ΓΑΥΡΙΟ: η ασυνειδησία στο μεγαλείο της...

Κύριε διαχειριστά,

Σας γράφω με σκοπό να θέσω ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που βλέπω στο Γαύριο. Οδηγοί χωρίς ίχνος ευαισθησίας παρκάρουν καθημερινά όλες τις ώρες τα αυτοκίνητα τους μπροστά ράμπες που διευκολύνουν την μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και γονέων με μικρά παιδιά που κυκλοφορούν με καροτσάκια. Όλες οι ράμπες είναι κλειστές από κάθε λογής Ι.Χ., που οι ιδιοκτήτες τους πίνουν καφέ, ψωνίζουν ή περιμένουν το πλοίο.

Η ασυνειδησία στο μεγαλείο της και ταυτόχρονα η αποκάλυψη της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης στη πόλη και γύρω από το λιμάνι. Η κατάσταση είναι τραγική και προσβάλει τον πολιτισμό όλων μας καθώς τα άτομα που χρήζουν αμέριστης φροντίδας και συμπαράστασης ταλαιπωρούνται ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Όλη αυτή την περίοδο που είμαι εδώ δεν έγινε κανένας έλεγχος για το θέμα αυτό, δεν τιμωρήθηκε κανείς και τα παράπονα όλων όσων έχουν στοιχειώδη ανθρωπισμό προς τους αρμοδίους έχουν πέσει στο κενό. Σας στέλνω και μερικές φωτογραφίες για να δουν οι αρμόδιοι την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Κώστας Β.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε πώς δεν έκανε φίλε Γαυριώτη; Τα έτρωγε ομελέτα (τα αυγά που έσπαγε!...)

This comment was minimized by the moderator on the site

Χα χα χα αν νομίζετε ότι μόνο στο Γαύριο γίνονται αυτά κάνετε λάθος για πάτε κατά Κόρθι μεριά να δείτε τι γίνεται παντού τραπεζοκαθίσματα μέσα στον δρόμο πάνω στα πεζοδρόμια πάνω στον μώλο και καθημερινό γκρέμισμα τοίχων προς την Αγία Αικατερίνη από αυτοκίνητα που προσπαθούν να πάρουν στροφή και οι πεζοί να μην ξέρουν από που να φυλαχθούν .....κόλαση........

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Ιβαν, που διαφωνούμε? Διαχρονικό το πρόβλημα στο Γαύριο. Δεν έχει προβλεφθεί δημοτικό πάρκινγκ, δεν αναλαμβάνει κάνεις να κόψει κλήσεις, ο κάθε επαγγελματίας έχω κ χρόνια κάνει ότι θέλει, χωρίς άδεια σε διαβεβαιω (οι πέργκολες όπως υφίστανται δεν έχουν άδεια). Κ φυσικά μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες ποτέ δεν σεβάστηκαν τον δημόσιο χώρο. Ενα απέραντο χάος το Γαύριο χρόνια τώρα. Η μόνη διαφορά είναι πως φέτος εδώ όλοι οι καταστηματάρχες γκρινιάζουν πως δεν τζιραρουν οπως περυσι κ προπερσι.
Κ πιθανώς για αυτό ευθύνεται η αγανάκτηση των επισκεπτών που βλέπουν πως ήρθαν διακοπές για να ηρεμήσουν αλλά τελικά το μποτιλιάρισμα κ ο εκνευρισμός δεν τους αφήνουν.Και έτσι κινούνται προς Μπατσι που αποτι μαθαίνω πάει καλύτερα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστές σε γενικές γραμμές όλες οι επισημάνσεις πλην του κυρίου που υπογράφει με το ονομα «Γαυριωτης». Δηλαδη πέρυσι και πρόπερσι δεν είχαμε κύριε «Γαυριωτη» τέτοια φαινόμενα; Γιατι εγω διαχρονικά τα βλέπω. Το θέμα που ουδείς έθιξε ειναι το εξής: υπαρχει χώρος στάθμευσης στην περιοχή; Καθαρός, φωτιζομενος με εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ, για μητέρες με καροτσάκια κτλ; Κατάπτυστοι όσοι κλείνουν ράμπες κτλ, χωρίς αμφιβολία. Αλλα σε ολους τους υπόλοιπους ποια εναλλακτική δινει η περιοχή για στάθμευση. Το «εν ανδρω» χρόνια τωρα επισημαίνει τα προβλήματα του δημοτικού πάρκινγκ. Ουδείς ενδιαφέρθηκε. Όσο για τους καταστηματάρχες απο κάπου παίρνουν άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα... και κάπου πληρώνουν. Λιμενικό ταμείο; Δήμος; Δεν το κανουν απο μόνοι τους... Τέλος ειναι ευθύνη του καθενός μας να επιδεικνύει μια ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά. Ειναι θέμα παιδείας αν μη τι αλλο... Δεν εχουμε ανάγκη κανενα δήμαρχο, έπαρχο, λιμενικό ή αστυνομικό για να ειμαστε πολιτισμένοι. Ειμαστε ομως;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

καντε υπομονη μολις αναλαβει ο νεος δημαρχος θα τα βαλει ολα σε ταξη και του χρονου το καλοκαιρι τα ιδια και χειροτερα θα ειναι
μπορει στα προεκλογικα του φυλαδια να ελεγε οτι θα σπασει τα αυγα αλλα και 5 χρονια που ηταν επαρχος δεν εκανε τιποτα για το Γαυριο

This comment was minimized by the moderator on the site

Όντως έτσι είναι αλλά επειδή είναι λιμάνι τέτοια φαινόμενα είναι αναπόφευκτα. Μάλιστα αν συγκρίνουμε με άλλα λιμάνια, ετούτο είναι απ'τα πιο ήρεμα. Σε άλλα όπως αυτό της Νάξου ή της Σύρου ούτε κατά διάνοια δεν παρκάρεις ακόμα κι ένα χιλιόμετρο μακριά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πλέον! Με πλήρη κατάληψη των πεζοδρομίων κ του μώλου από τραπεζοκαθίσματα, πέργκολες, τζαμαρίες, γλάστρες και παράνομες κατασκευές ήδη η διέλευση είναι δύσκολη. Τώρα προσθέτουμε διπλοπαρκαρισμενα, παράνομα παρκαρισμενα, ατάκτως διάσπαρτα οχήματα και καταλαβαίνετε ότι η κίνηση πεζών είναι ένας καθημερινός εφιάλτης στο Γαύριο. Κάποιες φορές, που σαν κάτοικος, επώνυμα, εχω καλέσει την αστυνομία να επιπλήξει, έστω, τους παρανομουντες, δεν φιλοτιμηθηκαν να έρθουν. Οπότε υποθέτω, η λύση είναι να βουτήξουμε ένα ρόπαλο και να αρχίσουμε τις δολιοφθορές.
Το αστειοτερο όλων είναι πως η εστίαση στο Γαύριο φέτος έχει πατώσει και οι επισκέπτες προτιμούν το Μπατσί και την Χωρα. Αλλά οι καταστηματάρχες του Γαυρίου επιμένουν να καταλαμβάνουν τον δημόσιο χώρο και να επιτρέπουν στους πελάτες τους να παρκαρουν σε απόσταση αναπνοής από τα μαγαζιά τους. Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή που κάθε χρόνο θα γινεται όλο και χειρότερος. Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Γαύριο έχει καταντήσει όπως ακριβώς το περιγράφετε αγαπητέ Κώστα β. με την ασυδοσία και ασυνειδησία των περισσοτέρων επισκεπτών του αφενός και την εσκεμμένη απουσία της αστυνομίας(προφανώς υπάρχει τέτοια γραμμή ''άνωθεν'') αφετέρου. Δεν είναι προσβάσιμο όχι μόνο σε ΑΜΕΑ, παιδιά,ηλικιωμένους αλλά και στον γενικό πληθυσμό του.Είναι η κωμόπολη(Πύλη εισόδου στην Ανδρο τη λένε--ας γελάσω) που σε διώχνει, επειδή κάποιοι το έχουν δει μάγκες και Ελληναράδες, και γράφουν όλους μας καταλαβαίνετε που αγαπητέ Κώστα Β και κάποιοι άλλοι επαγγελματίες(ας πούμε..., μη χ΄....ω) προσπαθούν να πλουτίσουν σ'ένα καλοκαίρι εις βάρος όλων μας απλώνοντας τις κάθε είδους
[ ''παρασιτικές'' θα τις έλεγα αφού δραστηριοποιούνται εις βάρος άλλων] επιχειρήσεις τους σε κοινόχρηστους χώρους μπλοκάροντας τη διέλευση σε πεζούς και οδηγούς.