Ανέζα Παπαδοπούλου: η μάνα της Μικράς Αγγλίας έφυγε από την ζωή

«Η Ανέζα Παπαδοπούλου, αυτή η σπουδαία καλλιτέχνιδα, έφυγε από τη ζωή… Καλό ταξίδι…». Με τις παραπάνω λέξεις και με την προσθήκη ότι «η Ανέζα υπήρξε χρόνια συνεργάτιδα του ΚΘΒΕ…», ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέριος Πελτέκης, γνωστοποίησε τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας της αγαπημένης ηθοποιού, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2022. Η Ανέζα Παπαδοπούλου γεννήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 1955. Αποφοίτησε από το ΚΘΒΕ και έλαβε μέρος από το 1974 μέχρι σήμερα σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων.

Στον κινηματογράφο διακρίθηκε στον ρόλο της μάνας στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» (2013). Εκεί την γνώρισε και το κοινό της Άνδρου κι από εκεί αγάπησε κι αυτή την Άνδρο κι είχε εκφράσει την επιθυμία να μείνει στο νησί. Δεν πρόλαβε όμως όπως πολλά που κανείς λέει πως θα κάνει και στο τέλος διαπιστώνει πως δεν πρόλαβε από το πέρασμα του στον κόσμο. 

Ξεχώρισε για την εξαιρετική ερμηνεία της στην Μικρά Αγγλία όπου και γράφτηκε πως: "η Αννέζα Παπαδοπούλου, με τη δύναμη που έχει κερδίσει στη θεατρική σκηνή και τρεις από τους πολύ νέους, πολύ φρέσκους πρωταγωνιστές-αποκάλυψη της ταινίας, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Σοφία Κόκκαλη κι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου έφεραν στην οθόνη τη «Μικρά Αγγλία», το μυθιστόρημα της Καρυστιάνη, την ιστορία μιας οικογένειας που ρημάζεται από τη θάλασσα, τον πόλεμο και τον έρωτα, στην Άνδρο του ’30."

Την είδηση μας την έστειλε ο φίλος και συνεργάτης Άγγελος Σφακιανάκης. Τον ευχαριστούμε πολύ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet