Δωρεάν σήμανση και στείρωση ζώων συντροφιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν σήμανση και στείρωση ζώων συντροφιάς σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κτηνοτρόφους 

Κίνητρα στους δημότες - ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε όσους υιοθετούν και αναλαμβάνουν την κηδεμονία αδέσποτων ζώων του δήμου, καθώς επίσης και στους κτηνοτρόφους, δίνει –για πρώτη φορά– ο Δήμος Άνδρου, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Τρανάκου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμος, στηριζόμενος στις ευεργετικές πρόνοιες του Προγράμματος «Άργους», έχει καταρτίσει πρόγραμμα διαχείρισης, το οποίο παρέχει αποκλειστικά σε μόνιμους κατοίκους του δήμου, δωρεάν σήμανση και στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ιδιοκτησίας τους, εφόσον ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΟΑΕΔ, στους διαβιούντες με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), σε όσους υιοθετούν και αναλαμβάνουν την κηδεμονία αδέσποτων ζώων του δήμου, όπως επίσης και στους κτηνοτρόφους για τα ζώα εργασίας τους (ποιμενικά σκυλιά).

Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Δικαιολογητικά ειδικών κατηγοριών

α) Αίτηση του ενδιαφερόμενου,

β) Υποβολή δικαιολογητικού πιστοποίησης ότι ανήκει σε μια από τις ανωτέρω κατηγορίες,

γ) Έκδοση υπογεγραμμένου παραπεμπτικού (δωρεάν παροχής σήμανσης – στείρωσης) από το αρμόδιο γραφείο του δήμου προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία (Δημοτική, συμβεβλημένη) και την τήρηση σχετικού αρχείου αντίστοιχα (Γραφείο Δήμου – Κτηνιατρική Υπηρεσία).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Γραφείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Άνδρου στο τηλ. 2282360232 (κ. Γιώργος Τρανάκος) κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Δ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet