Ο αγιασμός των Θεοφανείων στο Κόρθι

 Βγήκαν από νωρίς και στο Κόρθι πρώτες-πρώτες οι βάρκες και τα καϊκια. Η μέρα λαμπερή, ο όρμος πιο γαλήνιος από ποτέ, Βγήκαν οι Κορθιανοί με τα παραδοσιακά σκάφη τους για την μεγάλη μέρα του αγιασμού των υδάτων τιμώντας την παράδοση
Κατάμεστη η εκκλησία, γεμάτη κόσμο και η παραλία, το απαιτεί η μέρα και η παράδοση. το πρόσταζε και ο καιρός που ήταν πιο καλός από ποτέ άλλοτε... (φωτ. π. Αντώνιος). 

 

 Είναι αλήθεια πως οι δοξαστικές μέρες του χειμώνα λόγω της διαύγειας και του ήλιου μοιάζουν πολύ ωραιότερες ακόμα και από της άνοιξης. Εδώ μια εικόνα του όρμου καθώς τα δύο πλοιάρια κατευθύνονται στα ανοικτά του λιμανιού να πάρουν θέση για την γιορτή. Στο βάθος η Αγία Αικατερίνη (φωτ. π. Αντώνιος). 

 Ο γέροντας Ευδόκιμος και ο πατήρ Αντώνιο συλλειτουργούν κι αγιάζουν το νερό στον ναό του Αγίου Νικολάου Κορθίου (φωτ. π. Αντώνιος).

 Άλλη μια στιγμή από την λειτουργία της μέρα. Διακρίνονται οι π.Αέτιος, γέροντας Ευδόκινος και π.Αντώνιος (φωτ. π. Αντώνιος).

 Κι εδώ μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς το εκκλησίασμα με επικεφαλής την εικόνα, τους ιερείς και τις αρχές του τόπου, κατευθύνονται προς το λιμάνι του Όρμου για την ρίψη του σταυρού στη θάλασσα (φωτ. π. Ανώνιος).

 Στο λιμάνι για τον σταυρό. Ο κόσμος, οι βουτηχτάδες, οι βάρκες. Ένα χαρούμενο στιγμιότυπο από την λαμπρή ετούτη μέρα που γιορτάστηκε σε όλη την Άνδρο με μεγάλη συμμετοχή και επίσημότητα (φωτ. π. Αντώνιος). 

Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία στον Όρμο Κορθίου ο κόσμος ήταν πολύς και άπλωσε σε αρκετά μεγάλη έκταση στην παραλία (φωτ. π Αντώνιος).

Σχολιάσμος "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet