Έως τις 15 Ιουλίου η προθεσμία καθαρισμού των οικοπέδων στους οικισμούς. Υπεβλήθηκαν 460.000 δηλώσεις ιδιοκτητών.

Όπου δεν υπήρχαν καθαρισμένα κτήματα και οικόπεδα κινδύνεψαν σπίτια κι άνθρωποι στην φωτιά του Υψηλού. Η παραπάνω φωτογραφία επιβεβαιώνει αυτά που ξέρουμε. Το μεγάλο κτήμα του οινοποιείου Κουρτέση στην Φυρρόη σώθηκε χάρη στην σχολαστική καθαριότητα που είχε προηγηθεί. Η φωτιά μπήκε αλλά δεν κατάφερε να εξαπλωθεί κι έσβησε εύκολα από τους κατοίκους και του εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας akatharista.apps.gov.gr. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση 459.252 πολίτες έχουν δηλώσει έως σήμερα στην πλατφόρμα ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.

«Μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 189.500 δηλώσεις, που αποδεικνύει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμο είναι να καθαρίζουν τις περιουσίες τους. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τις ιδιοκτησίες μας, τους γείτονές μας και τον τόπο μας και συμβάλλουμε καθοριστικά στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Για αυτό το λόγο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες- και μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ)- αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων στην πλατφόρμα μέχρι τις 15.07.2024».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet