8-10/3/19: Τριήμερο Αποκριάς με δύο μεγάλα καρναβάλια στην Χώρα και στο Κόρθι

 

Πάει το πήραν απόφαση και στην Χώρα και στο Κόρθι. Ήταν δύσκολος ο χειμώνας, ήρθε η άνοιξη, πήραν τα πάνω τους, ανέβηκε η θερμοκρασία. λιώνουν τα χιόνια. Και προχωράνε πλησίστιοι σε δύο μεγάλα καρναβάλια και σε τριήμερους εορτασμούς και δύο καρναβαλικές παρελάσεις την μια πάνω στην άλλη! Κυριακή 15:00 και οι δύο! 

Στόχος είναι όσοι πάνε Άνδρο το αποκριάτικο τριήμερο να δυσκολευτούν πολύ να επιλέξουν το που να πάνε. Οι μόνιμοι δεν έχουν πρόβλημα γιατί συμμετέχουν όλοι σε ένα από τα δύο. Και μόνο τα νούμερα των αρμάτων, των ομάδων, των συμμετοχών, πείθουν πως μέγα πλήθος και μέγα πάθος θα υπάρχει και στις πλευρές της κεντρικής και νότιας Άνδρου. 

Αναλυτικά, στην Χώρα (έτοιμες οι αφίσες) σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από "έγκυρες" καρναβαλικές πηγές ετοιμάζονται 6 άρματα και 8 ομάδες! Ονομαστικά, τα άρματα θα έχουν ο καρνάβαλος (αναφορά στις δημοτικές εκλογές με τον καραγκιόζη σαν δήμαρχο), η Μεσαριά, τα Φάλικα, ο Πιτροφός, το Swell και οι we dance. Θα συμμετέχουν οι ομάδες Λήθη, Levels, Αλαδινού, δημοτικών σχολείων Μεσαριάς και Χώρας, Συλλόγου Γυναικών, Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας.

Οι εορτές όπως λέει και η αφίσα ξεκινούν Παρασκευή βράδυ με μασκέ πάρτι στο Swell στο Νειμποριό. Συνεχίζονται με καρναβαλική φιέστα το Σάββατο με βραβεία για τις καλύτερες στολές, η παρέλαση του καρναβαλιού την Κυριακή το μεσημέρι στις 15:00 και το κάψιμο του καρνάβαλου Κυριακή στις 18:00 στο Νειμποριό. Τέλος κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα στην πλατεία Γηροκομείου με τον Σύλλογο Γυναικών και γαϊτανάκι.

Στο Κόρθι τα πράγματα δείχνουν πιο συλλογικά και οργανωμένα. Έχουν 32 χρόνια συνεχή παρουσία και υπάρχει και πείρα και οργάνωση. Ήδη μας έστειλαν πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου τους. Μιλώντας με καποιον εκ των διοργανωτών είχαμε μια πρώτη εικόνα της μεγάλης κινητοποίησης του συνόλου του πληθυσμού της περιοχής και του εύρους της οργάνωσης. 

Στο Κόρθι λοιπόν θα έχουμε 8 άρματα. Και εδώ οι δημοτικές εκλογές είναι το επίκεντρο. Θα υπάρχουν και 7 ομάδες με επιπλέον θεματολογία. Σύνολο 15 θέματα.

Από τις άλλες εκδηλώσεις που γράφουμε λεπτομερώς παρακάτω να σημειώσουμε το Color Party το Σάββατο το μεσημέρι στις 15:00. Πολύ φορτωμένο πρόγραμμα! Με έναν πρώτο υπολογισμό στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής στον Όρμο θα συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα σε άρματα και ομάδες!

Δύο παρατηρήσεις:

(α) Ρωτήσαμε στέλεχος του Κορθιανού καρναβαλιού γιατί και οι δύο εκδηλώσεις πέφτουν την Κυριακή η μία πάνω στην άλλη. Η απάντηση: "Έτσι γινόταν πολλές φορές. Έτσι έγινε κι τώρα. Τι να κάνουμε;". Ας μην κάνουν τίποτα. Και έτσι καλά είναι. Μπορεί κανείς να επιλέξει και συνάμα να γιορτάσουν και να δουλέψουν δύο μέρη του νησιού μέχρι αργά το βράδυ...

(β) Κανένα πρόβλημα για εμάς ως Εν Άνδρω. Έχουμε κανονίσει να είμαστε παρόντες και στις δύο μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις μιας και σε συνεννόηση με τους διοργανωτές καλύπτουμε όλη την Άνδρο...

Αναλυτικά οι δράσεις του τριήμερου του 32ου Κορθιανού Καρναβαλιού - όπως μας τις έστειλαν από χτες μετά από συνεννόηση μαζί τους οι διοργανωτές - έχουν ως εξής:

Παρασκευή 8/3 ωρα 21:00 Scary Korthi 

Μια νέα καινοτόμος δράση ενσωματώνεται στο τριήμερο του Κορθιανού Καρναβαλιού ! Εσύ τολμάς να διασχίσεις τη στοιχειωμένη διαδρομή????!

Σάββατο 9/3  12:00 Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού Η ΑΡΠΑΓΗ

Άλλη μια δράση του Κορθιανού Καρναβαλιού , που έγινε θεσμός. Το καθιερωμένο Κυνήγι του Θησαυρού , θα διεξαχθεί και πάλι το μεσημέρι του Σαββάτου, στα μαγαζιά και στους δρόμους , του Όρμου Κορθίου. 
Μια απαγωγή προ των πυλών ...! 
Ποιός ο θύτης , και ποιό το θύμα ;;! 
Ένα Κυνήγι Θησαυρού με ύφος αστυνομικό! 
Συνετές αποφάσεις , ευστροφία , ταχύτητα , και άλλοτε γρίφοι, θα είναι τα βασικά συστατικά. 
Αν πιστεύετε πως είστε ικανοί να λύσετε το μυστήριο, μην το καθυστερείτε !! 
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα : 6947630119 (Γιώργος) , 6973786808 (Αντώνης) 
Κόστος συμμετοχής : 2€ ανα άτομο 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3 15:00

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ χρωμάτων επιστρέφει , από το Κορθιανό Καρναβάλι, στην Άνδρο ! 

Ένα χρωματιστό σκηνικό διασκέδασης, μουσικής και χορού!

Σακουλάκια πολύχρωμης σκόνης θα είναι έτοιμα να εκτοξευτούν σε μαζικές ρίψεις, ενώ τα decks αναλαμβάνουν και πάλι ο Βασίλης Μπατής και ο Jay Greed. 

Η πολύχρωμη σκόνη , είναι κατασκευασμένη στην Ελλάδα , από αβλαβή φυτικό προϊόν , ειδικά ελεγμένο , και εγκεκριμένο με πιστοποιήσεις ISO , κατάλληλο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Φεύγουν με αέρα και με νερό. 

Κόστος συμμετοχής 5€

Περιλαμβάνει: ένα σακουλάκι χρώμα της αρεσκείας σας , και μια μπύρα για τους ενήλικες ή αναψυκτικό για τους μικρούς μας φίλους. 

Κάθε επιπλέον σακουλάκι 2€ 

Ντυθείτε στα λευκά - είναι ο καλύτερος καμβάς !!!!  

 

Κυριακή 10/3 15:00 Η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στον πεζόδρομο του Όρμου Κορθιου.

Μας "ανεβάζει" και μας ξεσηκώνει η δική μας ομάδα κρουστών απο την Άνδρο, COCOBLOCO και μας απογειώνει το συγκρότημα JET LAG THE  BAND σε ρυθμούς  disco, pop, rock, ζωντανά στην πλατέα του Όρμου Κορθιου. Είσοδος ελεύθερη !

Κέφι, χορός, κεράσματα προσφέρονται απλόχερα!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

ΧΟΡΗΓΟΙ: LAOUDIS FOODS , ΜΠΥΡΑ ΑΛΦΑ, ΝΙΚΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet