Αρνητικά τα τεστ στους εργαζόμενους στα λύκεια της Άνδρου. Ανακοινώσεις για το AstraZeneca. Aναφορά για Άνδρο, Κυκλάδες, Ελλάδα...

 

Δεν ανακοινώθηκε κρούσμα σήμερα στην Άνδρο και στις Κυκλάδες!!! Στην τακτική ενημέρωση μας για την Άνδρο τώρα: έγιναν χτες Κυριακή 11/4 rapid test σε όλους τους εργαζόμενους (καθαρίστριες κλπ) στα λύκεια του νησιού από τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Άνδρου με μέριμνα του Δήμου Άνδρου. Πραγματοποιήθηκαν 25 τεστ όλα αρνητικά.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών στο νησί συνεχίζεται κανονικά και τις καθημερινές έρχονται πλήρη πακέτα εμβολίων, ενώ στο Κέντρο Υγείας εργάζονται συνεχώς οι γραμμές εμβολιασμού. Οι εμβολιασμένοι έστω και με μια δόση ξεπέρασαν τους 1.500 στην Άνδρο.

Τώρα σε πανελλήνιο επίπεδο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.606 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες. Παράλληλα, ανακοίνωσε 781 διασωληνωμένους και 76 θανάτους. Στις 539 καταγράφηκαν οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Το πιο σημαντικό μέρος των σημερινών ανακοινώσεων ήταν σχετικά με τους εμβολιασμούς από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τα 2.000.000 οι εμβολιασμένοι με την μια ή με τις δύο δόσεις των εμβολίου. Ενώ φτάνει στην Ελλάδα και το μονοδοσικό εμβόλιο της Jonhson.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών δύο στο εκατομμύριο είναι οι πιθανότητες θανάτου από τυχόν θρόμβωση-θρομβοπενία λόγω του εμβολίου της AstraZeneca.
Αναλυτικά η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνει πως:
-Έχουν καταγραφεί πολύ σπάνιες περιπτώσεις με θρομβοπενία και συγκεκριμένα 19 περιπτώσεις.
-Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό.

-Φαίνεται να είναι ιδιοσυστασική αντίδραση από το εμβόλιο
Ο ΠΟΥ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρενέργεια αυτή αποτελεί πολύ σπάνιες περιπτώσεις με θρομβοπενία.
Δεν έχουμε περιπτώσεις εκδηλώσεων παρενεργειών μετά τη δεύτερη δόση.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet