νοέμβρη του 2017 για τους ανερμάτιστους πολιτικούς χειρισμούς του Θ. Σουσούδη, που οδήγησαν στην διάλυση της Αναπτυξιακής Άνδρου. Εξέφρασε και εκφράζει δημόσια τις διαφωνίες του με την καταστροφική πολιτική του Θ. Σουσούδη. Από το 2019 μέχρι σήμερα βασικοί πολιτικοί στυλοβάτες του Θ. Σουσούδη είναι ο Γ. Καπάκης και η ομάδα του - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφ...
Του Ελευθερίου Μπάλλα Δικηγόρου, Πρόεδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023    (Δημοτικό Συμβούλιο, 26/11/17. Αριστερά ο Λευτέρης Μπάλλας πρόεδρος ΔΣ, δεξιά ο Θεοδόσης Σουσούδης δήμαρχος. Στις 25/11/17 ο τότε δήμαρχος Θ. Σουσούδης έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, με την ανεξαρτητοποίηση του Χ. Βουραζέρη και την αποστασιοποίηση του Ε. Μπάλλα. Βλέπε άρθρο "Όταν η πλειοψηφία γίνεται μειοψηφία και αρνείται να το παραδεχτεί!!!" Παρέμεινε μειοψηφικός δήμαρχος μέχρι το 2019. Σήμερα ο τότε δήμαρχος Θ. Σουσούδης πελαγοδρομεί στην αντιπολίτευση επιχειρώντας με απίστευτα επιχειρήματα να μπλοκάρει χρηματοδοτήσεις και έργα πολλών εκατομμυρίων. Και ο πρόεδρος του ΔΣ Ε. Μπάλλας του απαντά σε όσα απίθανα και απερίσκεπτα ισχυρίζεται -ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ: Ανακατασκευή ε...
  Ο κυκλικός κόμβος της εισόδου στον Όρμο Κορθίου όπως είναι σήμερα ημικατεστραμμένος. Θα ανακατασκευαστεί πλήρως. Οι εργασίες ξεκινούν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Το έργο στο Κόρθι είναι μέρος συνολικού έργου αξίας 800.000 ευρώ για όλο το νησί, που χρηματοδότησε το υπουργείο Υποδομών το 2021. Η χρηματοδότηση έγινε δυνατή μετά από μελέτη που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου. Το έργο ανέλαβε μετά από διαδικασία νόμιμης διαπραγμάτευσης εργολάβος των Αθηνών και την υπεργολαβία πήρε ο Μ. Βαλμάς. Τα έργα της μελέτης έχουν ήδη προχωρήσει. Ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2022 με την ολοκλήρωση του δρόμου της Παναχράντου. μετά με το τοιχίο στο παραλιακό μέτωπο στο Μπατσι και την αποκατάσταση σκαλοπατιών στο Απροβάτου. Και συνεχίζονται με τον κόμβο του Κορθίου. Ακολουθεί σ'υμφωνα με την τεχνική υπηρεσία η κατασκευή μεγάλου τεχνικού έργου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον Άνω Σταθμό στις Στενιές στο αμέσως επόμενο διάστημα.)   Η αθλία αυτή κατάσταση του οδοστρώματος στο Κόρθι δεν ενόχλησε τους διοικούντες τον Δήμο Άνδρου επί 5ετία. Ήρθε η ώρα να ανακατασκευαστεί ο δρόμος. Όσοι "σκούζουν" σήμερα για το έργα είναι οι ίδιοι που σιώπησαν όταν διοικούσαν και δεν έκαναν τότε έργα... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ  ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ Ι.Χ ΛΟΓΩ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ Λόγω εργασιών επισκευής του οδοστρώματος, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και για διάστημα δώδεκα ημερών έως και Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023, θα διακόπτεται πλήρως η διέλευση των Ι.Χ. κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως τις 17.00μ.μ., στην δημοτική οδό στην είσοδο του Όρμου Κορθίου, από την οικία κας Ζερτοπούλη Μαρίας έως και τον κυκλικό κόμβο από το κατάστημα «Centro» έως έμπροσθεν του Αγροτικού συνεταιρισμού και του ξενοδοχείου κ. Μάνεση,  στην παραλιακή οδό του Όρμου Κορθίου. Άλλη μια φωτογραφία των περίπου 400 μέτρων διαλυμένου δρόμου που υπάρχει σε αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα της ανακατασκευής. Με την ευκαιρία θα επιδιορθωθούν και οι δρόμοι γύρω από το Πνευματικό Κέντρο Κορθίου όπως είπε η τεχνική υπηρεσία. Λόγω των εργασιών, παρακαλούμε:  Ν’ απομακρύνετε πριν από την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 όλα τα σταθμευμένα οχήματα από την περιοχή, για τη διευκόλυνση των εργασιών.  Κατά τις ώρες των εργασιών, να χρησιμοποιείτε εναλλακτικά τα εξής οδικά δίκτυα:  α) την επαρχιακή οδό από Σταυροπέδα, για την Χώρα Άνδρου, β) μέσω των κάθετων οδών του Όρμου Κορθίου (από στενό Super market προς Άγιο Νικόλαο και παραλιακή οδό) και γ) δια μέσου της χωμάτινης οδού Αϊπάτια – Αλαμανιά – Χώνες.  Συνιστάται η προσεκτική διέλευση των πεζών καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.  ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ  
Η δίκη για το Μάτι...
Τάκης Θεοδωρόπουλος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 20.01.2023 • 20:59   (Φωτογραφία από το βράδυ της μοιραίας 23ης Ιουλίου 2018 στο "συντονιστικό" της πυροσβεστικής. Οι "συντονίζοντες" την καταστροφή: ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο τότε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης. Αυτοί "συντόνιζαν" την επιχείρηση. Αλήθεια τι συντόνιζαν; Μια "τοπικής και μικρής έντασης" φωτιά!!!. Έτσι την κατέγραψε ο τότε υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης! - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Η Τσατσομοίρου, ο Γιαννίσης κα...
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΙΣΗ Αντιδημάρχου Άνδρου - π. Δημάρχου Άνδρου   Δεν αντέχει τον πολιτικό διάλογο η ομάδα Σουσούδη Ακόμη και τον εαυτό της ξεπέρασε η αντιπολίτευση του κ. Θ. Σουσούδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουάριου 2023. Η κυρία Αθηνά Τσατσομοίρου εξέχων μέλος της παράταξης Σουσούδη και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε στο σημείο να με παρομοιάσει με τον Χίτλερ!!!