Ανδριακός: ένα νησί-μια ομάδα, που εκπέμπουν SOS

Του Άρη Διαπούλη

Αντιπροέδρου Ανδριακού Ο.Φ.

Tο 2017 ήταν αναμφίβολα μία από τις πιο περίεργες χρονιές του Ανδριακού Ο.Φ. Είχε παρθεί μια απόφαση από την προηγούμενη διοίκηση, πολύ πριν την αποχώρησή της, να διαλύσει το τμήμα του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου ελλείψει οικονομικών πόρων. Το Δεκέμβριο του 2016 η σκυτάλη δόθηκε σε μια εντελώς νέα Διοίκηση χωρίς εμπειρία, αλλά με όρεξη για δουλειά.  Η οικονομική κρίση και η αποδιοργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος οδήγησε τη νέα Διοίκηση υπό την προεδρεία του Γιώργου Γαρύφαλλου να δημιουργήσει Ακαδημίες για πρώτη φορά στην Ιστορία του Συλλόγου.

Η απόφαση αυτή ήταν κομβικό σημείο, για την αναγέννηση και τη συνέχεια της ιστορικής Ομάδας του Ανδριακού. Να σημειώσουμε ότι ο Ανδριακός είναι το μόνο ενεργό Σωματείο στο Νησί που ασχολείται  με το Ποδόσφαιρο και το Στίβο. (Ο Αστέρας Κορθίου και η Υδρούσα είναι πλέον ανενεργά Σωματεία).

Το ποδόσφαιρο

Συνεπώς υπήρχε  ηθική υποχρέωση της Διοίκησης να δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά της  Άνδρου να αθληθούν.  Έπρεπε από την αρχή να στηθούν οι Ακαδημίες χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία.  Για αυτό το σκοπό ο Σύλλογος  ήρθε σε συμφωνία με δύο νέους αξιόλογους  προπονητές: τον Δημοσθένη Μαγουλά και τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, προκειμένου να συσταθούν 3 Ομάδες.  Η junior (αφορά ηλικίες < 10 ετών), η Κ-14 (από 10 εώς 14 ετών) και η Κ-18(από 14 εως 18 ετών). Ύστερα από συντονισμένες  προσπάθειες της Διοίκησης έγινε η εγγραφή πολλών νέων αθλητών.

Στο δυναμικό του Ανδριακού έως τώρα εντάσσονται 60 μικροί ποδοσφαιριστές από ηλικίες 8- 18 ετών. Θεωρώντας τον Ανδριακό  ως την ομάδα όλου του Νησιού αποφασίστηκε κάτι πρωτοποριακό. Οι προπονήσεις να γίνονται εναλλάξ μεταξύ Χώρας - Κορθίου - Μπατσίου. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται και η καθολικότητα του  Σωματείου πάνω στην Άνδρο.

Ήδη η Κ-14 και η Κ-18 μετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων με αξιόλογη παρουσία. Η φιλοσοφία  του Συλλόγου είναι η προώθηση του αθλητισμού στη νεολαία του τόπου μας, η Θέληση για μάθηση και προπόνηση, το fair play, ο σεβασμός σε συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, διαιτητές, θεατές-γονείς.

 Μέσα από αυτή την διεργασία ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε και την μελλοντική Ανδρική Ομάδα την επομένη τριετία, που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος. Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι η συμμετοχή των ακαδημιών σε μεγάλα τουρνουά ποδόσφαιρου. Ήδη εξετάζεται η Συμμέτοχη  το Θουκυδίδειο Πρωτάθλημα ποδόσφαιρου, καθώς και η Διεξαγωγή Τουρνουά ποδόσφαιρου με σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Ο κλασικός αθλητισμός

Όσον αφορά το τμήμα του κλασσικού αθλητισμού  Συνεχίστηκε η ίδια επιτυχημένη  φιλοσοφία με την προηγούμενη Διοίκηση υπό την καθοδήγηση του προπονητή Δημήτρη Τσορτανίδη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διαρκής αύξηση των   αθλητών.

Η ομάδα Στίβου πέραν του αγωνιστικού της τμήματος έχει ενσωματώσει και παιδιά κατηγορίας  junior. συμμετοχή σε διασυλλογικά, πανελλήνια, παγκυκλαδικά και αιγαιοπελαγίτικα πρωταθλήματα είναι συνεχής με σημαντικές διακρίσεις. Η αγωνιστική ομάδα συγκαταλέγεται μέσα στις 4 καλύτερες των Κυκλάδων, ενώ ανταγωνίζεται ισάξια με μεγάλα  Σωματεία της Αττικής (Γ.Α.Σ Χολαργού, Πανελλήνιος, Α.Ο Κηφισιάς και Α.Ο Κερατσινίου).

 

 Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια επιπλέον ομάδα στο τμήμα Στίβου «Δρομείς  Ανδριακού»  η όποια ασχολείται με τα μυστικά του τρεξίματος και μπορούν να συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας. Στόχος του τμήματος είναι η συμμέτοχη και εκπροσώπηση του νησιού σε Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου και Ορεινούς Αγώνες σε όλη την Ελλάδα.

Ένα γήπεδο υπό κατάρρευση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος είναι αυτό του γηπέδου. Δυστυχώς το άλλοτε αξιοζήλευτο στολίδι του νησιού βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η αδιαφορία των έκαστε Δημοτικών Αρχών, έχει ως αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του γηπέδου να βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Ειδικότερα τα τελευταία 2 χρόνια ο φωτισμός του σχεδόν δεν δουλεύει και παρά τις εκκλήσεις του συλλόγου οι πυλώνες βρίσκονται είτε σε αθλία κατάσταση είτε ημιτελείς. Προπονήσεις και αγώνες μετά την δύση του ηλίου δεν γίνονται πλέον. Το αγωνιστικό τερέν (ταρτάν) σε πολλά σημεία είναι σκασμένο, παραμορφωμένο, φουσκωμένο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας.

Φρεάτια είναι φραγμένα, τα καθίσματα σπασμένα και φθαρμένα. Το αντλιοστάσιο για πότισμα και απομάκρυνση υδάτων υπολειτουργεί. Το λίπασμα για την συντήρηση του χορταριού δεν επαρκεί. Δεν υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών αγώνων στίβου και τουρνουά ποδόσφαιρου  στερώντας τα  από την τοπική κοινωνία. 

Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός ο Σύλλογος με τους σχεδόν 100 εν ενεργεία αθλητές είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης πόρων. Δυστυχώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που βοηθάνε οικονομικά ένα Σωματείο το οποίο αποτελεί διέξοδο για όλα τα παιδιά από τη ζοφερή πραγματικότητα του μικρού μας τόπου.

Θεωρούμε ότι η ομάδα των «Εφοπλιστών » όπως μας αποκαλούνε πρέπει να στηριχτεί αναλόγως από όλους διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα οδηγηθεί στη διάλυση. Τέλος, ε'ιναι βέβαιο πως το γήπεδο σε δύο χρόνια δεν θα μπορεί να χρησιμοιηθεί καθόλου. Ήδη χρησιμοποιούμε το μισό γήπεδο γιατί το άλλο μισό είναι κατεστραμενο. Αν, λοιπόν, δεν γίνει κάτι το γήπεδο τέλειωσε. Και μαζί του και ο Ανδριακός. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ". ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ.

(α) ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ.

Χώρα Άνδρου, 06/06/2016

ΕΔΡΑ: Δημοτικό Στάδιο Χώρας Άνδρου

Χώρα - Άνδρος - Κυκλάδες Τ.Κ. 84500

Τηλ. Προέδρου Νίκου Καλογερά: 6976591505

Τηλ. Γενικού Γραμματέα:

Κωνσταντίνου Σακελλάρη: 22820 23982

                                                                                                     Προς Δήμο Άνδρου

                                                                                          Επιτροπή Δημοτικού Σταδίου

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, μέλη της επιτροπής Δημοτικού Σταδίου

Με την παρούσα επιστολή το Δ.Σ. του Ανδριακού Ο.Φ. επιθυμεί  να σας ενημερώσει για πολλοστή φορά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η χρήση του, τόσο για την ποδοσφαιρική ομάδα  όσο και για τα τμήματα στίβου.

Υπάρχουν τρία σοβαρά προβλήματα τα οποία αναφέρονται παρακάτω:

  1. Ο φωτισμός του σταδίου είναι ελλιπέστατος, καθώς λειτουργούν πλέον μόνον οι δύο από τους τέσσερις πυλώνες και σε αυτούς δεν ανάβουν όλες οι λάμπες. Οι άλλοι δύο πυλώνες βρίσκονται στο έδαφος ουσιαστικά κατεστραμμένοι. Εξ αιτίας του ελλιπούς φωτισμού δεν δύναται να διεξαχθούν προπονήσεις και κυρίως αγώνες την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και ιδιαίτερα του μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, οπότε και νυχτώνει πολύ νωρίς.
  2. Το ταρτάν του σταδίου βρίσκεται σε κακή κατάσταση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού για τους αθλητές του στίβου. Ο Κος Δήμαρχος που είναι και ορθοπεδικός είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, τι μπορεί να υποστεί ένας αθλητής που προπονείται ή αγωνίζεται σε προβληματικό ταρτάν.
  3. Στην εξέδρα τα περισσότερα καθίσματα είναι κατεστραμμένα και πολλά από αυτά έχουν σπάσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των θεατών.

Το Δ.Σ. του Ανδριακού Ο.Φ. ζητάει από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Άνδρου, να προχωρήσουν άμεσα στη λύση των παραπάνω προβλημάτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα τμήματα ποδοσφαίρου και στίβου.

Σε περίπτωση που δεν επισκευαστούν οι πυλώνες, η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΦ δεν θα συμμετάσχει στο νέο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς λόγω ελλιπούς φωτισμού θα διακοπούν οι αγώνες σε βάρος της. Αυτό σημαίνει ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ θα επιβάλει χρηματικό πρόστιμο και μηδενισμό.

Συνεπώς το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε και θα πρέπει να δηλωθεί  η ομάδα στο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να λυθεί το θέμα του φωτισμού του γηπέδου. Αν δεν επιδιορθωθούν οι πυλώνες, τότε ο ιστορικός ΑΟΦ (για όσους το αγνοείτε ιδρύθηκε το 1931), δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά της Δημοτικής αρχής Άνδρου, κάτι που θα πληροφορηθούν οι πολυάριθμοι φίλαθλοί μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΑΟΦ, επισκέφτηκε τον Κύριο Δήμαρχο, ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο να λύσει τα λειτουργικά προβλήματα του σταδίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Φθάσαμε στο καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

ΥΓ. Το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου είναι το καλύτερο των Κυκλάδων και το μοναδικό που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα στο νομό μας. Στην προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς του νησιού μας για προώθηση του τουρισμού, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ώστε να προσελκύσει τη διοργάνωση ποδοσφαιρικών τουρνουά και αγώνων στίβου. Η παρουσία αθλητών και όχι μόνο, θα τόνωνε τον τουρισμό στο νησί μας. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει το στάδιο να είναι λειτουργικό.

Με εκτίμηση

(β) ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΡΤΑΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πρώτος πυλώνας φωτισμού έπεσε το 2011 επί Δημαρχίας Γλυνού (Θεολόγου) καθώς και το ταρτάν είχε ηδη αρχίσει να ξεχαρβαλωνει! Η τότε διοίκηση δεν έκανε απολύτως τίποτα! Τα μεγαλα εγκλήματα για την παραμέληση και την απαξίωση του γηπέδου έγιναν επί Δημαρχίας Βαμβουκα ( Θεολόγου) όταν έρεαν πακτωλοί χρημάτων για την συντήρηση και αποκατάσταση και μυραζονταν σε ψευτοεργολαβιες για ψήφους (διαγράφονται δυο λέξεις) Η διοίκηση Σουσουδη αν και έχει τη λιγότερη ευθύνη για την σημερινή κατάντια, απλά απογοητεύει εξαιτίας των προσδοκιών που δημιούργησε προεκλογικά! Οποίες προθέσεις και να υπήρχαν χάθηκαν εξαιτίας της προχειρότητας και της Ανοργανωσιας το Δημάρχου και των μικροκομματικων προστριβών με τον έπαρχο! Είναι λυπηρό σε άλλα νησιά να αξιοποιούνται κονδύλια από την περιφέρεια Ν Αιγαίου για αναβάθμιση γηπέδων και ανέγερση κλειστών γυμναστηρίων ( Σύρο Τήνο Συφνο Νάξο Πάρο) και Στην Άνδρο να μην υπάρχει ελάχιστη συνενόηση Δημάρχου Επάρχου!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η εικόνα του σταδίου της Άνδρου μόνο θλίψη προκαλεί σε αντίθεση με την προσπάθεια και το φιλότιμο των παιδιών και της διοίκησης.Το στολίδι του νησιού να παρουσιάζει εικόνες εγκαταλείψεις...κοντρα στο όραμα μερικών ανθρώπων να πραγματοποιηθεί αυτό το στάδιο μετά από τόσους αγώνες και προσπάθεια .Ευτυχώς υπάρχουν παιδιά που το παλεύουν και τιμούν την παράδοση του Ιστορικοτερου σωματείου της Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

1) ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΠΟΥΛΗ ,ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ (Η αδιαφορία των έκαστε Δημοτικών Αρχών) ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ? ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ?
2) ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ 'ΣΗΜΑΙΑ' ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ,ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ? ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΑΣ ?
3)Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ 2016 ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ 'Η ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ? (ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ,ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ)
4)Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ? (ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ,ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΟΧΙ)
ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ....ΝΤΡΟΠΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκείνοι που κατά καιρούς ¨φρόντισαν¨το γήπεδο -με το αζημίωτο- τι έχουν να μας πουν για τα χάλια του; Ντροπή σε όλους