«Εθνίκια» και «αντίφες»: οι πολιτικοί διαχωρισμοί στα χρόνια του Αλέξη Τσίπρα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR

Τους δύο παραπάνω ορισμούς άκουγα στο πρωινό ραδιόφωνο από καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης. Τέρμα πια οι σοσιαλισμοί, οι κομμουνισμοί, οι καπιταλισμοί, οι νεοφιλελευθερισμοί. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωτοπορία – είναι ο μόνος 17άρης πολιτικός ηγέτης στον κόσμο που αναδείχθηκε μέσα από καταλήψεις σχολείων μέσης εκπαίδευσης  – όλα όσα ξέραμε από τα φοιτητικά μας χρόνια τέλειωσαν.

Τώρα οι νέοι 17άρηδες με το επιπλέον προσόν πως αυτοί ψηφίζουν κιόλας -  χάρη στον Αλέξη Τσίπρα - έχουν επιστρέψει την «ταξική πάλη» τους (!) στην εποχή του μεσοπολέμου και στους διαχωρισμούς της δεκαετίαw του 1930! Με την μαρξιστική εκδοχή πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ενίοτε ως φάρσα τώρα τα σχολεία της Ελλάδας ζουν τον παράδοξο διαχωρισμό ανάμεσα στα «εθνίκια» και στους «αντίφες»!  Ή, για να το καταλάβετε: υπάρχουν δύο μαχητικές μειοψηφίες: οι εθνικιστές και οι αντιφασίστες! Κι όλοι οι άλλοι, οι πολλοί,  που… κοιτάνε να σπουδάσουν!!!

Ακούμε λοιπόν τον υπουργό Απαιδείας Κώστα Γαβρόγλου να μιλά με την απλοϊκότητα μπακάλη (ζητώ συγνώμη από τους μπακάληδες) για «φασισμό στα σχολεία»! Αλήθεια πότε συνέβη αυτό; Το 1990 όταν ο νεαρός Τσίπρας αναδείχθηκε σε ηγέτη των 15μελών και των καταλήψεων ή μετά τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο νεαρός Τσίπρας ηγείτο της δημοκρατικής κατάληψης της εξουσίας και της αντι-ευρωπαϊκής εκστρατείας;

Έφτασε λοιπόν η ώρα να μάθουμε πως και πότε μπήκε ο φασισμός στα σχολεία; Και με την ευκαιρία να μάθουμε τι είναι φασισμός στα σημερινά σχολεία.

Από αυτά που λέει ο υπουργός Απαιδείας φασισμός είναι όταν τραγουδάνε τα «εθνίκια» εμβατήρια εθνικιστικά ή όταν κάνουν καταλήψεις και συγκεντρώσεις για την Μακεδονία…

Όμως όταν τραγουδάνε οι «αντίφες» το εμβατήριο της Τρίτης Διεθνούς (αυτής που ήθελε να δώσει την Μακεδονία στους Σλάβους του Ήλιντεν και δεν ήθελαν ο Μάξιμος και ο Κορδάτος) και κάνουν καταλήψεις και διαδηλώσεις για την καπιταλιστική παιδεία τι είναι Κώστα Γαβρόγλου; Δημοκρατία του… Προλεταριάτου;

Δυστυχώς είναι τραγελαφικό ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να αποζητά στα 70 του ένα «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» μιας άλλης εποχής όταν ήταν 30. Και να ζητά από τα παιδιά - που στέλνουν οι γονείς τους να σπουδάσουν - να δέρνονται «για την δημοκρατία ρε γαμώτο» - με διακινητές ναρκωτικών, Ρουβίκωνες, Αλιάκμονες και άλλες παραποτάμιες συλλογικότητες που έχουν καταλάβει στο όνομα των «αντίφων» τα πανεπιστήμια.

Είναι οι ίδιοι «αντίφες» που εμπόδισαν τον Φίλη και τον Γαβρόγλου να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Και δεν τους άρεσε καθόλου. Και μετά βγήκε ο Φίλης κι έλεγε για «φασίστες»!

Κι αυτοί φασίστες; Όλοι φασίστες; Άραγε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ποιοι δεν είναι φασίστες σε αυτό το «ρωμαλέο μαθητικό κίνημα» όπου δύο ισχυρές μειοψηφίες του, τα «εθνίκια» και οι «αντίφες», συγκρούονται πολύ πριν μπουν στο πανεπιστήμιο;

Και που βεβαίως όταν μπουν στο πανεπιστήμιο (όπου όλοι μπαίνουν πια) θα συγκροτήσουν πάλι τις νέες οργανωμένες μειοψηφίες του «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος». Μόνο που οι «ρωμαλέοι» θα κυνηγάνε και τον Τσίπρα και τον Γαβρόγλου και τον Φίλη, οι οποίοι θα ζουν πια πίσω από κλούβες ΜΑΤ και δεν θα το πιστεύουν…

ΥΓ 1: Έχουμε την πιο παράδοξη κυβέρνηση της Ευρώπης, η οποία περιέχει και αντίφες και εθνίκια! Οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ καμώνονται τους «αντίφες»! Οι δε ΑΝΕΛ καμώνονται τα «εθνίκια»! Και τα βρίσκουν μεταξύ τους γιατί η συγκολλητική ουσία της εξουσίας είναι πολύ ισχυρή.

ΥΓ 2: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο πρωθυπουργού και με ύφος γυμνασιόπαιδου, να μιλά στη Βουλή σαν να μιλούσε σε 15μελές της Κυψέλης και να λέει πως μόλις έκλεισε τις πρώτες 100 μέρες της αληθινής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!!

Μέτραγε όμως ο Αλέξης μας από τον Αύγουστο που βγήκε από το τρίτο και δικό του μνημόνιο που υπέγραψε αυτός πριν τριετία! Σαν κακός μαθητής που πάντα ήταν είχε «ξεχάσει» να προσμετρήσει το «τρελό» εξάμηνο που κυβέρνησε με τον Βαρουφάκη. Την ασήκωτη τριετία που κυβέρνησε με τον Τσακαλώτο!  Και όλο χαρά άρχισε να μετρά μετά τον Αύγουστο! Τι παιδί…

«Μα καλά αφού κυβερνά μόλις 100 μέρες», έλεγε στο ραδιόφωνο ένας δημοσιογράφος, «τι μας σκοτίζει τον έρωτα για εκλογές το 2019. Ας τις κάνει το 2023 που θα κλείσει τετραετία και θα έχει ωριμάσει όντας πια 48 ετών…»!!!

ΥΓ 3: Όλα τα παραπάνω που λέει και πράττει επί πολλά χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον είναι… «αντιφασιστικά»! Αποκαλύπτουν το επίπεδο συγκρότησης ενός «αντίφα» που ξεκίνησε στα 16 του και μέχρι τα 44 του (επί 28 ολόκληρα χρόνια) «διδάσκει»… «πολιτικό ήθος», «δημοκρατική συνέπεια» και «τριτοδιεθνιστική ασυνέπεια»!

Με αυτή την λαμπρή διαδρομή στο παθητικό του ας μην ανησυχεί λοιπόν ο νεαρός πρωθυπουργός για το πως «θα πάει κάτω στην Ιστορία» (go down in History). Η απάντηση είναι μια και μοναδική: ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet