Απεργία αναπληρωτών στα σχολεία της Άνδρου...

Το πανώ των αναπληρωτών της Άνδρου αναρτημένο μπροστά στο δημοτικό σχολείο Μεσαριάς (φωτ. Εν Άνδρω).

(Από την κ. Maria Bizou λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή για τις απεργίες που γίνονται στα σχολεία αυτές τις μέρες και στα σχολεία της Άνδρου – Εν Άνδρω. Μας γράφει η κ. Maria Bizou: «Καλημέρα! Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Άνδρο και σας στέλνω εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αναπληρωτών του νησιού ώστε να δημοσιοποιήσετε κι εσείς αν μπορείτε μια επιστολή που γράψαμε προς τους γονείς, διότι αυτές τις μέρες και από την προηγούμενη βδομάδα, κάνουμε επαναλαμβανόμενες απεργίες και τα σχολεία είναι κλειστά. Σας παραθέτω την επιστολή που συντάχθηκε και μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία.»)

Άλλη μια φωτογραφία με το πανώ μπροστά στο δημοτικό σχολείο Μεσαριάς (φωτ. Εν Άνδρω).

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των παιδιών σας. Είμαστε αυτοί που κρατούν ανοιχτά τα σχολεία από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη με συμβάσεις λίγων μηνών. Είμαστε αυτοί που κάθε χρόνο, στις 21 Ιουνίου απολυόμαστε και μένουμε άνεργοι.

Καταλαβαίνουμε πως η απόφασή μας για απεργία μπορεί να σας προκαλεί ερωτήματα και δυσαρέσκεια. Γι’ αυτό τον λόγο, θέλουμε να γνωρίζετε τους λόγους και την αλήθεια μας.

Αυτές τις μέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο που μας βάζει ουσιαστικά σε ένα κυνήγι ολοένα και περισσότερων προσόντων (μεταπτυχιακών, διδακτορικών, σεμιναρίων) ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μία από τις ελάχιστες θέσεις διορισμών. Τα προσόντα αυτά δε μας τα παρέχουν δημόσια και δωρεάν, αντιθέτως κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Το νομοσχέδιο αυτό απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας, τα χρόνια δηλαδή που γυρίσαμε όλη την Ελλάδα για να διδάξουμε τα παιδιά σας και μας διώχνει από τα σχολεία.

Σε αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, σας θέλουμε συμμάχους, γιατί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι εδώ για τα παιδιά σας πολλά χρόνια τώρα.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα, δουλεύοντας με ολιγόμηνες συμβάσεις σε ΟΤΑ, ξενοδοχεία, χωράφια, οικοδομές. Ότι πολλοί εργάζεστε για 3 ευρώ την ώρα και είστε ανασφάλιστοι.

Γνωρίζουμε τις αγωνίες σας και εσείς γνωρίζετε τη δική μας. Ο αγώνας μας για παιδεία, υγεία, δουλειά και αξιοπρέπεια είναι κοινός. Η απόφασή μας για απεργία γίνεται για το καλό των παιδιών σας, των παιδιών μας. Κάθε μέρα απεργίας κοστίζει σε μας πάνω από 50 ευρώ, ποσό το οποίο σίγουρα δεν περισσεύει σε κανέναν μας.

Δεν είμαστε τεμπέληδες ούτε κοπανατζήδες. Είμαστε οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί που αξίζει να έχει αυτή η χώρα!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet