ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Το λιμεναρχείο Άνδρου συμβάλει στον καθαρισμό ακτών και βυθών στην Άνδρο

Φωτογραφία από καθαρισμό βυθού στην Άνδρο

ΘΕΜΑ: «Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος έτους 2024». 

  1. Η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
  2. Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η θαλάσσια ρύπανση δύναται να εξαλειφθεί με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.
  3. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε όπως προβείτε σε δημοσίευση του συνημμένου επετειακού μηνύματος του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, καθώς και του σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου του Υ.ΝΑ.Ν.Π., παρακαλώντας όπως επισημανθεί η στόχευση της Υπηρεσίας μας στη σημασία του εθελοντισμού και στο ισχυρό μήνυμα ότι η προστασία των θαλασσών και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι πλέον νοοτροπία και καθημερινή σκέψη όλων μας, προς όφελος της ζωής μας αλλά και των γενεών που ακολουθούν.
  4. Με γνώμονα τη διαχρονικότητα του μηνύματος αυτού, έλαβαν χώρα οι ακόλουθες δράσεις:

      α) Υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας μας και σε συνεργασία με τον οργανισμό HELMEPA, καθώς και την παρουσία – συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου Άνδρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 καθαρισμός βυθού του λιμένα Γαυρίου.

     β) Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στελέχη της Υπηρεσίας μας σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Χώρας Άνδρου προέβησαν σε καθαρισμό της παραλίας Νημπορειό Άνδρου.

     γ) Σήμερα ημέρα Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 από 10:00 έως 12:00, διεξήχθη καθαρισμός στην παραλία Γαυρίου Άνδρου από στελέχη του Α’ Λ/Τ Γαυρίου υπαγωγής μας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου.

  1. Δήμος Άνδρου και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάληψη δράσεων, όπως τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στους παραλιακούς χώρους της Άνδρου και καθημερινή τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων, συμβάλλοντας στην καθαριότητα και στην προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.
  2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

                     Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

 Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Γ. Ιωάννης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet