ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟΥ: Μοναδικός αγιασμός στον Κάβο Ντόρο...

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ,

Έστω και με καθυστέρηση στέλνω σειρά φωτογραφιών που έβγαλαν οι κάτοικοι της Βόρειας Άνδρου σε έναν μοναδικό αγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήσαμε κάτω από τα ερείπια του ιστορικού βενετικού κάστρου του Μακροταντάλου που δεσπόζει στον Κάβο Ντόρο. Αξίζει τον κόπο να πληροφορηθούν οι ανδριώτες τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής μας γιόρτασαν τα Θεοφάνια.

Ως εφημέριος Φελλού και Μακροταντάλου μαζί με περίπου 70 κατοίκους της περιοχής λειτουργήσαμε στο εξωκλήσι της Παναγίας της Πυργιώτισας, που απέχει ελάχιστα από τα ερείπια του βενετικού κάστρου, στην παραλία του Πύργου και μετά αγιάσαμε τα νερά του Κάβου Ντόρου με τρόπο ξεχωριστό.

Αναλυτικά, επιβιβάστηκα σε ένα φουσκωτό και με τιμονιέρη έναν κάτοικο κάναμε τρεις συμβολικούς γύρους στον μικρό κολπίσκο κάτω από τον Πύργο. 

Στη συνέχεια τέσσερις νέοι βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό που έριξα στα νερά του Κάβο Ντόρου.

Οι δεκάδες κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί αποθανάτιζαν τις στιγμές μέσα σε κλίμα ευφρόσυνης συγκίνησης. Βοηθούσης και της ολόλαμπρης μέρας η τελετή ολοκληρώθηκε αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και ξεχωριστές εικόνες σε όλους. Οι φωτογραφίες που συνέλεξα από τους κατοίκους και σας αποστέλλω προς δημοσίευση αποτυπώνουν κάτι από την ξεχωριστή αυτή τελετή και στέλνουν μήνυμα σε όλη την Άνδρο πως "είμαστε κι εμείς εδώ" και τιμούμε την μέρα και τη ναυτικά παράδοση του νησιού μας με τρόπο μοναδικό.

Ευχαριστώ πολύ

Πατήρ Παναγιώτης Μανιδάκης

Εφημέριος Φελλού και Μακροταντάλλου. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet