Η Άνδρος των μοναδικών ορεινών διαδρομών ή mountain biking in Andros...

Καθένας που έρχεται στην Άνδρο αφήνει με τον τρόπο του το ίχνος του. Και αυτό το ίχνος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ανοίγοντας προοπτικές πρωτόγνωρες. Στην Κουβάρα ο Βέλγος ποδηλάτης πανηγυρίζει την κατάκτηση της κορυφής με φόντο την Άνδρο που απλώνει μακριά.

Καθένας που έρχεται στην Άνδρο αφήνει με τον τρόπο του το ίχνος του. Και αυτό το ίχνος ταξιδεύει με τον τρόπο του σε όλο τον κόσμο ανοίγοντας προοπτικές πρωτόγνωρες. Η Άνδρος είναι ένα ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο. Με επιβάτες εμάς, αλλά και τόσους άλλους που την ανακαλύπτουν καθημερινά. Και με την έλευσή τους την αλλάζουν. Κάθε ένας που έρχεται είναι μέρος της αέναης παρουσίας της Άνδρου στον κόσμο. Ακόμα κι αν έρχεται για λίγες μέρες.

Όπως το γκρουπ των Βέλγων ποδηλατιστών που έφερε η εταιρεία MTB Belgium του Koen που με φωτογραφίες, με βίντεο, σε συνεργασία με το Εν Άνδρω προβάλει το νησί πολύ πέρα από αυτό. Η Άνδρος συνεχίζει το ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο. Και όλοι μαζί μα και καθένας ξεχωριστά με την παρουσία μας αλλάζουμε τον τόπο. Αφήνοντας το ίχνος μας. 

Οι Βέλγοι ποδηλάτες ολοκληρώνουν το πρωινό και ετοιμάζονται για την τελευταία διαδρομή.

Ένα από αυτά - το πρώτο - ήταν την εβδομάδα που πέρασε στην Άνδρο. Ήρθαν Δευτέρα κι έφυγαν σήμερα Κυριακή πρωί για Βέλγιο. Τους συναντήσαμε Σάββατο πρωί στον Νειμποριό. Στον Στυλιανό. Κάτω από τις μουριές και τα πλατάνια.

Το πρώτο γκρουπ της ομάδας ξεκινά για Κόρθι. Πλήρως οργανωμένοι με τα GPS και ότι άλλο χρειάζονταν για τα 20-25 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής.

Εντυπωσιασμένοι από την εικόνα ενός επίγειου παράδεισου που απολάμβαναν πριν ξεκινήσουν για την τελευταία διαδρομή τους από τη Χώρα προς το Κόρθι. Συζητήσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες, βίντεο, έστειλαν κι αυτοί φωτογραφίες και βίντεο και αποχαιρετιστήκαμε ενθουσιασμένοι από την γνωριμία και από την ένταξη της Άνδρου πλέον σε τακτική ετήσια βάση στα ταξίδια τους. 

Ο χάρτης της τελευταίας διαδρομής από Χώρα προς Κόρθι.

 Ένα εντυπωσιακό βίντεο με drone στις ορεινές διαδρομές της Άνδρου. Το υλικό είναι του Koen της ΜΤΒ και η επεξεργασία του Enandro.gr 

 Και από τις βουνοκορφές στις παραλίες. Η εικόνα τα λέει όλα. Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς. 

 

 Ο Koen μιλά στο enandro.gr για το πως ανακάλυψε μέσα από το internet την Άνδρο. Πως ήρθε τον Μάρτιο για κατόπτευση του χώρου και των ορεινών διαδρομών της. Την ικανοποίηση που βρήκε τα μονοπάτια και τις διαδρομές καθαρισμένα και οργανωμένα. Για το ότι πλέον η Άνδρος μπήκε στο τακτικά ετήσια πλάνα του... 

 Ανηφορίζοντας στην Κουβάρα.

Αυτές τις μέρες των εκλογών το Εν Άνδρω σας κράτησε ενήμερους για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο νησί μας. Σας κράτησε ενήμερους και για πάθη βγήκαν από το λυχνάρι του Αλαντίν και έκαναν πολλούς να φαίνονται διαφορετικοί απ' ότι τους ξέραμε. Όμως δεν μείναμε εκεί. Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε και πολλά που συνέβαιναν παράλληλα και πέρα από τις εκλογές που μας χώριζαν. Το ρεπορτάζ αυτό αναφέρεται σε μια Άνδρο που υπάρχει πέρα από τις μικρότητες, τα άγχη, τις φοβίες, τις φοβέρες, τον πανικό, την απογοήτευση και την χαρά των εκλογών.

 Κατηφορίζοντας από το μοναστήρι της Παναχράντου.

 Διατρέχοντας διαδρομές στους Γερακώνες.

 Κατηφορίζοντας τα σκαλοπάτια ενός ορεινού χωριού.

Για να δείτε πως το νησί συνεχίζει να ταξιδεύει συχνά πέρα από εμάς με ότι διαχρονικό κέρδισε μέσα από την δουλειά αυτών που άνοιξαν δρόμους και μονοπάτια. Αλλά και αυτών που άνοιξαν διαύλους επικοινωνίας πέρα από τα οχυρωμένα συναισθήματα, τις τοπικιστικές περιχαρακώσεις, τις κλειστές οικογένειες, τα μικροσυμφέροντα των λίγων που επιχειρούν να μπλοκάρουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολλών.

Ταξιδέψτε μαζί μας και με τους Βέλγους ποδηλάτες σε μια Άνδρο που ίσως δεν ξέρετε μέσα από ένα  ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet