Ξεκίνησαν οι σκαλωσιές στο Επισκοπείο ενόψει τριημέρου.

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Άνδρου να βάζει σκαλωσιές στο προβληματικό κτήριο του Επισκοπείου στην αγορά της Χώρας. Μετά την πτώση σοβάδων πριν λίγες μέρες, την διαμαρτυρία των κατοίκων στο Εν Άνδρω και τον διάλογο που αναπτύχθηκε στο site μας. Μετά την αποστολή δελτίου τύπου της Μητρόπολης Άνδρου-Σύρου που μάς εξηγούσε πως δεν έχει ευθύνη. Μετά την μακροσκελή ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου και της αιφνίδιας και χωρίς λόγο προσωπικής επίθεσης του δημάρχου εναντίον μας! και μετά της προχθεσινής ανακοίνωσης του Επαρχείου Άνδρου, που ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου να λάβει μέριμνα ενόψει των εκδηλώσεων του τριημέρου, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί συνεργείο και άρχισε να περιζώνει το κτήριο με σκαλωσιές προς αποφυγή ατυχήματος. Στην φωτογραφία το συνεργείο που τοποθετεί σκαλωσιές στο προβληματικό κτήριο.   

Έπρεπε να γίνουν αρκετά. Να συζητηθούν περισσότερα, ώστε ο ιδιοκτήτης Δήμος Άνδρου να κάνει το σωστό. Ευτυχώς που το έκανε εγκαίρως.  Και δεν υπήρξε ατύχημα. Καλό θα είναι όμως αμέσως μετά το τριήμερο να λάβουν μέριμνα οι αρμόδιοι ώστε να προχωρήσει εγκαίρως με την συνεργασία όλων η αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου. Στη φωτογραφία το συνεργείο τοποθετεί σκαλωσιές στο κτήριο σήμερα το πρωί.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στο κτήριο είχαν και προηγουμένως τοποθετηθεί σκαλωσιές όμως είχαν αφαιρεθεί όταν μετά από ισχυρό αέρα είχαν πέσει στον δρόμο καδρόνια! Να υπογραμμίσουμε προς τους αρμοδίους πως οι σκαλωσιές είναι μια προσωρινή λύση. Πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του κτηρίου πριν υπάρξουν πάλι προβλήματα είτε με πτώση λόγω αέρα κάποιου καδρονιού είτε με πτώση σοβάδων λόγω βροχής.  Στη φωτογραφία το συνεργείο ολοκληρώνει τις σκαλωσιές γύρω από το κτήριο. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή τζενουλα, να έρθει ο πολεοδομος, να σταματήσει τις εργασίες για να έχεις μετά να λες ότι ο Δήμος δεν έλαβε μέτρα;;; Ακόμα και αν ξεκίνησε εργασίες Χ τις άδεια, μπράβο του γιατί έβαλε το ενδιαφέρον του για την ασφάλεια του κόσμου πανω από την γραφειοκρατία και τον φόβο των ρουφιάνων , σαν του λόγου σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι θεσμικοί φορείς ενός τόπου πρέπει και οφείλουν να σέβονται την θέση ευθύνης τους και να μη δημιουργούν εντυπώσεις μέσω αστήρικτου διαδικτυακού διαλόγου.

Σεβόμενοι το θεσμό, δεν θέλουμε να εκφράσουμε τι προκαλούν οι επανειλημμένες ανεύθυνες παρεμβάσεις του Επάρχου Άνδρου κ. Λοτσάρη σχετικά με το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας Άνδρου, καθώς γίνονται με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις μέσω της διάδοσης ψευδών και ανυπόστατων πληροφοριών, ώστε να αποφευχθούν οι ευθύνες του ιδίου ως Επάρχου.
Είναι αδιανόητο ο κ Έπαρχος να παρεμβαίνει μέσω διαδικτύου στους θεσμούς. Οι προειδοποιήσεις προς τον Δήμο που απευθύνει ο κ. Λοτσάρης είναι καλύτερα να τις απευθύνει εκεί όπου οφείλει και έχει δεσμευτεί βάσει του θεσμικού του ρόλου.

Και εξηγούμαστε:

1. Το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας δεν «στέγαζε αρχικά το Επαρχείο και αργότερα το Επισκοπείο», όπως ανακριβώς και αναληθώς επιμένετε να ισχυρίζεστε κε Λοτσάρη. Η πραγματικότητα, την οποία γνωρίζετε και αποκρύπτετε σκοπίμως, είναι ότι το δημοτικό κτίριο στην αγορά της Χώρας στέγαζε και εξακολουθεί να στεγάζει μέχρι και σήμερα το Επαρχείο Άνδρου, αφού η 30ετής παραχώρηση προς την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και ήδη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έληξε το 2016, αλλά παρατάθηκε σιωπηρά και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα, καθώς το κτίριο δεν έχει αποδοθεί στον Δήμο Άνδρου ελεύθερο προς χρήση, αλλά εξακολουθεί να στεγάζει στον β΄ όροφο το Επαρχείο Άνδρου και στον α’ όροφο το Επισκοπείο (μετά από παραχώρηση που το ίδιο το Επαρχείο έκανε το 2005).
2. Ο ισχυρισμός σας ότι «ο Δήμος Άνδρου από το 2016 έχει παραλάβει το κτίριο, μετά την λήξη της 30ετούς παραχώρησής του στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και νυν Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» είναι σκόπιμα ψευδής και προβάλλεται κυρίως για την αποφυγή των ευθυνών σας ως Επάρχου.
Ειδικότερα γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Δήμος Άνδρου δεν παρέλαβε το κτίριο το 2016, αφού εξακολούθησε να το χρησιμοποιεί τον β’ όροφο αυτού το Επαρχείο Άνδρου και στον α’ όροφο το Επισκοπείο (μετά από δική σας παραχώρηση). Παρόλα αυτά αποφεύγετε να αναφερθείτε στη σιωπηρή παράταση της παραχώρησης του κτιρίου που εξακολουθεί μέχρι σήμερα και τούτο διότι, η σιωπηρή παράταση της 30ετούς παραχώρησης σημαίνει ότι εξακολουθεί να ισχύει και ο όρος της παραχώρησης, δηλαδή η υποχρέωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω του Επάρχου, να συντηρεί και να επισκευάζει με δικές της δαπάνες το κτίριο!
Αλήθεια, κε Λοτσάρη, εσείς, που αγωνιάτε για την κατεπείγουσα επισκευή του κτιρίου, μπορείτε να μας πληροφορήσετε σχετικά με το πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το 1986 έως σήμερα για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης επισκευής και συντήρησής του; Αλήθεια πόσα χρήματα δαπανήσατε από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, που έληξε η 30ετής σύμβαση και ισχυρίζεστε ότι παραδώσατε το κτίριο.
Γιατί φοβάστε να παραδεχτείτε δημοσίως, το Επαρχείο ως εκπρόσωπος της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και ήδη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το 1986 έως και σήμερα δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή του κτιρίου μολονότι κάνει ανενόχλητη χρήση αυτού επί 33 συνεχόμενα έτη! Μήπως επειδή η ανωτέρω παραδοχή θα καθιστούσε το λιγότερο ανεύθυνο, το από 5-7-2018 έγγραφο που επικαλείστε και το οποίο έπρεπε να το έχετε απευθύνει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όχι στον Δήμο Άνδρου, από τον Σεπτέμβρη του 2014!!!
3. Ο ισχυρισμός σας ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στη διάθεση του Δήμου Άνδρου, εδώ και αρκετά χρόνια, το ποσό των 100.000€ για την επισκευή του κτιρίου» και ότι «ο Δήμος δεν τα έχει απορροφήσει μέχρι σήμερα» είναι επίσης συνειδητό ψεύδος, αφού γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα χρήματα αυτά η Περιφέρεια δεν τα διαθέτει στον Δήμο Άνδρου για την επισκευή του κτιρίου, αλλά για την καταβολή ενοικίου αφού ζήτησε από τον Δήμο μας την χρήση του κτιρίου για άλλα 20 χρόνια, αντί μισθώματος 420€/μήνα!

Ο Δήμος Άνδρου, ως συνυπεύθυνος και δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κινδύνου, ενώ για τις αξιώσεις του από το Επαρχείο, που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα σύμφωνα με το συμβόλαιο του 1986, θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται. Εσείς, όμως από την πλευρά σας κε Έπαρχε οφείλετε να μην διαστρεβλώνετε την αλήθεια προς ίδιον πολιτικό όφελος, αλλά να ενεργείτε από την θέση σας προς όφελος του Δήμου και της Άνδρου, διεκδικώντας ή και απαιτώντας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία υπάγεσθε, την τήρηση της ρητής υποχρέωσης για την συντήρηση και επισκευή του κτιρίου και όχι να ομολογείτε με έγγραφά σας δημοσίως ότι το κτίριο έχει παραληφθεί από το 2016! Παραλάβατε ένα άρτιο κτιριακά και λειτουργικό κτίριο και θέλετε να το παραδώσετε στον Δήμο, ερείπιο και στα όρια του επικίνδυνου για την δημόσια ασφάλεια. Ποιος σώφρων Δήμαρχος άραγε θα παραλάμβανε ένα κτίριο από κάποιον που είχε υποχρέωση να το συντηρεί, χωρίς να έχει τηρηθεί αυτή η υποχρέωση και χωρίς να έχει κενωθεί αυτό; Το γεγονός δε ότι από το 2014 έως το 2016, που κατά τους ισχυρισμούς σας έληξε η παραχώρηση, ήσασταν Έπαρχος Άνδρου και δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια για να εξασφαλίσετε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την τήρηση της ρητής υποχρέωσής σας για την συντήρηση και επισκευή του κτιρίου το οποίο η υπηρεσία σας χρησιμοποιούσε, βαρύνει περισσότερο τη θέση σας και αποδεικνύει ότι οι παρεμβάσεις σας δεν έχουν άλλο σκοπό από την αποφυγή των ευθυνών σας.
Οφείλετε λοιπόν να τηρήσετε άμεσα τους όρους τους οποίους αποδεχθήκατε και οφείλετε επίσης στο πλαίσιο της χρηστής και συνεχιζόμενης διοίκησης να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας, ως υπεύθυνος θεσμός της αυτοδιοίκησης.

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης
Δήμαρχος Άνδρου

https://www.facebook.com/sousoudis/posts/2230372333694469

This comment was minimized by the moderator on the site

Άδεια για τις σκαλωσιές υπάρχει; Γιατί δεν τη βλέπω πουθενά αναρτημένη. Αν όχι, ο Πολεοδόμος τι κάνει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλώς ο Δήμος Άνδρου τοποθετεί προστατευτικά εν όψει καρναβαλικών εκδηλώσεων. Καλώς αναφέρθηκε στα έγγραφα που αφορούν το θέμα αλλά ακόμα καλύτερα ας μπουν στον κόπο να αναρτήσουν τα έγγραφα, έτσι για να μην λέει ο καθένας ό,τι τον συμφέρει. ΔΕΝ θα σταθ'ω στην συμπεριφορά Λοτσάρη....ήταν απογοητευτικά κατώτερη των περιστάσεων. Λυπάμαι πολύ επίσης πολύ για την στάση της Μητρόπολης που εμμένοντας στην υπόσχεση της Περιφέρειας περί επισκευών δεν μπήκε στον κόπο να βοηθήσει λίγο την κατάσταση προσφέροντας κάποιες βασικές επισκευές στον χώρο που την φιλοξενεί , σαν ένα μικρό ευχαριστώ στην κοινωνία της Άνδρου. Θα ήταν πολύ σημαντικότερο αυτό από κινήσεις λχ πληρωμής ποινών καταδίκων που λειτούργησαν εις βάρος της ίδιας κοινωνίας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αποδειχθηκε σημερα ποιος ηταν υπευθυνος τοσο καιρο να μας προστατεψει. Ο Δημος. Εαν δεν ηταν υποχρεωμενος ουτε σημερα θα το εκανε. Χρειαστηκε τοση φασαρια, Χρειαστηκε να κινδυνευσουμε για να αποφασισει ο Δημαρχος να κανει την δουλεια του. Για να κανει ο Δημαρχος τα αυτονητα