Μάτι: 4 χρόνια από την τραγωδία

 

Φωτογραφία το βράδυ της μοιραίας 23ης Ιουλίου 2018 στο "συντονιστικό" της πυροσβεστικής. Ο τότε γγ Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης "συντόνιζε" με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη Τόσκα, τον υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη και τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής. Τι συντόνιζαν; Μια "τοπικής και μικρής έντασης" φωτιά!!!. Έτσι την "είδε" ο κ. Καπάκης κι έτσι την κατέγραψε στις 11:58 της μοιραίας Δευτέρας! Στο Μάτι ήδη μετρούσαν εκατό νεκρούς! Ποιος "συντόνιζε" τι; Και ποιος κορόιδευε ποιον;

Αναδημοσίευση: CNN Greece, 23 Ιουλίου 2022

«Το ελάχιστο χρέος που οφείλουμε στη μνήμη όσων έφυγαν με αδιανόητο βασανιστικό τρόπο και τρόμο στα μάτια είναι να βρεθούμε έστω για ένα λεπτό στη θέση τους εκείνες τις ώρες και να βιώσουμε τον πανικό τους εξαιτίας της απόλυτης έλλειψης κάθε κρατικής βοήθειας και συντονισμού. Να κατανοήσουμε όλοι πως βρήκαν τραγικό θάνατο απροειδοποίητοι, αιφνιδιασμένοι και αβοήθητοι στα αυτοκίνητά τους, στις αυλές τους, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, λίγα μόλις μέτρα από τα σπίτια τους, πώς πνίγηκαν στη θάλασσα παλεύοντας επί ώρες με τα κύματα.

Το ψέμα και η παραπληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας ήταν η δεύτερη δολοφονία τους, τα ηχητικά ντοκουμέντα της προσπάθειας συγκάλυψης με τον ωμό εκβιασμό του κρατικού λειτουργού η τρίτη δολοφονία τους. Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι αφιερωμένη σε εκείνους που η θυσία τους ενεργοποίησε τον αριθμό 112 σώζοντας χιλιάδες ζωές», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους εκπρόσωποι συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και φορέων από τις 5 πυρόπληκτες περιοχές (Νέο Βουτζά, Προβάλινθος, Μάτι, Αμπελούπολη και Κόκκινο Λιμανάκι).

«Οι νεκροί πεθαίνουν, όταν ξεχαστούν… Δεν ήταν πλημμέλημα, δεν ήταν παράλειψη και αμέλεια. Ήταν θανατηφόρος έκθεση, ήταν παράβαση καθήκοντος, ήταν συγκάλυψη, ήταν κακούργημα», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι, εκπρόσωπος των συγγενών θυμάτων.

Στη συνέχεια διαβάστηκε κι εκεί προσκλητήριο νεκρών, όπου μετά την ανάγνωση κάθε ονόματος οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «κακούργημα».

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Γ Καπακης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κατά τη τραγωδία στο ΜΑΤΙ συνεχίζει την πολιτική καριέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Άνδρου.....