ΓΑΥΡΙΟ: οι πρωινές «περιπέτειες» του Άρτεμις…

 

Φωτογραφίες του Γ.Π. για το Εν Άνδρω από το πρωινό συμβάν.

Μετα τις 8:30, με σχετική καθυστέρηση, κατάφερε να αποπλεύσει για Σύρο σήμερα το πρωί το πλοίο Άρτεμις, που κάνει το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο. Ο λόγος ο ξαφνικός δυνατός αέρας που οι ριπές του, τα ξημερώματα στο Γαύριο, ξεπερνούσαν τα οχτώ μποφόρ!

Το Άρτεμις δίπλα στην προβλήτα

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον απόπλου, κάνοντας την καθιερωμένη μανούβρα προς τα δεξιά για να μαζέψει τις άγκυρες, το πλοίο δυσκολεύτηκε να φύγει από την προβλήτα πλησιάζοντας την στο πίσω δεξί του μέρος.

Το πλήρωμα αμέσως έριξε κάβους και το ακινητοποίησε για να αποφευχθεί ζημιά. Έπειτα, με συντονισμένες κινήσεις, το απομάκρυναν. Και απέπλευσε στις 8:35. Έμεινε ο φόβος πως κόντεψε να πάθει ζημιά στην δεξιά πρύμη.

(Γαύριο, 25/10/18 - του ανταποκριτή μας Γ.Π.)

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ο άνεμος ήταν 9-10 μποφόρ εκείνη τη στιγμή μέσα στο λιμάνι.Ευτυχώς τα χειρότερα δεν συνέβησαν χάρη τις συντονισμένες κινήσεις πληρώματος-καβοδετών-λιμεναρχείου όπου κατάφεραν να το δέσουν-"αρπάξουν" στη κάτω προβλήτα καθώς το έπαιρνε ο αέρας σχεδόν ακυβέρνητο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πότε επιτέλους θα καταλάβετε όλοι στην Ανδρο οτι το Γαύριο ΔΕΝ είναι εύκολα προσεγγίσιμο από τα πλοία της ακτοπλοϊας? Πρέπει να γίνει ατύχημα για να ξεκινήσετε τις εργασίες στην περιοχή αυτή? πιστεύετε οτι έχει λιμάνι το νησί, ενώ ούτε μαρίνα δεν θα έπρεπε να αποκαλείται ο συγκεκριμένος κόλπος. Ξεκινήστε άμεσα την διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μην θρηνήσουμε ατύχημα με επιβατηγό ή εμπορικού τύπου πλοίο στον όρμο του Γαυρίου. Το έχουμε επανειλημμένα τονίσει όσοι εργαζόμαστε στα πλοία της γραμμής, χωρίς όμως να εισακούγεται η γνώμη μας.