Δεκατρείς λαθρομετανάστες στην Τήνο! Σε επιφυλακή το λιμεναρχείο Άνδρου!...

Τήνος, η περιοχή της Μυρσίνης.

Στο διπλανό μας νησί, την Τήνο, βγήκαν χτες για πρώτη φορά δεκατρείς λαθρομετανάστες! Πρόκειται για μια ομάδα λαθρομεταναστών που ξεκίνησαν από την Τουρκία και οι οποίοι κατάγονται από την Συρία.

Προφανώς οι λαθρομετανάστες σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο) που έχουν στρατόπεδα (hot spot) μεταναστών, στα οποία η κατάσταση είναι τραγική επιχείρησαν - παρά τις δεδομένες δυσκολίες - να προσεγγίσουν νησιά, που δεν έχουν στρατόπεδα με την προσδοκία πως θα προωθωθηθούν εύκολα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναλυτικά, χτες το μεσημέρι γύρω στις 16:00 η Λιμενική Αρχή Τήνου ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι στην περιοχή Μυρσίνη Τήνου (ΝΑ Τήνος) κινούνται πεζοί άγνωστοι αλλοδαποί με σακίδια. Άμεσα στην περιοχή κατέφθασαν λιμενικοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι νωρίτερα είχαν αποβιβασθεί στο νησί δεκατρείς παράτυποι μετανάστες (οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες) συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, κατέφθασαν στην Τήνο, από τις απένταντι τουρκικές ακτές, με τη βοήθεια Τούρκου διακινητή, με ταχύπλοο σκάφος. Από χθες, όλες οι λιμενικές αρχές των Κυκλάδων, και όχι μόνο, είναι σε εγρήγορση για τυχόν εντοπισμό ταχύπλοου που διακινεί παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία. Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε πως και η λιμενική αρχή Άνδρου είναι σε επιφυλακή και ήδη έχει βγάλει σκάφος στα ανοικτά σε περιπολία...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μου κάνει εντύπωση πως διέσχισαν το Αιγαίο--φαντάσου με τι σκάφος,πόσα μποφόρ και στα κουτουρού--και δεν τους αντελήφθη κανένα radar διερχoμένου πλοίου, κανένα radar ναυτικού παρατηρητηρίου, κανένα F-16 ή Μirage που οργώνουν καθημερινά τον Αιγαίο από πάνω μέχρι κάτω, δεν τους αντελήφθησαν οι περιπολίες του Λ.Σ ή της Frontex. Φαντομάδες ήσαν ή μήπως ήλθαν με υποβρύχιο ;;; Αυτούς τους δύστυχους Σύρους τι να τους κάνης. Οι ''φίλοι γείτονές'' μας όμως που έχουν ''ανακαλύψει'' και μπαγλαρώσει στα μπουντρούμια τους εκατοντάδες χιλιάδες ''εμπλεκόμενους'' του αποτυχημένου πραξικοπήματος και συνεχίζουν μετά σχεδόν 3 χρόνια να ανακαλύπτουν νέους, πως και δεν κατάφεραν με κοτζάμ polis να ανακαλύψουν τα κυκλώματα διακίνησης τόσα χρόνια ;;; Και αν όχι η αστυνομία ούτε η γνωστή ΜΙΤ-- που απειλεί να απαγάγη απο την Ελλάδα τους πραξικοπηματίες--δεν μπορεί να τα ανακαλύψη;;.. Φαίνεται ότι οι διακινητές είναι κουβαρντάδες στo μπαξίσι, το αλισβερίσι καλά κρατεί και οι υπεύθυνοι της γείτονος κάνουν τουμπεκί.......

ΥΓ: Λεξικό "ξένων" λέξεων: κουτουρού:απερίσκεπτα
μπαγλαρώνω:φυλακίζω
μπουντρούμι:φυλακή
κοτζάμ: τεράστιος-πελώριος
polis:αστυνομία
ΜΙΤ:τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η τουρκική ΕΥΠ
κουβαρντας:γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης
μπαξίσι:φιλοδώρημα
αλισβερίσι:συναλλαγή
τουμπεκί:σιωπή