25η Μαρτίου 2018: Στιγμιότυπα και σχόλια από την παρέλαση της Άνδρου

 Εν αρχή ην... η φιλαρμονική του ΜΟΥΣΑ που παιάνισε θούριους, εμβατήρια και εθνικό ύμνο, δίνοντας τον τόνο στην παρέλαση. Για σκεφτείτε να μην υπήρχε η φιλαρμονική; Ας μην το συζητάμε. Εθνική γιορτή ή θρησκευτική γιορτή χωρίς την φιλαρμονική είναι σκορδαλιά (λόγω τη μέρας) χωρίς σκόρδο (φωτ. Εν Άνδρω).,

 Μετά είναι τα παιδιά. Εθνική γιορτή με παρέλαση χωρίς τα σχολεία τι θα ήταν; Τζατζίκι χωρίς σκόρδο (είπαμε λόγω μέρας εστιάζουμε στο σκόρδο). Να λοιπόν και τα πολύ μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου που προσέχρονται για να πάρουν θέση στην πλατεία Γηροκομείου της Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

 Αλλά υπήρχαν και τα μεγαλύτερα παιδιά, του δημοτικού, που κι αυτά προσήλθαν με τις εθνικές ενδυμασίες τους και τις σημαίες τους. Τώρα το ερώτημα που έθεσε ένας κύριος μοιάζει εύλογο; ο σημαιοφόρος βγήκε με κλήρωση ή είναι ο καλός μαθητής; Ιδού η απορία με τη νέα πολιτική παιδαγωγική της γενικευμένης εξίσωσης προς τα κάτω (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και βέβαια τα ένστολα τμηματα της Άνδρου: Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Εθνοφρουρά, Ναυτικό κλπ (αν κάτι ξεχάσαμε μάς συγχωρείτε). Όλοι σε παράταξη μπροστά στο παλιό δημαρχείο της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και βέβαια τα στεφάνια. Δεν μπορεί να γίνει κατάθεση στεφάνων χωρίς... στεφάνια! Και οι παραστάτες (έτσι δεν τους λέγανε;) που τα δίνουν στους αρμόδιους να τα καταθέσουν (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και βέβαια ο πανηγυρικός της μέρας από δασκάλα του δημοτικού. Δύο αναφορές που πρέπει να προσέξουμε. Η πρώτη επίκαιρη στους δύο Έλληνες στρατιώτες που είναι κρατούμενοι στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους. Η δεύτερη: "η ιστορία μας λέει όχι μόνο για το παρελθόν μας, αλλά και για το πως θέλουμε να πορευτούμε στο μέλλον..."! (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Λιμενάρχης Άνδρου καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο της πόλης. Εδώ διακόπτουμε την αφήγηση μας γιατί μας γεννήθηκε μια μεγάλη απορία όταν ακούσουμε πως θα κατέθετε στεφάνι και "ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης". Υπήρχε άραγε εκπρόσωπος της "Εθνικής Αντίστασης 40-44" στην Άνδρο που θα κατέθετε στεφάνι; (φωτ. Εν Άνδρω)..

 Όπως εδώ και παρούσα σε όλες τις περιστάσεις είναι και η Πυροσβεστική. Εδώ ο επικεφαλής του κλιμακίου Άνδρου μόλις έχει καταθέσει κι αυτός στεφάνι. (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μετά από όλο αυτό το τελετουργικό της μέρας ολοκληρώθηκε η γιορτή με παρέλαση των σχολείων της Χώρας Άνδρου μπροστά στους επισήμους και ανεπισήμους. Από παρελάσεις στην Άνδρο πάμε καλά... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Να μην ξεχάσουμε και το ναυτικό λύκειο Άνδρου με τα πηλήκια του. Είναι κι αυτό κάτι ξεχωριστό για το νησί μας με την μεγάλη ναυτική παράδοση (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια ακόμα αναμνηστική της μέρας (μετά από απαίτηση των ένστολων που πόζαραν για δεύτερη φορά) με τον εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας του νησιού και εθελοντή δασοπυροσβέστη! Κατά έναν περίεργο λόγο τον θεωρούν ¨δικό" τους άνθρωπο. Δεν χαλάσαμε χατήρι και προσθέτουμε και δεύτερη "ένστολη" φωτογραφία στο τέλος... (φωτ. Εν Άνδρω).

Χρόνια Πολλά! Και του χρόνου! - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet