Η Άνδρος της Ζωής έριξε «λευκή πετσέτα», αποδοκίμασε βαρύτατα δημοτικό της σύμβουλο και… βάρεσε διάλυση! Μερικά επίκαιρα ερωτήματα...

Η Άνδρος της Ζωής τους 25/1/2020. Με την απλή αναλογική κατάφερε το 2019 και κέρδισε τους τέσσερις εικονιζόμενους συμβούλους. Tο 2023 η παράταξη αποσύρεται καταγγέλλοντας τους "πολιτικάντιδες" και το "σύστημα"! Επιπλέον καταγγέλλουν βαρύτατα δημοτικό τους σύμβουλο!!! 

Αναγνώστης έστειλε ένα ενδιαφέρον κείμενο «αποχαιρετισμού στα όπλα» της Άνδρος της Ζωής τους. Επειδή βρήκαμε μερικές παραγράφους - του σχοινοτενούς κειμένου της παράταξης - αξιοπερίεργες κρίναμε σκόπιμο να τις αναδημοσιεύσουμε μαζί με κάποια ερωτήματα μας.

  1. ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΚΑΠΑΚΗΣ

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα όπου στις επόμενες εκλογές εκτός απροόπτου φαίνεται να αντιπαρατεθούν δύο συνδυασμοί, του νυν δημάρχου και του προηγούμενου με ανακυκλούμενους στις θέσεις κλειδιά, τους ίδιους πρωταγωνιστές – παράγοντες….

Σε όλη αυτή τη διάρκεια η Άνδρος της Ζωής μας τίμησε τις αξίες της έμεινε σταθερή και αξιόπιστη και έγινε αποδεκτή από όλη την ανδριώτικη κοινωνία, ανεξάρτητα αν συμφωνούσε η διαφωνούσε κάποιος μαζί της, πολύ δε περισσότερο αν την ψήφιζε.»

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Αποδεικνύεται - όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό - πως η Άνδρος της Ζωής τους έχει πετάξει «λευκή πετσέτα». Το αξιοπερίεργο όμως είναι - όπως γράφουν οι ίδιοι - ότι η Άνδρος της Ζωής τους έφτασε στη διάλυση αν και «ήταν σταθερή και αξιόπιστη και έγινε αποδεκτή από όλη την ανδριώτικη κοινωνία»!

Πως όμως έγινε τελικά και μια παράταξη «σταθερή, αξιόπιστη και αποδεκτή από όλη την κοινωνία της Άνδρου» και δεν βρήκαν μερικούς ανθρώπους για να κατεβάσει συνδυασμό! Όπως εξηγούν "αυτοκριτικά" τους φταίει... η ενισχυμένη αναλογική (!) και... το «σύστημα»!!! Περίεργο αυτοί να εμμένουν σε ένα εκλογικό σύστημα που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός προσφάτως και μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ που το ψήφισε. Για το "σύστημα" που επικαλούνται δεν σχολιάζουμε. 

Φανταστείτε όμως που θα κατέληγε αυτή η παράταξη αν δεν ήταν "τόσο σταθερή κι αξιόπιστη" και αν δεν γινόταν "τόσο αποδεκτή από όλη την ανδριώτικη κοινωνία"

Θα τους βρίσκαμε στην Τήνο ή στην Αμοργό!!!

  1. ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΚΑΠΑΚΗΣ

«Ο πρώην δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης… αποδέχεται και προβάλλει σαν στέλεχος εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας, χωρίς να έχει παραιτηθεί, όπως θα όφειλε και να παραδώσει τη θέση του στην παράταξη από την οποία εκλέχτηκε, χωρίς καν να ανεξαρτητοποιηθεί, πολύ δε περισσότερο χωρίς να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη στάση στους ψηφοφόρους από τους οποίους ζητά να τον ξαναψηφίσουν. Για να τιμήσει τι;  τη μετριότητα, την αφωνία,  την ανικανότητα ή την ασπόνδυλη στάση του;»

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Ποιον άραγε δημοτικό σύμβουλο τους οι της παράταξης Άνδρος της Ζωής χαρακτηρίζουν τόσο βαριά; Ποιον αποκαλούν μέτριο, άφωνο, ανίκανο και ασπόνδυλο; Ποιος εξελέγη με την παράταξη Καπάκη και χωρίς να παραιτηθεί, χωρίς να ανεξαρτητοποιηθεί, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους έγινε «μεταγραφή» του στα μουλωχτά στην παράταξη Σουσούδη; Γίνονται τέτοια πράματα μεταξύ παρατάξεων που ομνύουν τόσα χρόνια στην πολιτική ηθική;  

Αλήθεια πότε πήραν είδηση στην Άνδρο της Ζωής τους ότι είχαν στις τάξεις τους και τίμησαν και ως δημοτικό σύμβουλο έναν μέτριο, έναν άφωνο, έναν ανίκανο, έναν ασπόνδυλο; Και γιατί ο κ. Καπάκης δεν αναφέρει το όνομα του; Τι φοβάται; Μήπως τον κρατάει το στέλεχος αυτό από κάπου; Ή μήπως κρατάει αυτός κάποια πισινή; Άγνωστες οι βουλές των κυρίων…

Εμείς ψάχνοντας τις προάλλες τον κατάλογο των υποψηφίων του κ. Σουσούδη επισημάναμε απλώς σε σχόλιο μας μια «σιωπηλή μεταγραφή» που ΔΕΝ παραιτήθηκε, ΔΕΝ ανεξαρτητοποιήθηκε, ΔΕΝ εξήγησε γιατί έφυγε «σιωπηλά» από τη μια παράταξη στην άλλη. Ο λόγος για τον εξ Αθηνών λογιστή και δημοτικό σύμβουλο Άνδρου Σπύρο Τσαούση. Άραγε αυτόν εννοεί και ο κ. Καπάκης χρεώνοντας του τόσο σκληρούς χαρακτηρισμούς;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet