Δύο ιδιαίτερες επισκέψεις και μια διαφορετική βασιλόπιτα στην Πανάχραντο

Δεν είναι το πιο συνηθισμένο θέαμα να δεις καβαλάρηδες στον δρόμο. Είναι μια εικόνα από άλλη εποχή. Κι όμως οι καβαλάρηδες ήταν και παραμένουν ένα εντυπωσικό θέαμα. Αυτό το θέαμα αντίκρυσαν όσοι τους είδαν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν χτες Κυριακή πρωί στην Πανάχραντο. Ο Ιππικός Όμιλος Άνδρου ανέβηκε με τα άλογα στο μοναστήρι για να ευχηθεί για την καλή χρονιά. Μπορεί το κρύο να ήταν τσουχτερό, αλλά καβαλάρηδες και άλογα το αψήφησαν και ανέβηκαν για την καθιερωμένη επίσκεψη τους (φωτ. Χαρίδημος). 

Μια ακόμα εικόνα από την εντυπωσιακή επίσκεψη σην Πανάχραντο όπου κατέλυσαν και έτυχαν της φιλοξενίας  του πατέρα Αέτιου. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι μοναχοί έλειπαν σε δουλειές ή σε λειτουργίες εκτός μοναστηριού (φωτ. Χαρίδημος).. 

Όμως δεν ανέβηκαν μόνο οι καβαλάρηδες χτες στη Μονή Παναχράντου για ευλογία. Ανέβηκε και το χορευτικό της Υδρούσας. Και το χορευτικό έκανε και κάτι πρωτοτύπο. Το Σάββατο βράδυ έκοψε την πίτα του - όπως όλοι οι σύλλογοι στην Άνδρο αυτή την εποχή - και την Κυριακή το πρωί πήραν μια ακόμα βασιλόπιτα και τους άρτους τους και πήγαν για αρτοκλασία στο μοναστήρι. Εκεί έφτασαν και οι καβαλάρηδες και έγινε μια μεγάλη συνάντηση που αριθμούσε κοντά 45 άτομα. Τα όποία μετά την λειτουργία και τον καφέ έτυχαν και της παραδοσιακή; μακαρονάδας. Και στο τέλος όλοι μαζί έκοψαν και την επιπλέον βασιλόπιτα που είχαν φροντίσει να φέρουν μαζί τους οι χορευτές της Υδρούσας (φωτ. Χαρίδημος).

Εδώ ο Πατήρ Αέτιος ως οικοδεσπότης της μέρας κόβει την πίτα. Να προσθέσουμε πως ευχαρίστησε το τόσο δραστήριο χορευτικό της Υδρούσας, που έχει απλωσεί σε όλο το νησί την δραστηριότητα του. Και σημείωσε την ιδιαίτερη παρουσία των καβαλάρηδων του Ιππικού Ομίλου Άνδρου που  με την ενττπωσιακή παρουσία τους και την δραστηριότητα τους κρατάνε ζωντανή μια αρχαία παράδοση στην Άνδρο (φωτ. Χαρίδημος).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet