Ήρθε εντολή μαζικού εμβολιασμού της Άνδρου! Αναζητείται τρόπος να γίνουν τα εμβόλια...

 

Εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Στα πλαίσια του εμβολιασμού όλων των κατοίκων των νησιών που έχουν πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους το απόβραδο της Τρίτης 13 Απριλίου 2021 έφτασε κυβερνητική εντολή στον Δήμο Άνδρου και στο Κέντρο Υγείας Άνδρου για μαζικό εμβολιασμό. Τον μαζικό εμβολιασμό είχε ζητήσει και ο δήμαρχος Άνδρου από το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ήρθε λοιπόν η εντολή το απόβραδο της 13ης Απριλίου. Όσοι θέλουν θα μπορούν να ζητούν να εμβολιαστούν. Το νέο είναι ευχάριστο μιας και μέσα από τον εμβολιασμό το νησί θα αποκτήσει ανοσία και θα μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα στην τουριστική περίοδο που αναμένεται να ανοίξει μέσα Μαΐου.

Κι εδώ τελειώνουν τα ευχάριστα κι αρχίζουν τα δύσκολα! Πως και με ποιο σύστημα θα οργανωθούν οι μαζικοί εμβολιασμοί από τον Δήμο Άνδρου; Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο. Πως θα ανοίξουν κατάλογοι και πως αυτοί που θέλουν θα εγγραφούν; Έχει ο Δήμος Άνδρου τη δυνατότητα να στήσει έναν τέτοιο μηχανισμό; Και ποιος έχει την τεχνογνωσία του στησίματος του; Το πως θα οργανωθεί ένα τέτοιο πρωτόγνωρο εγχείρημα μένει να αποφασιστεί. Ήδη ο δήμαρχος Άνδρου συγκαλεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου σύσκεψη για να δουν οι αρμόδιοι πως μπορεί να συντονιστεί ένα τέτοιο εγχείρημα και οι χιλιάδες διαμένοντες στην Άνδρο αυτή την δύσκολη περίοδο θα εγγραφούν σε καταλόγους. 

Από τους εμβολιασμούς του Κέντρου Υγείας στο Γηροκομείο Άνδρου.

Και κάπου εδώ τελειώνουν και τα δύσκολα και αρχίζουν τα πάρα πολύ δύσκολα!!! Πως και που θα γίνουν οι εμβολιασμοί των χιλιάδων κατοίκων της Άνδρου; Οι δύο γραμμές εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Άνδρου δουλεύουν ασταμάτητα επί 8ώρου-10ώρου βάσεως 5-6 μέρες την εβδομάδα. Από την ώρα που άρχισε να υπάρχει επάρκεια εμβολίων εμβολιάζουν περίπου 78 ανθρώπους την μέρα. Εδώ και ενάμιση μήνα έχουν εμβολιάσει πλέον των 1.500 κατοίκων. Όμως και οι δύο γραμμές έχουν προγραμματισμένα πρώτα και δεύτερα ραντεβού (δύο χρειάζονται για το εμβόλιο της Pfizer που γίνεται στο νησί) μέχρι και τον Μάιο.

Περιορισμένος ο αριθμός των ιατρών και νοσηλευτών που εμβολιάζουν στην Άνδρο. Δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς ρεπό και άδειες εδώ και ένα χρόνο. Και τώρα αναμένεται να πιεστούν ακόμα περισσότερο.

Πως ακριβώς λοιπόν θα εμβολιάσουν οι 6-7 άνθρωποι του Κέντρου Υγείας όλους όσους δηλώσουν πως θέλουν να εμβολιαστούν όταν ανοίξουν οι πλατφόρμες εμβολιασμού για τους κάτω των 60 ετών τις επόμενες μέρες; Πρακτικά δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές για ένα τέτοιο εγχείρημα στον χρόνο που απομένει μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει πως για να γίνει πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα εμβολιασμού της Άνδρου με νοσηλευτές και γιατρούς. Πως θα γίνει όμως κάτι τέτοιο;

Και για το θέμα της οργάνωσης των καταλόγων από τον Δήμο Άνδρου και το θέμα του πως θα μεθοδευτεί ένας τέτοιος μαζικός εμβολιασμός από το Κέντρο Υγείας Άνδρου αναμένονται εντός της μέρας να υπάρξουν τα ανάλογα ερωτήματα και οι ανάλογες απαντήσεις των αρμοδίων και από το υπουργείο Υγείας και από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με αυτά τα δεδομένα αναμένουμε τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, αλλά και τις εξελίξεις από τις συσκέψεις σε τοπικό επίπεδο, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα για να δούμε τι αυτές θα προδιαγράψουν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στο Σουσουδη που έστειλε την σχετική επιστολή! Όσο για τα πρακτικά θέματα, είσαι ο τελευταίος που δικαιούται να σχολιάζει. Οι γιατροί και οι υπεύθυνοι των υγειονομικών υπηρεσιών θα βρουν τον τρόπο.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νομίζω πως έχετε δίκιο. Ο πρωθυπουργός - στον οποίο απευθύνθηκε ο κ. Σουσούδης - έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη την επιστολή του συνεργαζόμενου προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια πρώην δημάρχου. Και αμέσως φοβούμενος άνοιξε τις πλατφόρμες σε ΟΛΑ τα νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων.
Όσο για τους γιατρούς αν δεν τους δώσει ο Δήμος Άνδρου καταλόγους με ονόματα αυτών που θα δηλώσουν για το εμβόλιο το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να... περιμένουν στο ακουστικό τους!!!
Συνεχίζουμε να σκάβουμε για περισσότερες πληροφορίες. Όπως μάθαμε με το σκάψιμο σε λίγη ώρα θα βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος Άνδρου για τους καταλόγους και πως θα συνταχθούν. Για ρώτα τον πρώην δήμαρχο μήπως έχει καμία ιδέα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro