Παράνομη υλοτόμηση μεγάλης έκτασης στην Άνδρο

Η δασωμένη περιοχή της Άρνης που έχει ονομαστεί "η Ελβετία της Άνδρου" καθώς είναι στην πλαγιά της μοναδικής Κουβάρας (φωτ. Εν Άνδρω). 

Μεγάλης έκτασης παράνομη υλοτόμηση ανακάλυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Άνδρου. Στην ευρύτερη περιοχή της Άρνης ανδριώτης είχε κόψει 50 σφεντάμια ύψους 4-5 μέτρων! Τα είχε σωριάσει στο έδαφος με την προοπτική να στεγνώσουν για να γίνουν καυσόξυλα!

Σε μια κατάμεστη πλαγιά με δέντρα οι αρμόδιοι είδαν να ξεπροβάλει ξαφνικά ένα φαλακρό τοπίο  Πλησιάζοντας το βρήκαν γεμάτο με δεκάδες  πεσμένα δέντρα. Η δικαιολογία που πρόβαλε στους αρμόδιους ο υλοτόμος ήταν πως έκοψε τα 50 δέντρα για να ζεσταθεί στο τζάκι του τον χειμώνα!

Εξωφρενική δικαιολογία για μια απίστευτη πράξη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως με 4-5 από αυτά τα μεγάλα δέντρα ζεσταίνεται μια οικογένεια όλο τον χειμώνα. Ήταν προφανές πως με τόσο μεγάλη ποσότητα θα έκανε εμπόριο καυσόξυλων. Στον παράνομο υλοτόμο επεβλήθη μεγάλο πρόστιμο. 

Οι αρμόδιες αρχές της Άνδρου συνιστούν στους κατοίκους πως σε κάθε περίπτωση υλοτόμησης θα πρέπει να ζητάνε άδεια ώστε και νόμιμοι να είναι και να κόβουν κλαριά ή δέντρα που επιτρέπεται. Μια σωστή και νόμιμη υλοτόμηση εκτός του ότι βοηθά κάποιους να περάσουν τον χειμώνα βοηθά και στην αναζωογόνηση του δάσους. Μια ανεξέλεγκτη και παράνομη καταστρέφει την Άνδρο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet