Άδεια τα πλοία στην εποχή του κορονοϊού! Την Δευτέρα αποφασίζεται τι θα γίνει με τα δρομολόγια…

Γαύριο, Σάββατο 21/3: 6 αυτοκίνητα για Ραφήνα! 2 βανάκια και 4 ΙΧ!!!  

Το ένα πλοίο πήρε σήμερα Σάββατο 21/3 από Ραφήνα - και για τα τρία νησιά - 60 άτομα! Το άλλο 70! Το ένα επέστρεψε _ και από τα τρία νησιά - με 80 άτομα! Και το άλλο 60! Και από ΙΧ κάθε πλοίο - και για τα τρία νησιά - πήρε καμιά 15αριά κι επέστρεψε με άλλα τόσα! Τέλος, από φορτηγά το ένα καράβι πήγε κι ήρθε και στα τρία νησιά μεταφέροντας 26 φορτηγά και το άλλο 16!

Γαύριο, Σάββατο 21/3: 3 επιβάτες κατέβηκαν στην Άνδρο, 10 ανέβηκαν για Ραφήνα! 

Πρώτο συμπέρασμα: ανύπαρκτη κίνηση. Όμως, η αλήθεια είναι πως η κίνηση στην ακτοπλοΐα είχε ουσιαστικά μειωθεί δραματικά πολύ πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων στα νησιά! Εδώ και 10-12 μέρες τα πλοία ήταν μισοάδεια. Τώρα πλέον η κίνηση εξανεμίστηκε. Τα πλοία άδεια πάνε, άδεια επιστρέφουν στη Ραφήνα. Το ρεπορτάζ λέει πως οι πλοιοκτήτες έκαναν υπομονή μέχρι τώρα. Ήδη αυτοί, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ ζήτησαν από την κυβέρνηση να επιδοτεί δρομολόγια. Διαφορετικά θα ζητήσουν «παράταση ακινησίας»! 

Το ρεπορτάζ λέει πως κάθε πλοίο εδώ και 10-12 μέρες μπαίνει μέσα καθημερινά 27.000 ευρώ! Και τα πλοία αυτά προέρχονται ήδη από ένα τετράμηνο με παθητικό ισοζύγιο. Περίμεναν – όπως κάθε χρόνο – το Πάσχα και τις καλοκαιρινές κρατήσεις για να ρεφάρουν. Πάσχα πλέον δεν υπάρχει. Και οι καλοκαιρινές κρατήσεις από το εξωτερικό μοιάζουν «όνειρο θερινής νυκτός»!

Δεύτερο συμπέρασμα: είτε θα υπάρξει επιδότηση (ίσως και μείωση δρομολογίων) είτε θα σταματήσουν. Το δεύτερο δεν μπορεί να γίνει. Άρα πάμε για μείωση δρομολογίων και επιδότηση την επόμενη εβδομάδα. Οψόμεθα από Δευτέρα...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τουλάχιστον για την 'Ανδρο και τα λοιπά νησιά της γραμμής της Ραφήνας, δεν ισχύει, εδώ και καιρό, η καραμέλα από επίσημα και ανεπίσημα χείλη για τους ανεύθυνους δηλαδή "Αθηναίους- και ποιοι είναι άραγε αυτοί - που βολτάρουν τάχα στα νησιά μας κάνοντας διακοπές!. Ο υδροκεφαλισμός της πρωτεύουσας και των λοιπών μεγάλων πόλεων της Χώρας, συσσώρευσε τα 2/3 του πληθυσμού σ' αυτές και άφησε τα νησιά και την επαρχία, απογυμωνμένα από υποδομές, από εγκατάλειψη , από υποστελεχωμένη και κακή παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Και τώρα τρέμουν μήπως οι ανεύθυνοι "Αθηναίοι , μεταδώσουν τον κορωνοϊό στην επαρχία, αντί να κάτσουν και να συνωστίζονται ασφυκτικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα σε έξαρση της νόσου.