Δύο παρουσιάσεις για τα Ναυάγια (Γαύριο & Κόρθι): ιστορίες κρυμμένες στο βυθό της θάλασσας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ

Οι ομιλητές στην παρουσ'ιαση του βιβλίου στο Κόρθι: από αριστερά Άρης Μπιλίνης (ερευνητής-συγγραφέας), Γιάννης Μαμάης (πρόεδρος Φιλοπρόοδου Ομίλου-επιμελητής βιβλίου), Διαμαντής Μπασαντής (ιστοσελίδα "Εν Άνδρω"-επιμελητής αφιερώματος Χρυσή Αυγή), Σίμος Λάβδας (διασωθείς ναυαγίου Χρυσή Αυγή).

 

Οι ακροατές παρακολουθούν τους ομιλητές. Διακρίνονται ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσουδης, ο πατήρ-Αντώνιος Χορευτής κλπ

Ήταν μια παρουσίαση κάπως διαφορετική στο Κόρθι το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη μιας και ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν και μερικοί που είχαν απώλειες στο ναυάγιο του Χρυση Αυγή και όταν μιλούσε ο Σίμος Λάβδας για εκείνο το ναυάγιο ήταν πολύ φορτισμένοι. Κατά τα άλλα ο Διαμαντής Μπασαντής εξηγησε τον μακρύ σχεδιασμό του αφιερώματος στην ιστοσελίδα που μετά πέρασε και στο βιβλίο. Ο Γιάννης Μαμάης μίλησε για τον σχεδιασμό του βιβλίου. Και ο Άρης Μπιλίνης περιέγραψε με εικονες και σχεδιαγράματα τα 11 ναυάγια που έχουν ανακαλυφθεί γύρω από την Άνδρο - Εν Άνδρω. 

Ο ένας από τους τρεις διασωθέντες του πληρώματος, μηχανικός Σίμος Λάβδας, αφηγείται την εμπειρία του.

 Ο Άρης Μπιλίνης, ερευνητής και συγγραφέας εξηγεί για τα ναυάγια γύρω από την Άνδρο. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

 

Οι δύο κεντρικοί ομιλητές απευθύνονται στο κοινό 

Για μια ακόμα φορά ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Γαυρίου κάνει την διαφορά με την νέα έκδοση του «Ναυάγια στις ακτογραμμές της Άνδρου» των Κώστα Θωκταρίδη και Άρη Μπιλάλη, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Γαύριο το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου 2016. Την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν πολλοί ακροατές που άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τους δύο δύτες που τα έχουν εξερευνήσει και φωτογραφήσει τα ναυάγια.

Ο Γιάννης Μαμάης στο μικρόφωνο. Διακρίνονται αριστερά οι Κώστας Θωκταρίδης και Άρης Μπιλάλης και δεξιά ο Σίμος Λάβδας.

Η προσεκτική παρουσίαση του Κώστα Θωκταρίδη και η εμπεριστατωμένη του Άρη Μπιλάλη μαζί με την παρουσίαση του επιμελητή της έκδοσης Γιάννη Μαμάη. Στην εκδήλωση μίλησε και ο Σίμος Λάβδας μηχανικός και ένα από τους τρεις διασωθέντες του πληρώματος του πλοίου Χρυσή Αυγή που ναυάγησε το 1983. Ο Σίμος Λάβδας για πρώτη φορά μίλησε μετά 33 χρόνια στην ιστοσελίδα «Εν Άνδρω» τον Φεβρουάριο του 2016 και την μαρτυρία του αυτή ο επιμελητής της εξαιρετικής έκδοσης Γιάννης Μαμάης συμπεριέλαβε στην έκδοση του Φιλοπρόοδου. Στην εκδήλωση ο Σ. Λάβδας περιέγραψε κάποια στοιχεία από την μαρτυρία του και όπως είπαμε συγκίνησε τους παραβρισκόμενους.

Πολλοί προσέρχονται για να υπογράψουν τα βιβλία οι δύο δύτες που έκακαν την θαλάσσια έρυνα για τα ναυάγια,

Να προσθέσουμε πως είναι μια εξαιρετική συγκυρία για την Άνδρο το γεγονός πως οι εκδόσεις Gutenbergδεν φείδονται χρημάτων και κόπου και με τα βιβλία τους εδώ και χρόνια εμπλουτίζουν την βιβλιογραφία για την Άνδρο κάθε χρόνο. Και εξίσου σπουδαίο πως όλες αυτές τις εκδόσεις επιμελείται πάντα με ιδιαίτερο μεράκι ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Γιάννης Μαμάης.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet