Από την Μεσαριά μας γράφουν…

 

Λάβαμε δύο μηνύματα από την Μεσαριά. Το πρώτο προέρχεται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και αναφέρεται σε ευχαριστίες, αλλά και μια σειρά διευκρινήσεις, σχετικά με την δωρεά για την αποκατάσταση του τέμπλου του ναού. Το δεύτερο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου του χωριού με τις ευχαριστίες στους ευεργέτες του συλλόγου. Και τα δύο δείχνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη συνδρομή των κατοίκων της περιοχής για τις ανάγκες του χωριού – Εν Άνδρω.

Επιστολή Συμβουλίου Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Μεσαριάς προς Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσαριάς

Αξιότιμοι κύριοι,
Μερικά  σχόλια στο διαδίκτυο τα οποία έγιναν αναφορικά με  την επισκευή και αναστύλωση των πλευρικών τμημάτων  Τέμπλου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μεσαριάς Άνδρου αποτελούν ευθεία υποτίμηση  της ευεργεσίας προς των Ιερόν Ναόν μας των αληθινών και πραγματικών δωρητών του έργου.

Το έργο αυτό οφείλεται στους φανερούς και αφανείς δωρητάς  οι οποίοι το χρηματοδότησαν,  και όχι  στον  Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαριάς Άνδρου. 
Μόνο στον κ. Νικόλαο Θ.  Σπυριδάκη  τέως πρόεδρο του Συλλόγου είναι οφειλόμενη   η ευγνωμοσύνη, γιατί ο μόνος αρχικά που ανακίνησε το θέμα είναι  αυτός καθώς επίσης  απεριόριστη ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους ευλαβείς δωρητάς  συγχωριανούς και μη.

Αλλά πέραν αυτού ο Πολιτιστικός  Σύλλογος της Μεσαριάς μετά την αποστολή του Τέμπλου για επισκευή έως και της επανατοποθετήσεώς του δεν προσέφερε καμιά άλλη υλική βοήθεια ή άλλου είδους βοήθεια για την επισκευή του.

Η επιμονή ορισμένων να διαδίδουν εμμέσως πλην σαφώς   ότι το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαριάς είναι υποβολιμαία  και λανθασμένη είτε θεληματικά είτε αθέλητα την οποία απορρίπτουμε γιατί αυτή είναι η αλήθεια… Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς δεν προσέφερε ούτε ένα ευρώ για το μεγάλο αυτό έργο, και όσοι από τα παλαιά ή νέα μέλη του Συλλόγου επιμένουν σε αυτό, ας προσκομίσουν έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν με ποιο τρόπο είτε υλικά είτε με άλλο τρόπο  συμμετείχαν στη χρηματοδότηση  αυτού του έργου. Εκτός από τη μοναδική συμβολή του κ. Νικολάου Θ. Σπυριδάκη για την ανακίνηση του θέματος και την τυχόν πληρωμή από το Σύλλογο, της μιας από τις προκαταρκτικές  μελέτες που έγιναν,  την οποία πληροφορηθήκαμε χωρίς όμως εμείς σαν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να έχουμε καμία επίσημη γραπτή ενημέρωση. Τον οποίο κ.  Νικόλαο Σπυριδάκη άξιο και σπουδαίο συγχωριανό μας θερμώς ευχαριστούμε και σεβόμαστε..
Επιφυλασσόμαστε εν καιρώ να δημοσιοποιήσουμε ονομαστικώς τους αληθινούς και πραγματικούς δωρητάς, αφού προηγουμένως λάβομε την έγκρισή τους, επειδή μερικοί εξ αυτών θέλουν να παραμείνουν αφανείς δωρητές.
Μετά τιμής 
Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου  Νικολάου Μεσαριάς Ανδρου
Πατήρ Δημοσθένης  Μοναχός, Ιερεύς-Πρόεδρος. Τα μέλη: Μαρία Στρατή
Μαρίτσα Τσιώπου, Αννα Μπαφαλούκου, Γιάννης Βελιώτης.

Ανακήρυξη ευεργετών του Συλλόγου

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μεσαριάς Άνδρου, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο: Μπακάρα Κωνσταντίνο, Αντιπρόεδρο: Ξένου Μαρία, Γραμματέα: Δουδουσάκη Αικατερίνη και Ταμία: Κουλιά Μαρία – Φρατζέσκα, εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στους υποστηρικτές και αρωγούς του έργου μας, ανακηρύσσει ως ευεργέτες σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού μας το Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη, τον Κύριο Σπύρο Λ. Πολέμη και τον Κύριο Ελευθέριο Πολέμη για τις συνεχείς χορηγίες τους στο σχολείο μας για ένα ευχάριστο και δημιουργικό σχολικό περιβάλλον κατά τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet