ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ: Color Party στο Κόρθι, συναυλία και κυνήγι θησαυρού στη Χώρα!...

ΚΟΡΘΙ - COLOR PARTY 

Μετά δύο χρόνια αποκλεισμού από τις αποκριάτικες γιορτές οι χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι της Άνδρου ξεχύθηκαν στους δρόμους να γιορτάσουν στις αποκριάτικες γιορτές που ξεκίνησαν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Κόρθι (μεσημέρι) και στην Χώρα (βράδυ) και συνεχίζουν την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου με τα δύο με μεγάλα καρναβάλια.

Να ξεκινήσουμε την περιγραφή από το Κόρθι. Φίλη που ερχόταν από Κόρθι στη Χώρα γιατί ήταν προσκεκλημένη σε γεύμα στα Αποίκια εξηγούσε στους συνδετυμόνες πως έμεινε έκπληκτη από τα δεκάδες αυτοκίνητα που συνάντησε στον επαρχιακό δρόμο Κορθίου-Χώρας που πήγαιναν στον Όρμο. Φίλοι που συμμετείχαν στο "Έγχρωμο Πάρτι" (Color Party) του Όρμου μιλούσαν για περίπου 500 άτομα σε ένα ξέφρενο πανηγύρι χρωμάτων και μασκαρέματος.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η επιτροπή καρναβαλιού του 33ου Καρναβαλιού Κόρθίου είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση πως τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο ατέλειωτο υπαίθριο πάρτι που έγινε στην πλατεία του Όρμου ήταν βιολογικά και έβγαιναν από τα ρούχα εύκολα με ένα απλό πλύσιμο. Φανταζόμαστε τα πλυντήρια να δουλεύουν φουλ στο Κόρθι και σε άλλα μέρη της Άνδρου τις επόμενες μέρες γιατί έπεσε πολύ χρώμα με πολύ κέφι στο Κόρθι την παραμονή της Αποκριάς....  

 

ΧΩΡΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ 

Στη Χώρα το πρόγραμμα χάρη σε μερακλήδες καρναβαλιστές της επιτροπής καρναβαλιού οι εκδηλώσεις άπλωσαν σε όλη τη μέρα, αλλά κορυφώθηκαν με την συναυλία της Αλμέντα και του Νεκτάριου Βασιλείου το βράδυ στην πλατεία Καΐρη. Κόσμος πολύς κι εδώ προσήλθε να γιορτάσει μετά δύο χρόνια αποκλεισμού λόγω του covid-19. Από τους μεγαλύτερους μέχρι τα παιδιά γιόρτασαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. 

Οι διοργανωτές μίλησαν για πολύ πάνω από 500 άνθρώπους στη συναυλία και στα γύρω μαγαζιά της πλατείας που άνοιξαν μετά από πολύ καιρό τα περισσότερα δίνοντας χρώμα γιορτινό στη βραδιά. Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της κίνησης που υπήρξε αν και ο καιρός είχε μια σχετική ψύχρα. Όμως ήταν τόσο το κέφι και η διάθεση του κόσμου που είχε έρθει στην Άνδρο από Ραφήνα και των κατοίκων να βγουν επιτέλους από τα σπίτια που η ψύχρα της βραδιάς δεν εμπόδισε την έξοδο.

Και αν καθισμένοι στα μαγαζιά ήταν πολλοί, πολύ περισσότεροι ήταν οι όρθιοι που παρακολουθούσαν τη συναυλία.

Μια συναυλία που εκτός από ήχους είχε και χρώμα με τα φωτορυθμικά που κύκλωσαν την πλατεία και τους επισκέπτες σε ένα μεγάλο πολύχρωμο πάρτι. Χωρίς πλυντήρια την επόμενη - όπως στο Κόρθι - αλλά και χωρίς τις τρελές στιγμές που υπήρξαν εκεί.  

Ολοκληρώνοντας αυτό το μικρό φωτορεπορτάζ να τονίσουμε πως η Άνδρος και είχε κόσμο στα καράβια και είχε κόσμο στα προεόρτια των δύο καρναβαλιών. Κάτι που αποδεικνύει την επιτυχία των δύο καρναβαλιών του νησιού. Η όποία επιτυχία αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακής 26 Φεβρουαρίου με τα δύο μεγάλα καρναβάλια στο Κόρθι και στην Χώρα.

ΧΩΡΑ - ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Η φίλη Δήμητρα Κοραχάη έστειλε - με λίγη χρονοκαθυστέρηση - φωτογραφίες από το παιχνίδι του Θησαυρού που διοργανώθηκε στη Χώρα το Σάββατο το μεσημέρι 25 Φεβρουαρίου.  

Τις δημοσιεύουμε ως επίλογο των χτεσινών εκδηλώσεων και την ευχαριστούμε θερμά. Όπως θερμά πρέπει να ευχαριστήσουν όλοι την ομάδα που το διοργάνωσε. 

Και έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να τρέξουν στο κέντρο της Χώρας για να βρουν τον θησαυρό. Καλές Απόκριες σε όλους.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet