Τι απέδωσαν οι ημερίδες για τα ναρκωτικά στην Άνδρο

"Ο Δήμος Άνδρου καθιερώνει, σε ετήσια βάση, εβδομάδα ενημέρωσης για ό,τι προκαλεί εξάρτηση, σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης «Θησέας», το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου". Αυτό είναι η πρώτη κίνηση μετά τις ημερίδες για τα ναρκωτικά που διοργάνωσαν στην Άνδρο το τελικό συμπέρασμα ο Δήμος Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ «Στροφή» την εβδομάδα που μας πέρασε. Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά ακόμα στους νέους του νησιού έγινε γνωστό από γονείς που τόλμησαν και βγήκαν μπροστά. Μια πρωτοβουλία σημαντική που έδωσε την δυνατότητα για την ενημέρωση στους νέους και στα σχολεία του νησιού μας - EN ΑΝΔΡΩ

 Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου για τις ημερίδες και την απόφαση που λήφθηκε έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ημερίδες- εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν στην Άνδρο από στον Δήμο Άνδρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ «Στροφή» και αφορούσαν τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου ήταν ενδεικτική του πόσο πολύ απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες. Σε όλες τις εκδηλώσεις οι αίθουσες ήταν γεμάτες και οι ενημερώσεις ήταν ενδιαφέρουσες γιατί υπήρχε συμμετοχή του κοινού ώστε να γίνονται διάλογοι με τους ψυχολόγους της ομάδας, καθώς και γονείς που τα παιδιά τους είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή». Στη συναυλία που παρακολούθησαν το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και η Γ΄ γυμνασίου, το Δημοτικό θέατρο ήταν ασφυχτικά γεμάτο.

Στις ενημερωτικές συναντήσεις μετείχαν 16 άτομα από το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας» και το ΚΕΘΕΑ «Στροφή», ενώ σημαντική ήταν η προσφορά συλλόγων του νησιού μας, που προσέφεραν όλα τα γεύματα στην ομάδα δίνοντας δείγματα της ανδριώτικης φιλοξενίας.

Κεντρικό μήνυμα ήταν πως η γνώση εξασφαλίζει μεγαλύτερη δύναμη για να δει κανείς κατάματα το πρόβλημα, και να το αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, «όλοι γίναμε σοφότεροι. Γι΄ αυτό και ο Δήμος καθιερώνει, σε ετήσια βάση, εβδομάδα ενημέρωσης για ό,τι προκαλεί εξάρτηση, πάντα σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης «Θησέας», το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των ημερίδων και κυρίως την GoldenStarFerries, τον Εμπορικό Σύλλογο Άνδρου «Η Ομόνοια», τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Μαινήτων, τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Γαυρίου, τον Σύνδεσμο Εστιατόρων και καφεστίασης «Η Άνδρος», καθώς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κορθίου.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

μπραβο σ ολους τους φορεις που συνδιοργανωσαν την ενεημερωση των παιδιων...να γινοταν αυτο και με τα αλλα θεματα...αχ....
ο καπταιν α.:

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα βαπόρια ΕΑΝ η αστινομια δεν ΚΑΝI τιποτα Ας μαζευτούν ολοι η χωριανοί και ρίχτε τους Στην θάλασσα αλα σημερα η Άνδρες Δεν εχουν...Μαγκούρες ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα καλα μέχρι εδω.με τα βαπόρια που είναι γνωστά στου πάντες τη κάνετε ,,,,,,,,,,,,,,,,,

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Σον Δημαρχο και σε όσους έλαβαν μέρος μιε τα Ναρκοτικα μπραβο στης διο οικογένειας που πιραν την προτοβουλια και το θάρρος τους Αλλα ειναι και που δεν παρουσιάστηκαν Μαλον λογω εγωισμού και ντροπής Αλλα τι γίνετε στην περίπτωση που έμπορος πουλά εξω απο το Σχολιο ?? η οταν ειναι στην πλατιά οι στο σκοτεινό ΠΑΡΚΙΝΚ .?? ΕΙΠΑΡΧΗ Αστυνομία να τον Συλλάβει .?? Η πρεπει να ΠΕΡΙΜΕΝΟΜΕ ναερθουν απω Σύρο Η ΑΘΗΝΑ. Αυτο ειναι το Νο 1 και μην ΞΕΧΝΑΜΕ τι προέρχονται απω ΟΛΛΑ αυτα Να δούμε θα το βαλομε και αυτο στο ράφι