Πυροσβεστική και εθελοντές πρόλαβαν φωτιά έξω από το Συνετί

Φωτογραφία αρχείου (Εν Άνδρω)

Σήμερα το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Συνετί και Βουνί ξέσπασε φωτιά δίπλα στον δρόμο. Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για ρίψη τσιγάρου από διερχόμενο οδηγό. Λόγω των αυξημένων μέτρων της Πυροσβεστικής υπήρχαν σε διασπορά στην ευρύτερη περιοχή οχήματα του πυροσβεστικού κλιμακίου και των εθελοντών δασοπυροσβεστών.

Έτσι στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν άμεσα 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή Χ. Παπαϊωάννου, 3 των εθελοντών δασοπυροσβεστών με επικεφαλής τον πρόεδρο Ν. Χαζάπη και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Δ. Λάσκαρης.

Η φωτιά πρόλαβε κι έκαψε περίπου 6 στρέμματα πρασίνου. Έσβησε σε διάστημα μιας ώρας. Την ώρα της φωτιάς υπήρχαν ισχυρές ριπές ανέμου στην περιοχή.

Να σημείωσουμε πως για μια ακόμα φορά με αφορμή το σημερινό περιστατικό διαπιστώθηκε η άψογη συνεργασία αστυνομίας (υπό το νέο διοικητή υπαστυνόμο Β. Μάινα), της πυροσβεστικής, του λιμεναρχείου και της πολιτικής προστασίας.

Η πυροσβεστική πληροφορεί τους πολίτες πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες στο νησί παραμένουν και όλοι είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Παρακαλεί και τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα γιατί μια αβλεψία μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες να καλούν όλο το 24ωρο την πυροσβεστική στο τηλέφωνο 22820-42199.

ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet