ΑΝΔΡΟΣ: Τι συζήτησε και τι απο...
  Η 7μελής Επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο και ο πρόεδρος της σε συνεδρίαση. Παρών και ο δήμαρχος. Μιλά ο κ. Μαβής που χτες σχεδόν μονοπώλησε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης.
Στην Βουλή με ερώτηση Ν. Σαντο...
  Διαστάσεις παίρνει το θέμα των δύο δρομολογίων της Fast Ferries και της Golden Star Ferries που δεν έχει υπογράψει κοντά μια εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκης περιπλέκοντας εντελώς όλα τα δρομολόγια των Κυκλάδων. Ήδη, η Golden Star Ferries πάγωσε την δρομολόγηση των δύο Superferry για την ώρα, ενώ η Fast Ferries αναμένει εδώ και μια εβδομάδα την απόφαση που εγκρίθηκε, αλλά δεν υπογράφτηκε!!! 
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Διγλωσσία, λα...
  Ευκρινώς αποτυπώνονται οι εγκεκριμένες ανεμογεννήτριες από την ΡΑΕ και τους ΟΤΑ Άνδρου - από 12ετίας. Μόνο ο κ. Καπάκης - επί 6ετία δημοτικός σύμβουλος και επί 3ετία ΓΓ του ΥΠΕΣ - δεν μπόρεσε να μάθει και περιμένει να του πούνε πόσες και που προγραμματίζονται!!! Όπως βλέπουμε οι εγκεκριμένες είναι σε Βορρά και Νότο. Με ανοιχτό πράσινο είναι 33 ανεμογεννήτριες του Κοπελούζου στην Κεντρική Άνδρο. Πάνω από το Γαύριο! Πάνω από το Μπατσί. Και πάνω από τα Άχλα. Για τις οποίες τόσα έχουμε γράψει εναντίον τους πολλές φορές, αλλά ο κ. Καπάκης που περιλούζει δεν έχει πάρει είδηση κατά δική του ομολογία στο παρακάτω βίντεο! Ο παραπάνω χάρτης έχει δημοσιευθεί στο Εν Άνδρω 5-6 φορές. Πως και δεν το είδε ο ελάσσων της αντιπολίτευσης;
Μιχάλης Σακέλλης: «Τα δύο δρομ...
 Ο Μιχάλης Σακέλλης πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχιερήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας... Μιλάμε με τον πάντα ευγενικό και προσηνή πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλη Σακέλλη. Πρόσωπο με ιδιαίτερο κύρος το οποίο επιβεβαιώνει με τον τρόπο του κάθε φορά που μιλάμε μαζί του.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1: Δημοτικό Συμβούλ...
31 θέματα, πολλά διαδικαστικά και ορισμένα ουσιαστικά στο προσεχές συμβούλιο το Σάββατο 25/1 στις 15;30. Κι επειδή εμείς δεν είμαστε σάιτ ξερών ανακοινώσεων, αλλά σάιτ που ξέρουμε τα θέματα και θέτουμε και την ατζέντα λόγω της ποιότητας και της δυναμικότητας μας ας θέσουμε την ατζέντα ακόμα μια φορά στα θέματα με τον τρόπο που ξέρουμε. Ξεχωρίζουμε πέντε εξ αυτών. 
GOLDEN STAR FERRIES: Ανακόλουθ...
                           Με μια ακόμα αναλυτική ανακοίνωση της η Golden Star Ferries παρεμβαίνει ακόμα ια φορά σε έναν υπουργό που είπε «υπέγραψε» δρομολόγια την Παρασκευή 17/1 σύμφωνα με δελτίο τύπου του και την Δευτέρα δήλωναν στο υπουργείο του πως τα "δρομολόγια θα υπογραφούν αύριο"! Και σήμερα Τρίτη δηλώνουν πάλι πως τα δρομολόγια θα «υπογραφούν αύριο Τετάρτη»!
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Απάντηση σε ψευδ...
  Η ομάδα του κ. Καπάκη στο ΔΣ της Άνδρου. Οι κ. Καπάκης και Αδάμης, που εικονίζονται στη φωτογραφία - αν και απόντες από την Άνδρο για χρόνια - περίμεναν πως με τα όσα έλεγαν θα κέρδιζαν τις εκλογές! Περιορίστηκαν στο 17%. Έκτοτε έχουν πάρει θέση διαρκούς επίθεσης. Θεωρούν πως κάνουν αντιπολίτευση. Πρακτικά αυτοπεριορίζονται σε μια μικρή ομάδα αδιάκοπης διαμαρτυρίας κατά πάντων.
Προφητεία πολέμου…...
Βουρκωτή, χωριό λογοτεχνών. Χαμένη πάνω στα βουνά και στην ομίχλη. Τελευταίος σταθμός πριν το Πέταλο και την Κουβάρα. Χωριό με βαθιά αίσθηση στον χρόνο και στην ιστορία. Και ανθρώπους ψυχανεμισμένους στα δύσκολα των καιρών... (φωτ. αρχείο Εν Άνδρω). Την ανδριώτισα λογοτέχνιδα Ιουλία Ζαννάκη από την Βουρκωτή την έχετε γνωρίσει αρκετά καλά μέσα από τις λογοτεχνικές και ναυτικές στήλες του Εν Άνδρω. Μαζί με τον Βασίλη Μαλταμπέ, επίσης από την Βουρκωτή, αποτελούν ένα λογοτεχνικό δίδυμο του ξεχασμένου κι όμορφου ορεινού χωριού που έφτασε μέχρι εμάς από διαφορετικούς δρόμους.
Επιστολές διαμαρτυρίας Επάρχου...
Τα πλοία της Golden Star και της Fast Ferries στο Γαύριο (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Επαρχείο Άνδρου Άνδρος, 18 Ιανουαρίου 2020