Πρόβα καλοκαιριού: Η Άνδρος πέρασε το πρώτο τεστ…

 

Με τα χθεσινά 8 δρομολόγια προς Ραφήνα (5 με συμβατικά και 3 με ταχύπλοα), ολοκληρώθηκε η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Συνολικά μέσα σε χρόνο οκτώ περίπου ωρών διακινήθηκαν 4059 επιβάτες και 963 οχήματα, καλύπτοντας περίπου το 70% των ταξιδιωτών που αφίχθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο. Κάτι που σημαίνει ότι ένα σημαντικό υπόλοιπο κόσμου παραμένει στο νησί. Άλλωστε τα σχολεία τελείωσαν και οι θερινές διακοπές μόλις ξεκίνησαν.

Από λειτουργικής πλευράς όλα κύλισαν εξαιρετικά ομαλά, χωρίς προβλήματα και παράπονα. Και κυρίως χάρη στην κυκλοφοριακή οργάνωση που έγινε από το Λιμενικό και την Αστυνομία. Με επικεφαλής και παρόντα τον Λιμενάρχη Άνδρου, τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Γαυριου και όλη τη δύναμη του, το Λιμενικό, με τη συνδρομή και της Αστυνομίας, από νωρίς οργάνωσε τον χώρο του λιμένα και πέριξ αυτού, και έτσι αποφευχθήκαν τυχόν δυσκολίες. Ήταν η πρώτη θερινή πρόβα και χάρη στα σώματα ασφαλείας ήταν άκρως θετική για την Άνδρο.

Βέβαια πρέπει να επισημανθεί ότι και οι δύο υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες σε σχέση με τις αρμοδιότητες τους και οι φιλότιμες προσπάθειες τους, πρέπει να τύχουν από τους αρμόδιους, και ενίσχυσης σε προσωπικό. 

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Σε αυτό το σημείο περιμένουμε από τους νέους τοπικούς άρχοντες που αναλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο να κινηθούν άμεσα και γρήγορα προς τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων ώστε να υπάρξει ενίσχυση. Επίσης περιμένουμε να ξεκολλήσει η διαβόητη συγκοινωνιακή μελέτη Γαυρίου που απλώς ακούγαμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή που αδράνησε απελπιστικά σε αυτό το θέμα.

Τέλος ελπίζουμε πως θα μπει επί τάπητος κάποια στιγμή ο υπεραναγκαίος περιφερειακός του Γαυρίου για να δώσει στο λιμάνι και μεγάλη λειτουργικότητα και δυνατότητα για καλύτερη πρόσβαση. Κάτι που ξεχάστηκε εντελώς από την αποτυχούσα απερχόμενη δημοτική αρχή επί 5ετία και που δεν έθιξαν καθόλου οι υδρουσιάρχες που «συνωστίζονταν» στην "Άνδρο της ζωής τους" και οι οποίοι αναλώθηκαν (ακόμα και την δεύτερη Κυριακή που στήριξαν με πάθος τον Σουσούδη της ζωής τους) σε εξαγγελίες «μικρο-εξυπηρετήσεων» της πολιτικής και επαγγελματικής τους πελατείας... 

Σημείωση: όλες οι φωτογραφίες από την αναχώρηση της 17ης Ιουνίου 2019.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Ενα Ανδρω θα διαφωνήσω ελάχιστα με τον τίτλο του "τέστ", όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο σας. Αυτό διότι δεν μπορεί τα διερχόμενα πλοία να έχουν καθυστέρηση στην Ανδρο που δεν έχει την τεράστια κίνηση της Μυκόνου ή της Πάρου. Για παράδειγμα το Superferry τη Δευτέρα το απογευμα αναχώρησε με 35 περίπου λεπτά καθυστέρηση, ενώ είχε φθάσει στην ώρα του στο λιμάνι του Γαυρίου. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν λοιπόν: Πρώτον το πλήρωμα του πλοίου δεν ξέρει να φορτώνει σωστά και σε σύντομο χρόνο, Δεύτερον υπάρχει πρόβλημα με τους χώρους και την κίνηση στο Γαύριο ως λιμάνι γενικότερα. Εαν πάρουμε ως δεδομένο την πρώτη επιλογή, δνε ξέρω το κατά πόσο ισχύει, μιας και ολα σχεδόν τα πλοία είχαν καθυστερήσεις. Δηλαδή τα πληρώματα σε όλα τα πλοία δεν μπορούν να φορτώσουν έγκαιρα? Δε νομίζω! Αυτό που γράφουν αρκετοί και σχολιάζεται έντονα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, έχει να κάνει με την εκβάθυνση του λιμένα σε πρώτη φάση, αλλά το κυριότερο με την κατασκευή μιας τρίτη προβλήτας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του λιμανιού. Μπορεί το Λιμενικό και η Αστυνομία να έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που μπορούσε, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική δίοδος από και προς το λιμάνι, παρά μόνο ο στενός δρόμος που καταλήγει κοντά στο πρατήριο καυσίμων της Ελιν, θα συνεχίζει να δημιουργείται κομφούζιο με τα οχήματα και τα λεωφορεία που προσπαθούν να φύγουν ή να μπουν στο λιμάνι. Το βλέπει ο απλός κόσμος τόσο καιρό, ελπίζουμε να το δουν και οι αρμόδιες αρχές του τόπου που θα αναλάβουν από τον Σεπτέμβρη τα καθήκοντά τους. Το Γαύριο είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης: ας την κάνουμε ομορφότερη, χρηστική και πιο προσιτή από όλες τις πλευρές!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απόλυτο δίκιο. Γι' αυτό και ζητήσαμε η νέα αρχή να κοιτάξει τον ξεχασμένο επί πολλά χρόνια (και από τους Υδρουσιάρχες - ιδίως από αυτούς) περιφερειακού δρόμου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αδυνατώ να συλλάβω και να κατανοήσω τον ψυχισμό του ανθρώπου που ενώ σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι και αντί κατ'ελάχιστον να μαζευτεί στα ίδια και να στοχαστεί και να τελέσει σιωπηλό μνημόσυνο για τις αθώες ψυχές, έχει το απύθμενο θράσος να ψέγει τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο γιατί δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις όπου αυτός επαίρεται ότι έδωσε πρώτος το παρόν στους χορούς και τα πανηγύρια. ΕΜΕΤΙΚΟ......

Θεέ μας γιατί κρατάς τα κεραμίδια στη θέση τους ακόμα?, πόσο μας ανέχεσαι?

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο λοιπόν στο προσωπικό του Λιμεναρχείου και της Ελλ. Αστυνομίας.
Πέρα απ τις όποιες ευθύνες για το τι συμβαίνει στο λιμάνι την ώρα που αναχωρούν τα πλοία και θεωρώ πως αυτές είναι διαχρονικές, επείγει η κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου στο Γαύριο. Η νέα δημοτική αρχή ας το φροντίσει κι ας μη το αναβάλλει.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα κύλησαν ομαλά Κύριε Μπασαντή, γιατί όπως επισημάνατε την οργάνωση την είχε το Λιμενικό και η Αστυνομία, οι οποίοι είναι επαγγελματίες. Φαντάζεστε να είχε την οργάνωση ο απερχόμενος Δήμαρχος; Θα γινόταν ότι και πέρυσι όπου η ουρά για το λιμάνι άρχιζε στο βενζινάδικο της ΒΡ. Άλλωστε ο Κος Σουσούδης μας έχει συνηθίσει στην αδράνεια -όπως σωστά αναφέρετε- και στις selfie... Άντε έμειναν δύο μήνες και κάτι μέχρι να αποχωρήσει από τη Δημαρχία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;
...........................................
...ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΔΕΝ αναρτάται η ανακοίνωση του κ. ΚΑΠΑΚΗ που (αν και βαρύνεται με πλημμελήματα για 102 νεκρούς στο Μάτι) έκανε καριέρα στην Άνδρο με την Πλούσκα και βρίζοντας μας γιατί του ασκήσαμε (πρώτη φορά) κριτική το καλοκαίρι του 2016 όταν ήταν ο "άρχοντας" της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα και δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του.
Μας έβρισε τότε χυδαία και δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη. Και τώρα ζητά και τα ρέστα με αστείες ανακοινώσεις για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ που του ασκούμε επειδή αυτός και οι φίλοι του θεωρούν εαυτούς Υδρουσιαρχες αλλά δεν είπαν ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ για το λιμάνι…
Αυτά ως εισαγωγή της απάντησης. Ως κυρίως κυρίως θέμα ας μάθουν οι περιφερόμενοι από τον Καπάκη στον Σουσούδη και το ανάποδο πως ΚΑΝΕΝΑΣ Λοτσάρης ΔΕΝ είναι εργοδότης μας. Και ΔΕΝ τον εκπροσωπούμε σε ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΙΣΤΕ παντελώς αμαθείς αν νομίζετε πως το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είναι όργανο του ενός ή του άλλου. ΕΙΣΤΕ παντελώς αστείοι να θεωρείται πως μπορείτε να σταματήσετε την πολιτική κριτική μας χρεώνοντας μας στο Λοτσάρη ή στον όποιο άλλο.
Συνεχίζουμε και μετά τις εκλογές γιατί δεν είμαστε εδώ όπως εσείς ΜΟΝΟ για τις εκλογές. Είμαστε εδώ όλα αυτά τα χρόνια που ο Καπάκης και η Τασούλα ήταν αλλού. Και θα είμαστε και τώρα που είναι αλλού γι' αλλού...
Ανήκουμε στην Άνδρο και σε αυτά που πιστεύουμε. ΔΕΝ εξαγοραζόμαστε με θέσεις ή με χρήματα. ΑΝΗΚΕΤΕ στους περιφερόμενους από τον ΚΑΠΑΚΗ στον ΣΟΥΣΟΥΔΗ για δικούς σας λόγους.
Μας χωρίζουν οι αξίες μας. Σας χωρίζει η επαμφοτερίζουσα στάση σας και το προσωπικό υβρεολόγιο αντί επιχειρημάτων το οποίο αντιπροσωπεύει την Άνδρο της δικής σας ζωής,
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει να σου έχει γίνει...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φίλε Θ.Σ. λόγω του βέρτιγκο που έχεις πάθει το σχόλιο σου μπήκε σε λάθος άρθρο...
Περαστικά. Κι αν βρεις το σωστό άρθρο ξαναγράψτο με το όνομα σου αυτή τη φορά να γελάσουμε όλοι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φέτος που τα πράγματα πήγαινα καλά στο λιμάνι τα εύσημα τα πήραν τα σώματα ασφαλείας πέρσι όμως που γινόταν κομφούζιο υπεύθυνος ήταν ο δήμαρχος . Κάνω λάθος κ Μπασαντη ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάνετε λάθος. Ακόμα μια χρονιά είμαστε στο καλοκαίρι και ο Δήμος Άνδρου με ευθύνη του κ. Σουσούδη δεν έχει μεριμνήσει σχεδόν για ΤΙΠΟΤΑ. Όπως έχουμε πληροφορηθεί δεν υπάρχουν κώνοι σημάνσεως για τα αυτοκίνητα γιατί ο Δημος δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν υπάρχουν μια σειρά αποφάσεις για το κυκλοφοριακό με ευθύνη του Δήμου όπως τα παρκιγκ και τα rent a car αυτοκίνητα που κλείνουν την είσδο/έξοδο του λιμανιού κλπ. Και τα δύο μετά από παρέμβαση του λιμεναρχείου θα συζητηθούν στο προσεχές συμβούλιο!!!
Να μην σας κουράζω. Ο δήμαρχος Σουσούδης αδιαφόρησε και αδιαφορεί σταθερά. Όμως η πιέση επί των σωμάτων ασφαλείας απέδωσε γιατί οι επικεφαλής τους είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και κάνουν το καλύτερο ξεπερνώντας παλιές αδυναμίες (τις είχαμε γράψει) και βγάζοντας μέχρι στιγμής την Άνδρο ασπροπρόσωπη...
Αυτά τα ολίγα. Περιμενουμε να δούμε αν καταφέρει ο δήμαρχος μέχρι τον Ιούλιο να βρει κώνους σημανσης για τους δρόμους κι αν θα βγάλει τα rent a car από την είσοδο/έξοδο του λιμανιού.
Αν θέλετε και άλλα έχουμε αρκετά να γράψουμε. Γιατί ο κ. Σουσούδης είναι "σταθερή αξία" στην αδράνεια...
Καλημέρα σας και καλό καλοκαίρι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro