Άνδρος: μοναχικά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Παραμονή Χριστουγέννων και λίγος ο κόσμος στην Αγορά της Χώρας. Όπως βλέπουμε κάποιοι κάνουν τα τελευταία ψώνια. Και μερικές παρέες παιδιών - όπως στην φωτογραφία - να κατεβαίνουν για τα κάλαντα. Η Άνδρος έφυγε για Αθήνα ή όπως έλεγε και η γιαγιά μιας φίλης: Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό! Δεν άφησε παραγγελιά η γιαγιά για την Πρωτοχρονιά, αλλά για τα Φώτα σίγουρα όλοι θα γυρίσουν στις βάσεις τους... (φωτ. Εν Άνδρω).

Άλλη μια φωτογραφία από την Αγορά που πιστοποιεί το περιορισμένο της κίνησης. Κάτι που το επιβεβαίωσαν και οι καταστηματάρχες. Τα παιδιά ακολούθησαν τους γονείς στην... πόλη! Ακόμα και το πάρτι το αποβραδο στου Μίκι, που είχε κάποιον κόσμο, είχε κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες... (φωτ. Εν Άνδρω).

Την ίδια στιγμή στην παραλία του Γαυρίου τα παιδιά είχαν βγει για κάλαντα στα μαγαζιά. Με τα τρίγωνα τους και τις χαρούμενες φωνές τους έδωσαν τον τόνο σε ένα άδειο λιμάνι. Τουλάχιστον εδώ τα παιδιά έδωσαν με τα κάλαντα τον γιορτινό τόνο. Αρκετές παρέες παιδιών - από αυτά που έμειναν στο νησί - έδωσαν γιορτινό χρώμα στη μέρα. Και καλά που ήταν και τα καράβια που με το πήγαινε-έλα τους έδωσαν κίνηση μεταφέροντας τους λίγους τελευταίους ταξιδιώτες της μέρας...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet