ΧΑΡΤΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!...

ΑΙΑΣΘΗΤΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Οι σεισμοί των 5 Ρίχτερ των ημερών, έγιναν αισθητοί και στην Άνδρο. Τόσο στο Κόρθι όσο και στην Χώρα, καθώς και στο Γαύριο, όπως μάς πληροφορεί με χάρτες η εφαρμογή για τους σεισμούς, ο σεισμός της τάξεως των 5 Ρίχτερ, που έγινε την Δευτέρα 11/2, έγινε αισθητός σε Κόρθι, Χώρα, Γαύριο. Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν και οι αναγνώστες μας και από τις τρεις περιοχές που έστειλαν μηνύματα ή τηλεφώνησαν στο Εν Άνδρω. Ο σεισμός διάρκεσε μερικά δευτερόλεπτα και στις τρεις περιοχές, χωρίς να προξενήσει ζημιές. 

Λίγο νωρίτερα, άλλος σεισμός της τάξεως των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός περισσότερο στη Χώρα και στο Γαύριο, όπως φαίνεται στην εφαρμογή για τους σεισμούς. Επίσης έχουμε αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων και από τις δύο αυτές περιοχές είτε με τηλεφωνήματα τους είτε με αναρτήσεις τους στο facebook. Και οι δύο ανωτέρω σεισμοί έγιναν σε απόσταση 35,3 και 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης και σε εστιακό βάθος 7 και 5 χιλιόμετρα. Και σε αυτό τον σεισμό υπήρξε ιδιαίτερη αίσθηση του και στις δύο παραπάνω περιοχές. Χωρίς όμως ζημιές ή προβλήματα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συνεχίζονται οι σεισμοί - κοντά στα 5 - και την Τρίτη το πρωί 11/2. Έτσι το πρωί της Τρίτης 11/2 είχαμε έναν ακόμα σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στα ανοικτά της Αμοργού. Νωρίτερα σημειώθηκε μια δόνηση 4,8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 16,2 και επίκεντρό 12 χιλιόμετρα νότια της Αρκεσίνης Αμοργού. Λίγη ώρα μετά ακολούθησαν ακόμη δύο σεισμοί, μεγέθους 4,5 και 4,6 Ρίχτερ αντιστοίχως. Η πρώτη δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 13,5 χιλιομέτρων και επίκεντρο 10 χιλιόμετρα Νότια της Αρκεσίνης. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι εκείνος των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (10/2), ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη το ενδεχόμενο ενός σεισμού, που «δεν θα ξεπερνά κατά πολύ τα 6 Ρίχτερ». 

Η μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα που έχει παρατηρηθεί καταγράφηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου. Με βάση τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής «το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της σμηνοσειράς, με σεισμούς παρόμοιου μεγέθους να διαδέχονται ο ένας τον άλλο». Εάν πράγματι διαπιστωθεί πως πρόκειται για σμηνοσειρά «οι σεισμοί θα αρχίσουν να φθίνουν σε συχνότητα και μέγεθος». Πρόκειται όμως για μια διαδικασία που σίγουρα, όπως έχουν επισημάνει και άλλοι επιστήμονες, που θα διαρκέσει για εβδομάδες. Στο σενάριο αυτό, οι απανωτές σεισμικές δονήσεις αποτελούν μια «πάρα πολύ έντονη προσεισμική δραστηριότητα η οποία θα εκτονωθεί με έναν κύριο σεισμό».

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet