Άνδρος: για τους βόρειους ήρθε η άνοιξη, για τους νότιους έφυγε ο χειμώνας!!!


Από τον χορό της Καπαριάς

Ο ένας σύλλογος (Φιλοπρόοδος) καλωσόρισε  την άνοιξη και ο άλλος σύλλογος (Καπαριάς) αποχαιρέτησε τον χειμώνα!!! Με μια μέρα διαφορά!!! Οι πρώτοι έτρεξαν οι δεύτεροι άργησαν. Κι αυτό γιατί η Ισημερία που σηματοδοτεί την άνοιξη ήταν στις 21 Μαρτίου, που ήταν και η παγκόσμια ημέρα ποίησης. Αυτό για όσους αγαπούν την ποίηση…

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι ανδριώτες. Με μια μέρα διαφορά αλλάζουν εποχή και με μια μέρα απόσταση νομίζουν πως ζουν σε άλλο νησί!!! Και για να καταλάβετε οι του Γαυρίου χαιρέτισαν την άνοιξη με χορό το Σάββατο 18/3 και οι της Καπαριάς αποχαιρέτησαν τον χειμώνα με χορό την Κυριακή 19/3. Από ότι φαίνεται άνθρωποι και εποχές μπερδεύτηκαν σε αυτό το νησί και δεν συναπαντήθηκαν. Πάντως το ωραίο είναι πως το γλέντησαν και οι δύο.

Από τον χορό της Καπαριάς

Κατά τα άλλα όπως μας πληροφορούν εκ Καπαριάς έγινε ο χειμερινός Χορός του Συλλόγου την Κυριακή 19/3/2017 στο κέντρο "Μποέμισσα"! Και έγινε γλέντι και χορός με την μοναδική Ιωάννα Λεγάκη στα νησιώτικα, τον δεξιοτέχνη Κώστα Μουστάκα στο βιολί, την εξαιρετική Θεοδοσία Στίγκα στα λαϊκά και την υπέροχη λαϊκή ορχήστρα!

Μετά από αυτά οι Καπαριανοί ευχαριστούν όλα τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου, καθώς και τους εκπροσώπους της Ένωσης Ανδρίων, της Αδελφότητας Κορθίου, της "Γριάς το Κάστρο" του Κοχύλου, τον "Άγιο Νικόλαο" από τα χωριά Υψηλού-Μεσαθούρι-Λάμυρα-Στραπουριές, την "Ζαγορά" από του Ζαγανιάρι, του Συνετίου, τον Δήμο Άνδρου, καθώς και έναν καλό μας φίλο και μέλος του Συλλόγου της Σκλίβανης Ιωαννίνων!

Ευχαριστίες και στους χορηγούς της λαχειοφόρου, επίσης στις δύο εταιρίες Golden Star Ferries και Fast Ferries για τα εισιτήρια, στο ξενοδοχείο Nicolas του Νίκου Λαούδη για τις προσφορές διαμονής και στον Παναγιώτη Αναστασόπουλο για τα υπέροχα βιβλία του!

Μπορεί να άργησαν λίγο οι Καπαριανοί, αλλά πήραν φόρα. Ήδη προσκαλούν από τώρα στο πανηγύρι στον Άη-Γιώργη τον Φαράλη την Πρωτομαγιά...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet