Απόδραση για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Ικανοποιητική κίνηση παρουσιάζει η φετινή απόδραση στα νησιά για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Την Παρασκευή η πρωινή αναχώρηση του Superferry IIήταν αρκετά καλή με περίπου 600 επιβάτες και 150 ΙΧ. Ο Θεολόγος το απόγευμα φαίνεται πως θα γεμίσει (μαζί με όσους φτάσουν με τα αυτοκίνητα τους στο λιμάνι).

 Το Superferry II, αμέσως μετά, στις 18:15 πάει μόνο Άνδρο έχει και αυτό την ζήτηση του από τους ντόπιους. Αρκετοί θα το προλάβουν, λόγω του ότι φεύγει αργότερα, για να φύγουν από σήμερα.

Το Σάββατο έχουμε δυο αναχωρήσεις 07:25 Θεολόγος για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο και 07:50 Superferry II επίσης για το ίδιο δρομολόγιο.  Εδώ παίζει το σκηνικό όποιο προλάβω θα πάρω . Γιατί πολλοί κάνουν κράτηση με το τελευταίο πρωινό σε περίπτωση που δεν προλάβουν. Τελικά αρκετοί προλαβαίνουν το πρώτο και έτσι η κίνηση μοιράζεται και στα δυο πλοία. 

Υπάρχει και το απογευματινό του Σαββάτου, αλλά όλοι φροντίζουν να φύγουν με τα πρωινά δρομολόγια και αυτό είναι το πιο χαλαρό του τριημέρου. Το ίδιο και οι αποστροφές τις Κυριακής είναι εξίσου χαλαρές μιας και ελάχιστοι δείχνουν διάθεση να κινηθούν πριν την Δευτέρα.

Οι επιστροφές δεν παρουσιάζουν κάτι το ιδιαίτερο και αυτό γιατί όλα τα πλοία έχουν θέσεις να εξυπηρετήσουν. Ειδικά τα δυο τοπικά της Δευτέρας 20:00 Θεολόγος και 21.30 Superferry II θα εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες του τριημέρου.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει αύξηση θα έλεγε κανείς περίπου ένα 15% της κίνησης φέτος σε σχέση με πέρσι με δεδομένο ότι η Καθαρά Δευτέρα ήταν Φεβρουάριο με δύσκολο καιρό και το τοπίο του καιρού ήταν χειμωνιάτικο. Σε κάθε περίπτωση πέρα από τον πορτοφόλι του κάθε ταξιδιώτη σημαντικό ρόλο παίζει πάντα και ο καιρός αφού μέσα στα τόσα τηλεφωνήματα της ημέρας δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν να μάθουν πρώτα τον καιρό και μετά να κλείσουν εισιτήρια. Κατά την ΕΜΥ ο καιρός χαλάει λίγο το Σάββατο (λίγη βροχή καθόλου αέρα) και ξαναφτιάχνει την Δευτέρα.

Άννα Δούλη – Πρακτορείο Ραφήνας 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά δεν έπιασε τοπο η δυσφήμηση όλων όσων το προσπαθουσαν. Και που να δείτε το καλοκαίρι τι εχει να γίνει. Σταματήστε επιτελους την φαγομαρα και πιαστε δουλειά.