ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα της Άνδρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνδρος, 25  Μαΐου 2020            

Σε εξέλιξη είναι η προετοιμασία της Άνδρου για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό. Από τις 25 Μαΐου επιτρέπεται το γιώτινγκ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Τουρισμού.  Οι επιχειρήσεις εστίασης ανοίγουν επίσης σήμερα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου με αντικείμενο που επικεντρώνεται σε υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και δραστηριότητες παροχής ποτών. Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει την ευρεία χρήση μασκών, αντισηπτικών και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.

Αξίζει να αναφερθεί πως στα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εξαιρουμένων πρόκειται των οικογενειών με ανήλικα τέκνα. Σημαντική βοήθεια στην κατανόηση του νέου πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης προσφέρει ο οδηγός του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ (https://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf)  που περιέχει  απλές και πρακτικές οδηγίες επανεκκίνησης, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα, με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού, με στόχο το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων δωδεκάμηνης λειτουργίας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και των εποχιακών καταλυμάτων τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Αντίστοιχη είναι και η προεργασία από πλευράς του Δήμου για την κάλυψη εύρους θεμάτων. Την Παρασκευή 22 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, με την συμμετοχή και του Δήμαρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη στην οποία  παρουσιάστηκε πλάνο κατευθύνσεων από ειδικούς σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης στον τομέα της Τουριστικής προβολής και ακολούθησαν εύστοχες τοποθετήσεις από τα μέλη της Επιτροπής.

Η σύσκεψη που συντόνισε και οργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μουστάκας κατέληξε σε βασικές κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα που αφορά την ενημέρωση και επεξεργασία για τα πρωτόκολλα, τη στοχευμένη προβολή στην Ελληνική αγορά και το εξωτερικό , τη δημιουργία του κατάλληλου μηνύματος  για τον ταξιδιώτη, αλλά και τον έγκαιρο προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν του 2021, ταυτόχρονα με τις όποιες κινήσεις για φέτος. Επικαλούμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο κ. Μουστάκας τόνισε την ανάγκη για εντατικότερη επικοινωνία μεταξύ  των μελών της Επιτροπής στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, που αναμένονται νέες εξελίξεις σε διάφορα πεδία, όπως διακρατικές συμφωνίες για τον διεθνή τουρισμό, ολοκλήρωση πρωτοκόλλων κ.α.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, ο Δήμος είναι σε διαρκή συνεννόηση με φορείς και διερευνά δράσεις για την καλύτερη δυνατή ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, βάσει των νέων συνθηκών. Αναφορικά με την ιδιαιτερότητα της εποχής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μουστάκας  επισήμανε τα παρακάτω: «Φέτος θα ζήσουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ωστόσο μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους ταξιδιώτες που θα μας εμπιστευτούν τις διακοπές τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία, μπορούμε μαζί να διαβούμε τη δύσβατη διαδρομή, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η Επιτροπή Τουρισμού και ο Δήμος Άνδρου είμαστε εδώ, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας  με όλους, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες μας με τελικό σκοπό να χαρίσουμε μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες!» 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα δηλαδή μας λετε οτι η κυρία Μακρή που δεν μπορουσε να μιλήσει έκανε για την τηλεόραση και ο κύριος Μουστάκας δεν έκανε; Ας βάζανε την πρόεδρο του Μπατσιου κυρία Βολικά θα τα έλεγε καλύτερα. Θα είχε κανει μια προετοιμασία .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Δεν ρωτάτε την Άννα να ξεμπερδεύουμε...
Εμείς δεν βάλαμε κανέναν να μιλήσει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντη στην εκπομπή της κ Μενεγάκη δεν φάνηκε καθόλου ο κ. Μουστάκας Αν ήταν διοργανωτής όπως λέτε, γιατί του αφαίρεσαν τον λόγο;; Η λογική και η πρακτική που ακολουθείται συνήθως είναι να βάζεις άλλον αντιδήμαρχο για να μιλήσει όταν λείπει για κάποιο λόγο ο αντιδήμαρχος της περιοχής. Δεν πιστεύω στις εκδηλώσεις του Γαυρίου να παρουσιάζεται ως επίσημος εκπρόσωπος του Δήμου ο κ Μουστάκας .. Κάτι άλλο μάλλον πρέπει να συμβαίνει, εκτός και γνωρίζετε εσείς ότι υπάρχει άλλη πειστική εξήγηση.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μας τρολάρετε - όπως και τον κ. Μουστάκα. Όμως και στις τρεις ερωτήσεις αγαπητό ΙΡ 193.92..... είστε ο ίδιος!!!! Ως τρολ που θέλετε να τρολάρετε τον Μουστάκα και το Εν Άνδρω δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Και εκτίθεστε γράφοντας τις ίδιες ανόητες ερωτήσεις με το ίδιο ΙΡ!!! Ξεγελαστήκαμε αρχικά και σας πήραμε σοβαρά...
ΥΓ Η λόγικη και η πρακτική λέει πως μάλλον δεν κάνουν όλοι για τηλεόραση. Πως πρέπει να μιλά που και που και καμιά γυναίκα στην τηλεόραση κι όχι τρεις άνδρες. Έτσι να σπάει την ανδρική μοναξιά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι γιατί δεν ανετεθη στον κοΜπουστακα η εκπροσωπηση και τουριστική προβολή του νησιού στην τηλεοπτική εκπομπή αλλά παρουσιάστηκε αναρμοδια σύμβουλος με αδύνατο, ασυντακτο και προβληματικό λόγο που μάλλον ζημιά έκανε και αδίκησε το τουριστικό προϊόν του νησιού μας. Ο κος δήμαρχος πώς το επέτρεψε;;; ή μάλλον ήταν δική του η κακογουστιά;;; Απαντήσεις παρακαλώ.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτά που ρωτάτε είναι ανοησίες. Που θέλετε να ξέρουμε το γιατί δεν μίλησε ο Μουστάκας στην τηλεόραση; Και γιατί να ρωτάμε τον κάθε δήμαρχο γιατί βγάζει στην τηλεόραση μια γυναίκα ως [πιο τηλεοπτικό πρόσωπο κι όχι τρεις άντρες;
Κατανοούμε πως χωρίς τον Μουστάκα πάθατε στέρηση. Κατανοούμε πως δεν μπορείτε να σκεφτείτε τηλεόραση στην Άνδρο χωρίς τον μάλλον αντιτηλεοπτικό ξενοδόχο κ. Μουστάκα.
Ένα πράμα δεν κατανοούμε: Ποιος είστε εσείς που ζητάτε με τέτοιο επιτακτικό τρόπο απαντήσεις; Κι από ποιον;
Νομίζουμε πως τα έχετε μπερδέψει. Μόλις τα ξεμπερδέψετε ξαναγράψτε μας;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πού ήταν ο κ. Μουστάκας στην εκδήλωση που έγινε για την σύνδεση με την εκπομπή της κ. Μενεγάκη; Γιατί απουσίαζε ενώ είναι αντιδήμαρχος Μπατσίου, πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού και επιπλέον επαγγελματίας ξενοδόχος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Θα τον δείτε. Ήταν ανάμεσα στους διοργανωτές της εκδήλωσης... Ατυχώς γι΄αυτόν στις δυο φωτογραφίες που αναρτήσαμε δεν ήταν... Όμως τώρα ανεβάσαμε μια και στο βίντεο φαίνεται λίγο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro