Ένας πρώτος απολογισμός για το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου

 

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Θέλω από τις στήλες σου που διαβάζονται από όλη την Άνδρο και ακόμα παραπέρα να πληροφορήσω σχετικά με τα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή για το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου. Επιστρέφοντας στα κοινά της Άνδρου την 1η Σεπτεμβρίου 2019 όταν ανέλαβε η σημαρινή δημοτική αρχή (κακώς στον «απολογισμό» του ο βιαστικός κ. Σουσούδης μετρά έναν χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης όταν είναι μόνο 9 μήνες), η εικόνα του Σταδίου ήταν για μένα μια πρώτη μεγάλη απογοήτευση. Οι μισογκρεμισμένοι πυλώνες, το διαλυμένο ταρτάν, τα κατεστραμμένα καθίσματα, τα σκουπίδια στον πέριξ χώρο, δημιουργούσαν μια εικόνα εγκατάλειψης που έθλιβε εμένα και όλους τους Ανδριώτες.

Ως διοίκηση κι εγώ ως αρμόδιος και για το Στάδιο (το οποίο κατασκευάστηκε ολόκληρο επί δημαρχίας μου) δεν σταματήσαμε μπροστά σε αυτή την εικόνα που βρήκαμε. Ξεκινήσαμε με την επισκευή και ανόρθωση του εγκαταλειμμένου ολόκληρη την προηγούμενη 5ετία σταδίου. Έτσι:

 

  • Προχωρά η πρόοδος της  εργολαβίας συντήρησης του Σταδίου στην Χώρα η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών στο «ταρτάν» του στίβου, καθώς και την αντικατάσταση φθαρμένων καθισμάτων, αποτελεί την απαρχή της ουσιαστικής αναβάθμισης ενός έργου υποδομής που αποτελεί στολίδι για όλο το Νησί. Το κόστος της εργολαβίας ανέρχεται σε 45.000,00€. Να σημειώσω πω; η μελέτη συντήρησης είχε εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου Άνδρου, όταν Έπαρχος ήταν ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης, ενώ το κόστος του έργου καλύπτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το έργο δημοπρατήθηκε από τον Δήμο μας υπό την Δημαρχία Θ. Σουσούδη.
  • Προχωράει με ιδιαίτερα ικανοποιητικό ρυθμό η συντήρηση του φυσικού χλοοτάπητα, ο οποίος έχει εκ νέου ανανεωθεί, με ίδια μέσα του Δήμου, αφού η εργολαβία της προηγούμενης διοίκησης με ιδιώτη κρίθηκε ασύμφορη. Να σημειωθεί μάλιστα ότι υπάρχει- από αυτήν την εργολαβία- απλήρωτο υπόλοιπο 15.000,00€.
  • Καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος του Σταδίου.

Σήμερα η συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου έχει περάσει εξ ολοκλήρου στις υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου εξοικονομώντας περίπου 10.000 ευρώ ετησίως και σε εθελοντές που φροντίζουν τον και για τον ευπρεπισμό του. Θέλω μάλιστα εκ μέρους του Δήμου να ευχαριστήσω:

- Τα μέλη του Ανδριακού που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον ευπρεπισμό του Σταδίου και του περιβάλλοντα χώρου.

- Τον εργαζόμενο του Δήμου Δημήτρη Χαζάπη ο οποίος αφιλοκερδώς και εκτός του ωραρίου του ως εργαζόμενος συμβάλει αποφασιστικά στην συντήρηση του Σταδίου.

- Τον Βασίλη Τρίμπαλη ο οποίος σε συνεργασία με τον Δ. Χαζάπη συνέβαλε τα μέγιστα στην συντήρηση του φυσικού χλοοτάπητα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουνίου έγινε αποδοχή χρηματοδότησης 600.000,00€ για την υλοποίηση εργασιών στα Γήπεδα του Νησιού μας στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των 4 πυλώνων φωτισμού, καθώς και αντικατάσταση του ταρτάν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ο Αντιδήμαρχος Δ. Άνδρου

Δημήτρης Γιαννίσης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσουδης 5 χρόνια δεν έκανε τίποτα. Υπήρξε ο χειρότερος Δήμαρχος. Προχώρα Δημήτρη Γιαννιση, έχεις την ικανότητα να βοηθήσεις την Άνδρο

This comment was minimized by the moderator on the site

Και δεν μου λες ρε Καβουρα εμεις που θα πηγαινουμε τωρα εμεις να μαζευουμε καπαρη?
Τοσες ωραιεσ καπαριες μεσα στο σταδιο και τις ξεριζωσατε, σαν δεν ντρεπεσαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ρόδος είναι επίκαιρη. Πέρσι μπήκε στο Ε9. Γιαυτό μνημονεύεται. Στενιώτικο χούι ο κομπασμός.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πότε στα 5 χρόνια της θητείας σου Θεοδόση πήγες εσύ στο λιμάνι της Χώρας; Ημερομηνία και μέρα; Δεν θυμάσαι. Τότε τι το θες και το γράφεις το λιμάνι αφού δεν ήξερες που είναι 5 ολόκληρα χρόνια; Ο Κάβουρας στην 4ετία του μπορεί και να το φτιάξει. Εσύ τέλειωσες. Όσο για τα αθλητικά πήρες κάτι σαν στάδιο και παρέδωσες ένα χωράφι. Τα υπόλοιπα περί Ρόδου και Καστελόριζου άστα τα συμπληρώνεις κάποια άλλη φορά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Γιαννίση μας, γιατί δεν πηγαίνετε στο λιμάνι της Χώρας να μας κάνετε σήμερα ένα βιντεάκι, από εκείνα τα ωραία σας, τόσους μήνες μετά την εγκατάστασή σας στο Δημαρχείο, να αναδείξετε το έργο σας, γιατί αυτό για το οποίο κοκορεύεστε σήμερα είναι έργο του Σουσούδη, που το πήρατε έτοιμο προς υλοποίηση και αν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (την οπο'ια παραλείψατε να ευχαριστήσετε) είχε μια λογική ταχύτητα στην δουλειά της, θα είχε υλοποιηθεί επί Δημαρχίας Σουσούδη και θα είχατε στερηθεί την σημερινή χαρά σας.
Αδημονούμε για το βίντεο στο λιμάνι οπως και για τα περίφημα σπιτάκια της ανακύκλωσης, όπως περιμέναμε να συγκαλούσατε και την επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες της οποίας προεδρεύατε, αν θυμόσαστε, αγαπητέ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σουσουδη... πες αλεύρι ; Ο κάβουρας σε γυρεύει ....
Να δω τα
Σχόλια σας με
Τον ειδικό μπροστινό σου ....
Ας ρε δεν ντρέπεστε καθόλο;;;
Μπράβο στον κύριο Γιαννίση για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την καθημερινή εργασία του και τον αγώνα της καθημερινότητας !